Középső lakás valóban meleg?
Előnye, hogy valóban melegebb télen, tehát kevesebbet kell fűteni. Hátránya is ez, mert amit télen megspórolsz a fűtéssel, elhasználod a klímára. Bár panelnél mindegy, mindegyik meleg, a szélső is.
A legnagyobb hátránya a középső lakásnak, hogyha nincs szerencséd, 4 oldalról élvezheted a zajokat.
Vigyázz mert visszanyalhat a fagyi... 4emeletes panel 3. Emeletén lakunk, felettünk egy néni 10macskával, olyan sporolós, hogy el van zárva minden radiátora, nappal a konyhában a nyitott sütőajtó mellett kötöget, este meg dunyha alatt alszik...
2 oldalsó szomszéd németországban dolgozik, alattunk pedig meghaltak és a gyerekek 3 éve veszekednek a lakáson így eladni nem tudják, lakó nincs...
Nálunk tökig megnyitva minden radiátor, pörög a számla mint az állat, de kellett venni + hősugárzót is mellé küzdünk a 20fokért.
Úgy látom, hogy ahány lakás (ahány lakó és az igényei) - annyiféle.
Mi a legfelső 10. emeleten lakunk, távfűtéses, ÉNy-DK fekvésű, panelprogramos lakásban. A tetőpanelok üregei is be lettek tömve hőszigetelő anyaggal.
Tények: nyáron klíma nélkül, sötétítő, de viszonylag világos függönynél max. 28 °C volt. Most, télen, minden szoba radiátora 0,5-ön van (a cirkuláció végett) és minden egyes helyiségben 24-25 °C a hőmérséklet. Az említett ÉNy-i és DK-i oldal ablakos, balkonos, a másik két oldal egyike a fűtetlen lépcsőházzal határos, a másik a szomszéd épülettel (lakással) határos de úgy, hogy a két épület között kb. 3-4 cm hézag van a panelok között. Csak egyetlen szoba határos a szomszéd falával.
Nekem a 4-diken van a panel 10 emeletesben minden oldalról körbe véve és csak nyugatra van falam, Pár éve még nyitott radiátornál 28-29 fok volt télen, most már pár éve a rezsicsökkentés óta maxon kinyitva 25,5-26 fok van.
Egyébként meg nem értem miért kitolás ha teljesen nyitva van, általánydíj van mindig ugyanannyit fizet az ember, de a 28x-29-nél elzártam télen teljesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!