Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Panelban lévő "vasfalat"...

Panelban lévő "vasfalat" hogyan lehetne kiszedni?

Figyelt kérdés
valamint mennyi pénzből tudnánk lejárólapozni 45 nm2-t?
2009. okt. 16. 00:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Hát vasfalat nemigen szoktak kiszedni, mert ha jól tudom arra még engedély is kell, az nem véletlen az egyik főfal, ami szükséges, hogy ne szakadjon rátok a felső szomszéd? Másfelől a járólapozás kismillió dologtól függ, milyen típusú járólapot veszel, ki csinálja, olyan aki ad számlát vagy olyan aki nem....sok sok minden. Menj el egy üzletbe nézz körül milyen áron mozognak a járólapok. Onnan nagyjából ki tudod számolni mennyibe kerül maga a járólap, megkérdezed az eladót, hogy mennyi anyag szükséges a felrakásához 45m2-re, aztán kapsz egy csinos kis összeget, erre még számolj rá kb 10-20-30 ezeret, amiért felrakják (ha magad csinálod még jobb)
2009. okt. 16. 00:32
 2/18 A kérdező kommentje:
köszi az infót! ez a vasfal nagyon undorítóan néz ki, és kintről felnéztem a lakásokba, egy csomó helyről ki van szedve, ebből gondoltam, hogy mi is ki tudjuk! ha valakinek van még ötlete szóljon. ez olyan fal ami a konyhát választja el az étkezötöl és egy nagy üveglap van benne!
2009. okt. 16. 00:34
 3/18 anonim ***** válasza:
A vasfalról beszélj a közös képviselővel. Nehogy a fejetekre omoljon a ház.
2009. okt. 16. 06:31
 4/18 anonim ***** válasza:
Statikai szakvélemény nélkül ne kezdj bele a bontásba!
2009. okt. 16. 08:53
 5/18 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy vasfal? Nem inkább vasbeton fal?

Szerintem is első legyen egy statikai szakvélemény kérés. Megéri azt a pár ezer forintot és az övé a felelősség. Enélkül össze is dőlhet a ház. Jobb esetben, ha túlélitek, akkor irány a börtön.

Lapozás nagyon sok mindentől függ. Nem hiszem hogy 10-30e-ből lerakják.

Ha nem kell bontani a régit, csak az újat ragasztani, a munkadíjat szerintem olyan 50-60ezerből meg lehet úszni, számla nélkül(!).

Én tavaly újíttattam fel a fürdőszobámat. Csempével, járólappal együtt 25-30nm-t kellett burkolni. 80 ezret fizettem a burkolás munkadíjára számla nélkül. Igaz, bontani is kellett a régit.

2009. okt. 16. 10:56
 6/18 anonim ***** válasza:
ha jól értem,ti a térelválasztó falat akarjátok kibontani a konyha és az étkező közül. ehhez semmilyen engedély nem kell,nem tartófal. ha félreértettelek,bocs. de amúgy nem ciki becsengetni valahová,ahol látod az utcáról,hogy kibontották,és megkérdezni. az emberek sokszor kedvesebbek,mint amire számítani lehet.
2009. okt. 16. 17:12
 7/18 anonim ***** válasza:

jaaaj, nekem is volt ilyen "csodám" a konyhában. az első mozdulattal estünk neki a flexxel!!! :) ugye arra a gusztustalan vaskeretes rácsosüveg falról van szó???

gyere át hozzám, és nézd meg :) semmi nyoma, és engedélyt sem kértünk.

járólap: van olyan ami 1000ft/nm, meg van olyan is ami 20000ft/nm. a 3-4e ft-os már elég tisztességes minőség. innentől nem nehéz kiszámolni. a lerakás költségeit nem tudom, kérzdezz meg 1 mestert.

2009. okt. 16. 20:22
 8/18 A kérdező kommentje:
igen, arra a térelválasztóra gondoltam :D és komolyan, komolyan szörnyen néz ki. köszönöm a válaszokat!:D
2009. okt. 19. 19:21
 9/18 anonim ***** válasza:
jajj azt az undorító vasrácsot flexszel ki lehet vágni mi is megtettük:D melyik lakótelepen laksz? én X.ker Balkán utca ott minden lakásban VOLT ilyen rács
2009. okt. 30. 22:55
 10/18 A kérdező kommentje:
loool énis a balkán utcában lakom!:D
2009. okt. 30. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!