Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Alig használt DeWalt DW733...

Alig használt DeWalt DW733 vastagoló gyalu szikrázik, enyhe égett szaga is van néha, egyszer pedig fel is pörgött. Létezik, hogy később "beállnak" a szénkefék és csökken a szikrázás mértéke, vagy küldjem garanciális szervízbe?

Figyelt kérdés
[link]

#Dewalt #Dw733
dec. 24. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp.ha még garanciális
dec. 25. 08:45
 2/9 anonim ***** válasza:

1. A "mostanában" gyártott gépeket eleve becsiszolt szénkefékkel árulják.

2. Szénkefés motorok mindig szikráznak egy picit. Ez a pici és nempici határán van, és nem tetszik hogy "csillagszórózik".

3. Egyformán szikrázik mindkét szénkefe? (ha nem, az rosszat jelent.)

4. Milyen szag? Ózon (normális), vagy égett műanyag szag (nem normális)?

5. Hangra nem tűnik rossznak. Ha le lenne égve, nem lenne ennyire egyenletes hangja.

6. Ha van labortápod, dugd rá, küldd meg mondjuk 5 volttal. Ha lüktetve veszi az áramot, akkor menetzárlatos a forgó.

7. a joker kérdés: Gyengébb, és "melegedősebb"? Ampermérős konnektorba dugd be, ha többet fogyaszt mint ahány "wattos", az sem jelent jót.

8. Vagy gyalulj vele egy-két métert, nagyobb előtolással mint szoktad, hadd erőlködjön egy picit. Ki kell bírnia. Ha láthatóan rosszabbodik a szikrázás, és/vagy nagyon melegszik, és/vagy a hangja is csúnyább lesz, akkor biztos hogy leégéssel állsz szemben.

De én is arra hajlok hogy garanciáztasd. Nem illik egy DeWalt gépnek ilyet produkálnia, főleg új korában.

dec. 27. 04:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Előfordulhat, hogy a hosszabító és/vagy az elektromos hálózat minősége okozza ezt?
dec. 27. 06:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán látok bele annyira, hogy meg tudjam állapítani, hogy mindkét kefe szikrázik-e.
dec. 27. 06:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Esetleg, ha kivehető a szénkefe, megnézheted hogy egyforma hosszúak-e. De ha alig használtad még a gépet, észrevehető különbség tuti nincs még köztük.

Nem fordulhat elő. Esetleg a gépben lévő zavarszűrés hibája okozhat szikrázást, de ez ki van zárva ilyen fiatal (és márkás) gépnél.

Úgyhogy marad a garancia, nem tudok többet segíteni. Annyit még, hogy izé... mennyi idő van hátra még a gariból? Használd amíg le nem jár a gari, hátha komolyabbá válik a hiba (a mostaninál erősebb szikrázás, meg égett műanyagszag meg melegedés). Pici szikrázást nem valószínű hogy elfogadnak garanciális hibaoknak, meg aztán az is lehet hogy nem is hibás, csak picit jobban szikrázik a megszokottnál.

de inkább abbahagyom a süketelést, nem akarlak a hülye tanácsaimmal félrevezetni, még jószándékból sem. Jó drága lehetett ez a vacak.

dec. 27. 07:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget, már intéztem is a garanciális szervízelést. Március végén jár le a 3 éves garancia. A híresztelésekkel ellentétben eddig olajozottan megy az ügyintézés, már a gls is írt az átvétel időpontjáról. Igazából csak azért aggódtam, mert elkutyultam a vásárlást igazoló mindent is, számlát, emaileket stb. Szerencsére regisztráltam a hivatalos oldalon a 3 éves kiterjesztett garanciát, így az elegendő. De féltem, hogy magam kell, hogy végére járjak a hibának.

Valóban drága volt, de mivel már nem iszom, ezért egy hét alatt meg lett a rávaló. :)

dec. 27. 10:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Szuper!

Írd majd meg hogy mit mondott a garis szervíz, hogy tényleg hibás volt-e, vagy csak mi láttuk úgy hogy túlságosan szikrázik.

dec. 31. 14:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Tegnap vitte el a futár, de ma már írtak a szervizből, hogy küldjem el a vásárlást igazoló dokumentumokat. Mivel ez nincs meg, de a hivatalos support azt írta, hogy elegendő a hivatalos oldalról letöltött garancia tanúsítvány is, így némi levélváltás után abban maradtunk, hogy majd keresnek.

Mindenképpen megírom, hogy mi lett a dologból.

jan. 3. 20:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Megérkezett a szervizből a gép. A papírok szerint motort és szénkeféket cseréltek. Ki-be kapcsoltam párszor, kb fél percekre, semmi hibát nem tapasztaltam. A furcsa az, hogy kaptam még 2db szénkefét meg egy plusz alkatrészt (pulley), amire a szíj megy. Ezt nem tudom mire vélni.
jan. 21. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!