Mivel tudnám betömíteni a lyukat a pálinkafőző hordóján?
- "adott egy fém hordó ami a hűtőm..."
- "Miből van a hordó?"
Ez jó... :D
Azért kérdeztem, mert spec én most ekkora méretben láttam már sima horganyzott, és alumínium hordót is. Nem csak a mezei porfestett létezik ám :) És pl a horganyzotthoz nagyon jól lehet forrasztani.
"Legálisan is lehet ám otthon főzni, még épített főzővel is!"
Persze, ha valaki bejelentette az önkormányzatnál, és megvette az adójegyeket...
Vagyis, kb. 100 főzőből 1. A többi illegális.
Tudok egy illetőről, akihez évente többször mennek a fináncok ellenőrizni, mert ki van nekik adva, hogy X számú ellenőrzést kell végrehajtani, és hát a megyében csak az a pár szerencsétlen jelentette be magát, kénytelenek hozzájuk járni állandóan. Már a fináncok mentegetőznek, hogy ne haragudjon az úr, de hát ők sem tudnak mit csinálni...
Hozzám mondjuk jöhetnek ellenőrizni, nekem nincs főzőm, de jópárat láttam már. (Legálisat még egyet sem.)
amit a Fidesz törvénybe hozott, az otthoni pálinkafőzést már egy jó ideje eltörölték.
amúgy is úgy működött a dolog, hogy hitelesített átfolyásmérővel és eredeti tanúsítvánnyal rendelkező lepárlóval lehetett otthon főzni.
egy ilyen rendszer alaphangon is 200-300 ezer Ft.
kíváncsi lettem volna, hogy kik azok akik ezt a követelést teljesítették :)
egyébként pedig egy 200 literes lepárlóhoz kell a 400 literes desztilláló, úgy lehet aránylag tökéletes pálinka minőséget elérni.
Nem törölték el, csak adóztatják.
Az ingyenes főzést törölték el. Az ingyenesség csak a beetetés volt, hogy bejelentse a nép a főzőjét, utána aki nem vesz adójegyet, azokat le lehet rohanni.
Persze, a nép nagyobb része ismeri már ezeket annyira, hogy nem jelentette be a főzőjét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!