Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » LIDL-ben kapható ParkSide...

LIDL-ben kapható ParkSide szerszámok, kéziszerszámok mennyire tartósak?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam olcsón, kevés kiadással szerelem fel a házi műhelyemet. Nem kell semmi professzionális cucc, csak néha barkácsolok ezt-azt és jelenleg fúrógépen kívül semmim nincs.

LIDL-ben a szerszámgépek elég elérhető áron vannak és tetszene ha mind egy gyártótól való, mint pl. a Parkside amiből mindenfélét láttam már. Épp azt venném meg mindig ami a kínálatban szerepel és előbb utóbb lenne a fextől kezdve a marógépig minden amire szükségem lehet...

Csak az a kérdés elég tartósak-e ha vigyázok rájuk?

2013. jún. 26. 13:05
1 2 3 4
 31/40 Barnabas333 ***** válasza:
Az akkus csavarozóval fúrni is szoktam bútorba.
2020. febr. 29. 23:59
 32/40 anonim ***** válasza:

"Csak néha barkácsolok ezt-azt" használatra szerintem megfelelő. Felesleges ennél komolyabb gépet venni. A 3 év garancia is elég meggyőző. De ezért ezek sem bírnak ki mindent. Könnyű őket túlerőltetni, rendeltetésszerű használat esetén is ez-az meghibásodik.

Nekem pl van egy szalagcsiszolóm. Nem a mostani, legújabb Parkside jó pár éves. A meghajtásában van egy bordás szíj. A szíjat rendszeresen legyalulja, gyakorlatilag kopó alkatrész, rendszeresen cserélnem kell benne. Szerencsére nem valami speciális kínai mérte, hajtástechnikai boltban viszonylag olcsón beszerezhető.

A kerékfújó pisztoly tömlőjének a vége, ami a kerékszelepre csatlakozik, egyszer csak eltörött. Vettem hozzá másik tömlővéget, azóta is tökéletes.

Ilyen és ehhez hasonló apróságok azért előfordulnak. De összességében otthoni használatra teljesen jó gépek.

Sokszor látom, hogy ha valami akciós gép van, sokan már hajnalban nyitásra odarohannak és csak gépet vesznek semmi mást. A veszek gépet, mert akciós és majd jó lesz valamire bespájzolós taktikát én soha nem értem, hogy mire jó. Úgy is annyi lim-lomja összegyűlik az embernek, már alig tudja hova tenni, ezért én tudatosan nem gyűjtögetek. Ha szükségem van valamire, egy konkrét feladatra, csak akkor veszem meg a gépet. Ha nagyon sürgős, akkor nem Parksidot veszek, akkor sem dől össze a világ. Veszek más jó minőségű, ismert márkát. Ha ráér, nem sürgős, akkor kivárom míg lesz a Lidlben. Általában évente ismétlődnek az időszakos akciók. Szóval borzasztó sokat nem kell várni.

