Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ráz a víz! Mit csináljak?

Ráz a víz! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Beszereltem egy házi vízművet a régi helyére ,mert az elromlott. Tiszta új a készülék, csak bekötöttem bedugtam a konnektorba. Egy napig jó volt ,de ma megrázott a víz a kádban. Eddig évekig nem volt ez ,pedig szintén kútból jött a víz. Hibás a készülék? De akkor egy napig miért volt jó? A biztosítéknak nem kéne levágni ilyenkor?

2014. márc. 15. 11:29
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
28%
Nem muszály villanyszerelőt hívni, biztos van az ismerőseid között aki ért hozzá, de nem az a szakmája. Én is tudok hegeszteni elég szépen, az autókhoz is értek, és ilyeneket nem tanultam, bezzeg tanultunk a villanyról, heti 8 órába azthiszem, és a legfontosabb dolog amit tudok, hogy az áram életveszélyes. Biztos van a szomszédságba egy ezermester, veszíteni meg max egy sört veszítesz.
2014. márc. 15. 13:07
 12/41 anonim ***** válasza:
73%

Persze!

Oldja meg "okosban" egy másik mekmesterrel?!!

"Drága" a szakember?!

A temetés az olcsóbb szerinted??? (TE nagyonhülye!!!)

2014. márc. 15. 13:39
 13/41 A kérdező kommentje:
Nem kötöttem be semmit rosszul ,mert egy 3eres konektor vezet le az aknába és csak kihúzni kellett a régit az újat meg bedugni. Hogy a fázis hogy jut el a fémházig fogalmam sincs. Viszont arra rájöttem ,hogy hiába van földelés a házban, nem vág le a biztosíték ha a földelővezetékre rákötöm a fázist! De a házban sem.Kimértem a földelővasig a földvezetéket és van összeköttetés. Na ez meg hogy?
2014. márc. 15. 13:45
 14/41 A kérdező kommentje:
Szétszedtem ,újra összeraktam. Lehet eresztett egyik cső és a víz befolyt valahová ahová nem kellett volna aztán összevizezte a vezetékeket. Most még több szigetelést raktam rá teflon szalag ,szilikonpaszta ,gumigyűrű minden ami volt, és most nincs csepegés. Mindenesetre kiderült hogy a földelés semmit nem ér jelenleg a házban.
2014. márc. 15. 15:17
 15/41 anonim ***** válasza:
41%
Elképestő! Nem bírod felfogni, hogy a dolog nagyon életveszélyes. A hiba nem a szivattyúban lehet. Azt javaslom, írj egy végrendeletet és rendelj magadnak koporsót. Azután szabad a gazda. Azt csinálsz, amit jónak látsz.
2014. márc. 15. 15:50
 16/41 A kérdező kommentje:
Abban van a hiba mert a gond most jelentkezett a csere után.
2014. márc. 15. 16:15
 17/41 anonim ***** válasza:

A vadi új szerelés után után,(a bojler is új )jelentkezett nálam is ilyen.Egyszerűen csipett a csap.A villanyszerelő

nem mért ki semmi áramot.De óvatosságból beépitett egy nagyon érzékeny védelmi relét.Saját magánál is ez van,az áramban nem lehet megbízni .

2014. márc. 15. 18:05
 18/41 anonim ***** válasza:

nem értesz semmit sem!

elősször is nem földelés van, hanem nullázásnak kell lennie!-és ez nem mindegy!

aztán kéne EPH-nak lennie a lakásban. aztán nem ártana egy FIrelé beszerelése, mert az leoldana hibaáramra. a biztosíték szerepe csak zárlatvédelem és ez megint más. még a konnektorod is szar lehet, esély megvan rá. ha jó lenne a nullázási rendszered, talán nem rázna.

indukálódni is áttud az áram, nem kell víznek befolynia.

kimérni kizárólag szigetelésvizsgálóval lehetne...ha! de nálad bármi lehet...

2014. márc. 15. 18:05
 19/41 A kérdező kommentje:
Amióta újra összeraktam rendben van a dolog, nem ráz. Fi relét ide nem lehet rakni ,az egyenlő lenne az áramszünettel ,ezeréves aluvezetékes ház ez.
2014. márc. 18. 17:13
 20/41 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Teljesen felesleges az hozzád hasonló tökfejeknek válaszolni, mert még azt sem fogod fel, hogy életveszélyben vagy, a családoddal együtt!!!

Majd megnézünk a TV Híradóban...

2014. márc. 19. 07:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!