Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Manapság miért növekszik a...

Manapság miért növekszik a "MAMAHOTEL" tendencia?

Figyelt kérdés

Elképesztő ütemben termelődik a mamahotel jelenség. A 20-onéveseknél szinte alap, hogy otthon laknak.

Viszont a 30-as évesek is otthon laknak. Egyesek próbálkoztak...elmentek albérletbe, de pár hónap múlva hazaköltöztek, nincs pénzük.

40-eknél sem ritka, hogy otthon laknak. Azért a rendszerváltás előtt nem volt ez ilyen nagy mértékű.

2019. okt. 1. 10:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

ma 10:53

Igen, van "vidéken" is 2-3 jó egyetem. A többi viszont szart se ér.

2019. okt. 1. 11:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

20 éves vagyok.

A jelenlegi fizumból tudnék albérletet fizetni, és fizetni a víz-gáz-fűtést.

A munkahelyemnek hála havonta 10.000-et kapok étkeztetésre (szépkártya) így naponta tudnék ebédelni.

De NAGYON okosan kellene megterveznem a többi étkezésemet, hogy ne éhezzek. (mi az, aminek az alapanyagjait olcsón meg tudom venni nagy mennyiségben, laktat, és még valami tápanyagtartalma is legyen, mert akkor már törlőkendőt is rágcsálhatnék)

De másra már nem maradna pénzem. Legyen szó egy gombóc fagyiról (egyéb "luxuscikkről" nem is beszélve, azt sem szabad elhanyagolni, nem robot vagyok), vagy egy kiégett villanykörte pótlásáról.

Könyörgöm, élni akarok, nem túlélni.

Persze anyum tuti segítene, de így teljesen önállóan nagyon keserves lenne a helyzet.

Pedig nem is annyira rossz a fizum.

Jelenleg részt veszek egy képzésen, a párom pedig most OKJ-zik, utána egyetemre megy tanulni.

Ha lesz állása, akkor máris sokkal jobb lesz a helyzet :)

Szóval igen, a pénz hatalmas problém

Plusz nálam személyes ok is akadályozza a költözést, ami szintén sokaknál lehet ok. (egyedülálló szülő, esetleg olyan sérült/beteg van a családban aki ápolásra, felügyeletre szorul, mentális problémák, ahány ember annyi lehetséges nehézség)

2019. okt. 1. 11:04
 13/19 anonim válasza:
100%
Na vajon miért Te észlény, talán mert 150 ezer egy lyuk albérlet + rezsi + 2 hónap kaució és akkor még nem ettél egy falatot sem?
2019. okt. 1. 11:43
 14/19 anonim válasza:
100%
Az ilyen kretén kérdéseket azonnal törölni kellene...
2019. okt. 1. 11:44
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

#11 vagyok.

0%-ot kaptam az önérzetetek miatt, de ettől még így van. Az egész országban alig van egyetem, ami használható diplomát ad.

Azt mondjátok, nem így van, aztán megy a nyavajgás, miért nem becsülnek meg annyira..

Én pl az első munkahelyemen nettó 400-al kezdtem. Ez volt a 3hónap kezdőfizetés. Persze megkinlodtam ezért egyetemen. Megyei szintű 1-2helyezéseket vittem gimnáziumban, és még így is rengeteget tanultam egyetemen. És most lehet jönni azokkal, hogy "igen nálunk is így meg úgy bukott mindenki"! Pont ez az gyerekek, ez normális egyetemen nem sz0patásb0l buktatnak, hanem ennyire nehéz az anyagot megérteni és megtanulni, de korrekten biztosítanak hozzá minden feltételt.

2019. okt. 1. 12:07
 16/19 anonim válasza:
96%

Jaj, 11-es! Elhiszem, hogy sok munkád van abban, hogy ott, tartasz, ahol. De hidd el, vannak, akik semmivel sem tesznek le kevesebbet az asztalra, aztán mégsem tartanak sehol. Tipikusan abba a hibába esel, hogy csak mert elértél valamit, elkezded magad többnek érezni annál, aki meg nem. A befektetett energián felül még nagyon sok szerencse is kell. Példának okáért mikor valakinek nem olyan piacképes az érdeklődése, ugyanakkor persze abban kifejezetten jó, amit csinál. Csak azzal nem lehet annyit keresni. Vagy nem talál megfelelő munkahelyet. Stb.

A "vidékezés" meg - talán ez újdonság számodra - hihetetlenül sérti a nem budapesti embereket. Van még pár jó egyetem más városokban is, ahol én lakok, ott például minden hemzseg a külföldi egyetemistáktól.

2019. okt. 1. 13:02
 17/19 anonim ***** válasza:
17%

ma 13:02

Nem én vidékeztem, azért írtam idézőjelbe, mert a kedves válaszoló vidékezett ide egy szépet...

Nem az embereket degradálom és becsülöm alá, hanem a magyar egyetemeket.

Ha beismeritek, ha nem, alig van használható tudást adó egyetem az országban.

Most teljesen őszintén válaszold meg nekem, a munkahelyeden használtál már BÁRMIT az egyetemen tanultakból?

Mert én pl a mai napig hasznát veszem még sok dolognak. Folyton ezt hallgatom, hogy más meg nem. Akkor mégiscsak fos az iskola nem??

2019. okt. 1. 13:13
 18/19 anonim válasza:
Az a baj, hogy nagyon leegyszerűsíted a kérdést. Kaptál a végzettségednek megfelelő munkát? Hát ez szuper! Szerencsés vagy! Tudod, hányan dolgoznak olyasmit, ami nem felel meg a végzettségüknek? Szerintem az emberek nagyobbik része így van vele. Az ismerőseim mindenképpen. Ismerek redőnyös jogászt, fejvadász céges pszichológust, hogy a tanárokról ne is beszéljek, mert ők mindenhol ott vannak (én is az vagyok, de nem tanítok). És igen: alaposan meg kellene reformálni az oktatást, kicsit gatyába rázni egy csomó egyetemi szakot. Sajnos sokáig élt, illetve talán most is él ebben az országban, hogy csak az a valaki, akinek diplomája van. Persze, hogy mindenki egyetemre vagy főiskolára akart menni. Jól fel lett duzzasztva a diplomás réteg, akik valóban elhitték, hogy majd jó lesz nekik, és lesz haszna a diplomájuknak. Hát, nem így van.
2019. okt. 1. 14:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Vannak akik még bedőlnek az ilyen provokatív kérdéseknek?

Ilyen "statisztikákat" én is be tudnék böfögni, aminek semmilyen hiteles forrása nincsen, csak szájról szájra terjedő infók alapján állítok valamit.

Neked meg javaslom, menjél akkor olyan országba ahol még most is működik a kommunizmus, ha ennyire nosztalgiázol róla.

Gondolom a politika kategóriából kedveredetél ide, ott vannak ilyen Kádár fanok akik visszasírják az egykori vezérük ideológiáját.

Arról viszont egyik ilyen ex kommunista sem akar tudomást venni, hogy azért lett ilyen nehéz a mai harmincasoknak a helyzet, mert még mindig a kommunista látszatjólét kártékony hatásainak a levét isszák.

2019. okt. 1. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!