2020. márc. 1. 11:26
 33/40 anonim válasza:
Az elektromos tűzőgép kb 30 perc után, max 15 lövéstől maximumra tekerve, kigyúlt a kezemben. Szerencse, hogy nem gyújtottam fel a házat, mikor eldobtam. A fúrókalapáccsal próbáltam egy 8 as lyukat fúrni, lett belőle 12 es úgy kóvályog a gép. A hangja se valami jó. Én befejeztem ezekkel.
2020. ápr. 14. 01:35
 34/40 Kopasz1977 válasza:
90%
Szia, mi ácsmunkát végzünk, rengeteg munkára használunk parkside gépeket, vezetékeset, akksisat egyaránt. Alapvetően jó minőségű gépek, az ütve csavarozó géppel a 180/4,5 szerkezeti torx csavart simán be lehet csavarni, egyedüli gond, hogy mágneses bit befogatót nem lehet benne használni, mert kirázza belőle a mágnest, de vannak más típusú rögzítők is hozzá ( mi lux pro kuplungos befogatóval használjuk kb 3 éve szinte minden héten) a kisebbik behajtójuk is jó, egyszerűbb, kisebb csavarok feldolgozására puha fába tökéletes. Vigyázni kell az akksira, a hőre sokkal érzékenyebbek mint a hasonló árú OBI-s gépeké, más bajuk nincs. Az ütvefúrójukat még nem tudtuk tönkretenni, előfúrt lyukba már 12/200 állványcsavart hajtottam be vele, kétszeri oda vissza járatással, de bevitte. Érdemes venni, ha barkácsolni kell otthon arra tökéletes, ha csak el nem ejted, vagy napon nem marad, nem hiszem hogy tönkremennének, masszív, jó minőségű gépek
2021. máj. 19. 14:58
 35/40 Barnabas333 ***** válasza:
Nekem az akkus csavarozó,fúró akksija 3éve nem akar lemerülni, nem is értem, hogy bírja így. Nemrég még fémet is átfurtam vele, igaz vékonyat. Nemrég voltak nálam klíma szerelők, szinte csak parkside szerszámmal dolgoztak. Azt mondták nagyon jók...
2021. máj. 19. 17:33
 36/40 anonim válasza:
Szerszámgépek terén a megfelelő szerviz hátterű gépeket érdemes megvásárolni. Parkside gépek semmilyen neves gyártóval sosem voltak kompatibilisek. Sosem. Hiába Einhell, volt hogy Boschhoz hasonlították, de nem. 15 éve foglalkozom Bosch gép javításokkal, kollégám 43 éve Hilti, de arra a nevezőre jutottunk, hogy a Parkside termékei piszok jók lennének, ha a nem jutnának polcra a selejtjei. Ki kell fogni. És pont. Én szervizen kívül is a saját termékeim használom, nyilván nem arra akarok mutatni hogy egy 180ezres csavarozóval, vagy 140 ezres fúrókalapáccsal kell elmenni maszekban kapaszkodót fúrni, csak eléggé rizikó le emelni egy szerszámgépet pár méterre a szalámiktól. 50-50%… jó gépek? Igen. Csak mivel a fent emlitett problémából adódóan lehet 3 perc vagy 3 év is az élettartamuk. Ki kell fogni.
2021. aug. 15. 01:51
 37/40 anonim ***** válasza:
Én most a kb egy hónapja kapható ledes munkalámpával fogtam ki. Vettem egyet, eleinte nagyon tetszett, jó fénye volt, de pár töltés után a töltődokkján beesett a csatlakozó. Semmi gond, ott a garancia, gondoltam kifogtam egy gyengébb darabot. Visszavittem, kicseréltem. A cseredarabot hazahoztam. Először rögtön a csatlakozóját próbáltam ki, egyből az első bedugásra ugyanúgy beesett. Levettem a burkolatot (nem volt leplombálva), megnéztem mi a gond. A töltő USB aljzatot semmi nem fogja, semmivel nincs megtámasztva egyedül a nyáklapi harmatgyenge forrasztás tartja a helyén. Így nem csoda hogy nem hogy éveket, hanem pár csatlakoztatást nem bír ki. Ezt is visszavittem, már nem cseréltettem, hanem visszaadták a pénzt. Ez volt az első ilyen negatív tapasztalatom, ráadásul ez nem gyártási vagy anyaghiba, hanem a konstrukció hibája. A többi Parkside gépeimmel nincs gond. De ez után nekem is kicsit megingott a bizalmam bennük.
2021. aug. 15. 07:45
 38/40 VGY001 válasza:
Sziasztok! Állítom, hogy ipari felhasználásra is alkalmas a márka ár érték arányban. Nagyobb ,igénybevételes melóknál is bevállt. Ha meg idő előtt tönkremegy akkor sincs gond mert több darabot lehet vásárolni egy professzionális gép árához viszonyítva (Milwaukee, HILTI, Makita stb.) Én sajnos lemaradtam egy aksis hőlégfúvóról tavaly. A szakmám miatt nagyon jó lenne de most már a viszonteladók elég borsos áron kínálják.
2022. jún. 7. 13:09
 39/40 anonim ***** válasza:

Viszonteladók?! A felvásárló hiénákra gondolsz? Az utóbbi években nagyon népszerűek lettek ezek a gépek. Sokszor már az akció kezdetén a nyitáskor egymást tapossák értük az emberek. Na ezt kihasználva már-már egész iparág épül erre. Felvásárolják több darabjával, aztán megy fel a jófogásra, egyéb oldalakra majdnem dupla áron.

Csak kíváncsiságból: hőlégfúvóból mi a tosznak akkus? A mezőn kell melegítened valamit? Nem kevés egy ilyennek az energiaigénye, rendesen szívhatja az akkut!

2022. jún. 7. 16:34
 40/40 anonim válasza:
Én most vásárolnék hőlégfúvót és magasnyomású tisztítót,ezekről vannak tapasztalatok?
márc. 18. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!