Ráz a víz! Mit csináljak?
Nem muszály villanyszerelőt hívni, biztos van az ismerőseid között aki ért hozzá, de nem az a szakmája. Én is tudok hegeszteni elég szépen, az autókhoz is értek, és ilyeneket nem tanultam, bezzeg tanultunk a villanyról, heti 8 órába azthiszem, és a legfontosabb dolog amit tudok, hogy az áram életveszélyes. Biztos van a szomszédságba egy ezermester, veszíteni meg max egy sört veszítesz.
2014. márc. 15. 13:07
Persze!
Oldja meg "okosban" egy másik mekmesterrel?!!
"Drága" a szakember?!
A temetés az olcsóbb szerinted??? (TE nagyonhülye!!!)
2014. márc. 15. 13:39
13/41 A kérdező kommentje:
Nem kötöttem be semmit rosszul ,mert egy 3eres konektor vezet le az aknába és csak kihúzni kellett a régit az újat meg bedugni. Hogy a fázis hogy jut el a fémházig fogalmam sincs. Viszont arra rájöttem ,hogy hiába van földelés a házban, nem vág le a biztosíték ha a földelővezetékre rákötöm a fázist! De a házban sem.Kimértem a földelővasig a földvezetéket és van összeköttetés. Na ez meg hogy?
14/41 A kérdező kommentje:
Szétszedtem ,újra összeraktam. Lehet eresztett egyik cső és a víz befolyt valahová ahová nem kellett volna aztán összevizezte a vezetékeket. Most még több szigetelést raktam rá teflon szalag ,szilikonpaszta ,gumigyűrű minden ami volt, és most nincs csepegés. Mindenesetre kiderült hogy a földelés semmit nem ér jelenleg a házban.
Elképestő! Nem bírod felfogni, hogy a dolog nagyon életveszélyes. A hiba nem a szivattyúban lehet. Azt javaslom, írj egy végrendeletet és rendelj magadnak koporsót. Azután szabad a gazda. Azt csinálsz, amit jónak látsz.
2014. márc. 15. 15:50
16/41 A kérdező kommentje:
Abban van a hiba mert a gond most jelentkezett a csere után.
A vadi új szerelés után után,(a bojler is új )jelentkezett nálam is ilyen.Egyszerűen csipett a csap.A villanyszerelő
nem mért ki semmi áramot.De óvatosságból beépitett egy nagyon érzékeny védelmi relét.Saját magánál is ez van,az áramban nem lehet megbízni .
2014. márc. 15. 18:05
nem értesz semmit sem!
elősször is nem földelés van, hanem nullázásnak kell lennie!-és ez nem mindegy!
aztán kéne EPH-nak lennie a lakásban. aztán nem ártana egy FIrelé beszerelése, mert az leoldana hibaáramra. a biztosíték szerepe csak zárlatvédelem és ez megint más. még a konnektorod is szar lehet, esély megvan rá. ha jó lenne a nullázási rendszered, talán nem rázna.
indukálódni is áttud az áram, nem kell víznek befolynia.
kimérni kizárólag szigetelésvizsgálóval lehetne...ha! de nálad bármi lehet...
2014. márc. 15. 18:05
19/41 A kérdező kommentje:
Amióta újra összeraktam rendben van a dolog, nem ráz. Fi relét ide nem lehet rakni ,az egyenlő lenne az áramszünettel ,ezeréves aluvezetékes ház ez.
Kérdező!
Teljesen felesleges az hozzád hasonló tökfejeknek válaszolni, mert még azt sem fogod fel, hogy életveszélyben vagy, a családoddal együtt!!!
Majd megnézünk a TV Híradóban...
2014. márc. 19. 07:59
További kérdések: