Leejtettem. Egy 20l-es zománcos, lekvarfoző fazekat, lehet javitattni?
Figyelt kérdés
A fazek, nem az enyém, így másnak okoztam kárt, mert belulrol,az alján, lepattant egy kis reszen a zomanc. Akkor ez kuka?2019. dec. 31. 13:52
1/9 anonim válasza:
Ha ki is lesz javítva, lekvárt aligha lehet benne főzni. Vedd meg (ha még kapható). Összeragasztani lehet ugyan. de egy kerámiafazék a törésnél mindig látható lesz.
2/9 anonim válasza:
Zománcozott fazékon nem javítható a zománc sérülése. Sajnos venned kell helyette egy másikat annak, akitől elkérted, máshogy nem tudsz vele elszámolni.
3/9 anonim válasza:
Szerintem is kell vegyél egy másikat!
Pont a lekvárfőzőnek kell hibátlannak lennie, mert különben hajlamos megromlani a benne főzött gyümölcs.
Én biztos gutaütést kapnék, ha így kapnám vissza és meglenne a harag.
4/9 anonim válasza:
Tartsd meg, bulikra főzhetsz benne levest! Akitől meg kölcsönkaptad annak veszel újat.
5/9 anonim válasza:
Láthatalan hiba javiást nem lehet végezni .
Ügyes lánghegesztő,rézzel be futtatná,és akkor tartósabb lesz,nem fog kilyukadni .A szomszéd vegyen újat,és fizesd ki neki.Többet nem kell elkérni,mert neked is lesz .
Egyébként sem szívesen adják kölcsön,mert ha le ég a lekvár,ott ezután is le fog .
6/9 A kérdező kommentje:
Hát, sajnos! 😔Akkor megveszem..Anyujat ejtettem le!
2019. dec. 31. 17:09
7/9 anonim válasza:
Pont rézzel nem érintkezhet semmilyen savanyú étel, mert mérgező rézacetát keletkezik. A lekvár eredetileg savanyú, csak a cukor elnyomja az ízt.
A lábas ebnyi volt. Tavasszal ültetsz bele virágot...
8/9 anonim válasza:
Ha kis helyen sérült a zománc, attól még lehet használni, lekvár főzésre úgyis egy évben csak egyszer-kétszer kerül sor utána el van mosogatva és szárazon vár újabb egy évet. Még ha kilyukadt volna, azt is lehet javíttatni a drótostóttal, ahogy nagyanyám is tette.
9/9 A kérdező kommentje:
koszi Mindenkinek! BÚÉK!
2019. dec. 31. 22:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!