Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel tudnám betömíteni a...

Mivel tudnám betömíteni a lyukat a pálinkafőző hordóján?

Figyelt kérdés
adott egy fém hordó ami a hűtőm...kivezettem alul a páracsövet, de semmivel nem tudom eltőmíteni, hogy ne follyon rajta a víz. Ötletek?

2017. aug. 7. 19:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

- "adott egy fém hordó ami a hűtőm..."

- "Miből van a hordó?"

Ez jó... :D

Azért kérdeztem, mert spec én most ekkora méretben láttam már sima horganyzott, és alumínium hordót is. Nem csak a mezei porfestett létezik ám :) És pl a horganyzotthoz nagyon jól lehet forrasztani.

2017. aug. 11. 06:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Értem! Igazad van! Hogyne, horganyzotthoz, aluhoz jól lehet, de szerintem a por festettnél is működhet a dolog, ha körülötte felcsiszolod, hogy ne égesd le.
2017. aug. 11. 08:17
 13/15 anonim ***** válasza:

"Legálisan is lehet ám otthon főzni, még épített főzővel is!"

Persze, ha valaki bejelentette az önkormányzatnál, és megvette az adójegyeket...

Vagyis, kb. 100 főzőből 1. A többi illegális.

Tudok egy illetőről, akihez évente többször mennek a fináncok ellenőrizni, mert ki van nekik adva, hogy X számú ellenőrzést kell végrehajtani, és hát a megyében csak az a pár szerencsétlen jelentette be magát, kénytelenek hozzájuk járni állandóan. Már a fináncok mentegetőznek, hogy ne haragudjon az úr, de hát ők sem tudnak mit csinálni...

Hozzám mondjuk jöhetnek ellenőrizni, nekem nincs főzőm, de jópárat láttam már. (Legálisat még egyet sem.)

2017. aug. 11. 16:37
 14/15 anonim ***** válasza:

amit a Fidesz törvénybe hozott, az otthoni pálinkafőzést már egy jó ideje eltörölték.

amúgy is úgy működött a dolog, hogy hitelesített átfolyásmérővel és eredeti tanúsítvánnyal rendelkező lepárlóval lehetett otthon főzni.

egy ilyen rendszer alaphangon is 200-300 ezer Ft.

kíváncsi lettem volna, hogy kik azok akik ezt a követelést teljesítették :)

egyébként pedig egy 200 literes lepárlóhoz kell a 400 literes desztilláló, úgy lehet aránylag tökéletes pálinka minőséget elérni.

2017. aug. 11. 17:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem törölték el, csak adóztatják.

Az ingyenes főzést törölték el. Az ingyenesség csak a beetetés volt, hogy bejelentse a nép a főzőjét, utána aki nem vesz adójegyet, azokat le lehet rohanni.

Persze, a nép nagyobb része ismeri már ezeket annyira, hogy nem jelentette be a főzőjét...

2017. aug. 12. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!