Mivel tudnám betömíteni a lyukat a pálinkafőző hordóján?
Mechanikusan rögzítve van a cső, hogy ne a tömítőanyagnak kelljen tartani? Mert akkor az egyszerű gumiámnak is meg kell fognia a vizet.
Ha mechanikus rögzítés nincs, akkor meg valamilyen kétkomponensű fémragasztóval beragasztod.
Ez a módszer gyors és addig jó még a hordó szét nem rohad.
Veszel egy 3/4 colos közcsavart,ahoz két 3/4-es 22-es BB-
forvéget.Ebből az egyiket ráforrasztod a 22-es rézcsőre.A közcsavart bekenderezve, ellentartva belehajtod a ráforrasztott forrvégbe.Erre teszel egy megfelelő alátétet,átdugod a lyukon és a másik oldalon is alátét letömítve és erre ráhajtod belülről a másik forr véget,úgy ,hogy a szűkített végét levágod előtte,hogy csak a teljes menet maradjon és a 6 lap része.Ez egy 3/4-es anyával is helyettesíthető,ha van az ottani vizes üzletben.Ezt meghúzod ellentartva és kész.
A simán tömítőpaszták halott dolog,mert az első mozdításnál széthasadnak.
a válaszok alapján milyen sokan főznek még most is otthon páleszt :D
nekem egyébként 2x200 liter a desztilláló, egy mosógép szivattyú forgatja a vizet egymás között a két fém hordóban.
a spirál kivezetést pedig hasonlóképp oldottam meg mint a 6. válaszoló.
hollanderek forrasztható véggel, közcsavar, gumitömítés.
IP cím alapján ki leszünk keresve?
..."ezektől" könnyen kitelik!
Legálisan is lehet ám otthon főzni, még épített főzővel is!
Töm.szelence egy jó megoldás, de 20+1 ragasztó felsorolása helyett, mondjuk a forrasztás sem hülyeség... :D Már csak azért sem, mert a gyárak is jellemzően ezt az utat választják.
- "adott egy fém hordó ami a hűtőm..."
- "Miből van a hordó?"
Ez jó... :D
Tényleg kell ekkora hűtő? 200L-nél nem is kell cserélni a vizet, vagy azért kell ott is? Az enyém csak 40L-es, én elvagyok vele, további 40-60L vizet szoktam 1 főzés során használatba venni. A hordó alsó csapos, felső túlfolyóval, így gyak. lefolyatom a meleg vizet a hideg víz tetejéről, a ráöntéssel összekeveredne, ezért így ezzel lehet spórolósabb a történet. Akár megteheted azt, hogy annyira nyitod csak rá a csapvizet, hogy egy folyamatos, lassú túlfolyással mindig csak a már megmelegedett víz folyjon le a tetejéről. Ezt mondjuk a 40L-esnél nem tudom megcsinálni, mert nem melegszik olyan gyorsan, hogy érdemes lenne így csinálni, de pl. egy sokkal kisebb hűtővel simán meglehet tenni. Gondoltam már arra is, hogy keringetéssel oldom meg. Bár nem tudom, hogy működne-e az elképzelés. Feltekerek hosszan egy csövet, amit leások a földbe, s ezen keresztül keringetem a vizet. DE amíg ilyen száraz nyarak vannak ez a vízmennyiség, ami keletkezik, lehűtés után simán elfogy locsolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!