LIDL-ben kapható ParkSide szerszámok, kéziszerszámok mennyire tartósak?
Arra gondoltam olcsón, kevés kiadással szerelem fel a házi műhelyemet. Nem kell semmi professzionális cucc, csak néha barkácsolok ezt-azt és jelenleg fúrógépen kívül semmim nincs.
LIDL-ben a szerszámgépek elég elérhető áron vannak és tetszene ha mind egy gyártótól való, mint pl. a Parkside amiből mindenfélét láttam már. Épp azt venném meg mindig ami a kínálatban szerepel és előbb utóbb lenne a fextől kezdve a marógépig minden amire szükségem lehet...
Csak az a kérdés elég tartósak-e ha vigyázok rájuk?
"Csak néha barkácsolok ezt-azt" használatra szerintem megfelelő. Felesleges ennél komolyabb gépet venni. A 3 év garancia is elég meggyőző. De ezért ezek sem bírnak ki mindent. Könnyű őket túlerőltetni, rendeltetésszerű használat esetén is ez-az meghibásodik.
Nekem pl van egy szalagcsiszolóm. Nem a mostani, legújabb Parkside jó pár éves. A meghajtásában van egy bordás szíj. A szíjat rendszeresen legyalulja, gyakorlatilag kopó alkatrész, rendszeresen cserélnem kell benne. Szerencsére nem valami speciális kínai mérte, hajtástechnikai boltban viszonylag olcsón beszerezhető.
A kerékfújó pisztoly tömlőjének a vége, ami a kerékszelepre csatlakozik, egyszer csak eltörött. Vettem hozzá másik tömlővéget, azóta is tökéletes.
Ilyen és ehhez hasonló apróságok azért előfordulnak. De összességében otthoni használatra teljesen jó gépek.
Sokszor látom, hogy ha valami akciós gép van, sokan már hajnalban nyitásra odarohannak és csak gépet vesznek semmi mást. A veszek gépet, mert akciós és majd jó lesz valamire bespájzolós taktikát én soha nem értem, hogy mire jó. Úgy is annyi lim-lomja összegyűlik az embernek, már alig tudja hova tenni, ezért én tudatosan nem gyűjtögetek. Ha szükségem van valamire, egy konkrét feladatra, csak akkor veszem meg a gépet. Ha nagyon sürgős, akkor nem Parksidot veszek, akkor sem dől össze a világ. Veszek más jó minőségű, ismert márkát. Ha ráér, nem sürgős, akkor kivárom míg lesz a Lidlben. Általában évente ismétlődnek az időszakos akciók. Szóval borzasztó sokat nem kell várni.
Viszonteladók?! A felvásárló hiénákra gondolsz? Az utóbbi években nagyon népszerűek lettek ezek a gépek. Sokszor már az akció kezdetén a nyitáskor egymást tapossák értük az emberek. Na ezt kihasználva már-már egész iparág épül erre. Felvásárolják több darabjával, aztán megy fel a jófogásra, egyéb oldalakra majdnem dupla áron.
Csak kíváncsiságból: hőlégfúvóból mi a tosznak akkus? A mezőn kell melegítened valamit? Nem kevés egy ilyennek az energiaigénye, rendesen szívhatja az akkut!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!