Miért nem vágható a zománcozott füstcső/kályhacső?
Miért ne lenne vágható?
Nekem is vágva van, mert annyi kellett toldásnak és még csak a zománc sem sérült.
#4-es - Mivel vágtad?
Nekem a Szatmári boltos mondta hogy csak a feketét lehet...
Flex-szel.
A zománc miatt tényleg ügyesen kell vágni (de megfelelő szerszámmal az üveg is vágható:), ha valahol mégis megpattan, a fal felé kell fordítani és kész.
Kérjetek valakitől egy darabka ócska csövet és azon próbáljátok ki!
Fog az menni!
Flexszel vágható, de célszerű a vágási vonalhoz valamiféle maszk, célszerűen festőszalag (szigetelőszalag szerű, de papir-ill. kevert műanyag alapú) feltekerése. (Esetleg szigetelő szalag, de a festőszalag könnyebben eltávolítható!)
Én 2-3 cm-es szalagot tekertem fel 2-3 rétegben, ennek közepén rajzoltam fel a vágási vonalat, és vékony (1 mm-es) koronggal gond nélkül el tudtam végezni a vágást. A zománc nem pattogzik fel (balesetveszély!), és a papírt letekerve használatba vehető a cső.
Fentebb már írta valaki, hogy üveg is vágható, nos én vágtam már szalagozott palackot, de 4 mm-es síküveget is (használt, kibontott nagyméretű ablakkeretből a szükséges méretre), ekkor a festőszalagot az üveg mindkét oldalára felragasztottam, a vágási vonalnál, és "gyémánt"-os (olcsó, Tescos) korongot használtam a szalag közepén bejelölt vágási csíknál.
Ha ügyesen meg van vezetve a vágás (egyenes vonalban marad), akkor 1-2 próbavágás után sikeres a művelet. (Üvegvágó használatával a régi ablak üvege - vélhetően a belső feszültségek miatt berepedezett!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!