Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Az exotol az milyen márka?

Az exotol az milyen márka?

Figyelt kérdés

Kicsit már bele bonyolódtam a csiszológép márkákba annyi féle van,hol dicsérik az olcsókat,hol meg szidják őket de ugyan így az olcsóbb black and deckereket meg a boschokat is hol szidják hol dicsérik,teljesen el is bizonytalanodtam

Ezt néztem volna ki

[link]

De volt aki azt írta az einhell gagyi,más meg írta évek óta használja,nekem nagy felületet kéne lecsiszolnom fáról festéket,épületet lecsiszolni,de nem állandóan csak fel akarom újítani a festést.

aztán most néztem egy exotol márkájú gépet erre azt mondták több helyen is ,hogy jó

[link]

Vagy max ez még beleférne a keretbe

[link]

ezekről jót olvastam.

2015. jún. 3. 02:42
1 2
 1/12 klopusz ***** válasza:
Én nem sokat értek az ilyen gépekhez, de a tesóm mindenféle szerszámmal kereskedik, mindig is az Extol-t ajánlotta (ezért ilyeneket is vettem).
2015. jún. 3. 09:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor rosz nem lehet ha problémád sem volt vele.
2015. jún. 3. 10:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Az Extol jó alternatíva lehet a vasárnapi barkácsolóknak, mert nem a legalja a barkácsgép kínálatnak. Énnálam viszont (építőipari vállalkozó vagyok) volt eset, hogy kellett gyorsan egy nagyflex, mert elmentünk dolgozni 250 km-re, és mikor odaérünk, akkor vettük észre, hogy otthon maradt. Vettem gyorsan egy Extolt a helyi "vazsbótban". Hozzá ugyanezt a márkájú gyémántkorongot. Két tetőt bírtak ki nálunk, szélezéshez és vápázáshoz szabtunk vele Bramac cserepet. Mire elfogyott a gyémántréteg a korongról, forgórészes lett a gépezet is szépen. A Makita nagyflexünk az egyik öt éves, a másik hat, és ipari használat mellett eddig egy pár szénkefe cseréje volt az egyik gépen. Excenter csiszolóval hasonló lehet a helyzet, én a helyedben rászánnék még egy kevés plusz pénzt, és vennék egy Makitát.
2015. jún. 3. 15:57
 4/12 klopusz ***** válasza:

Igaza van a 2. válaszolónak.

Az kifelejtettem, hogy az Extol a házi barkácsolóknak megfelelő, nem azoknak, akik rendszeres munkára szeretnék használni.

2015. jún. 4. 10:15
 5/12 A kérdező kommentje:
Én nem rendszeres munkát végeznék.
2015. jún. 4. 10:55
 6/12 A kérdező kommentje:
Még anno a skilt néztem
2015. jún. 4. 11:10
 7/12 anonim ***** válasza:

A skil is frankó, csak pihentetni kell, meg nem érdemes napoztatni, és jobb óvni a portól... Ez a két márka legalább nem öntönkretevőre van tervezve a legalsó szegmensben sem. Egyébként a képlet valahogy úgy fest, hogy nagy nevek legalsó kategóriája többnyire ugyanaz a semmi anyagú, alulméretezett, túltermelt, minőségellenőrzésen spórolós vacak, mint az olcsó márkáké, csak drágábban. Tehát alapjában véve egy szépre cimkézett bóvli túlárazva. A kis márkák középkategóriája pedig ugyanúgy középkategória. Például ha piros Einhellt nézel, egyáltalán nem rosszak. Nem nagyon kell elhinni, hogy ipari használatra valók, de otthonra, egy-egy húzósabb napra is bőven elegendők. Innentől már csak a szervíz- és alkatrészháttér, tehát a "terméktámogatási jófejség" a döntő, az ár már nem is annyira.

Megjegyezném, hogy festékcsiszolgatásra nem rezgőt vennék, hanem fordulatszámszabályzós korongos vagy szalagos csiszolót. A rezgő nem faragni jó, hanem simítani inkább. Éleket el lehet szépen rendezni vele, de másban nem használnám alakításra.

2015. jún. 10. 13:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Már meg vettem az extol csiszolót majd most fogom kipróbálni,nekem nem is fa alakjának az átrendezésére kell,csak hogy sima legyen a felülete a fának.
2015. jún. 10. 19:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Festéket írtál, azon jól el fogsz szórakozni a reszketőssel. Amikor le van szedve a festék, akkor már ilyesmi kell, de lecsiszolni a nagyját sokkal jobb lenne szabályozható forgós.
2015. jún. 10. 19:50
 10/12 A kérdező kommentje:

tegnap 19:50

Nem már a múltkor mondták,hogy a rezgő csiszoló itt szart sem ér,én ilyet vettem most

[link]

2015. jún. 11. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!