Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Akkus csavarbehajtóból milyet...

Akkus csavarbehajtóból milyet vegyek? Javaslatokat várok, árral, ha lehet!

Figyelt kérdés
Minimális, otthoni használatra, havonta 10-20 csavar behajtására. Fúrógépem van, tehát nem kell hogy ilyen funkcióval is rendelkezzen. Nem szeretnék rá sokat áldozni, ezért nem a vezető márkákban gondolkodom, viszont nem tudom, hogy ha egy kevésbé ismert, esetleg noname eszközt veszek, ahhoz tudok venni később (ha szükséges) akkumulátort?? Nő vagyok, tehát nem árt, ha kisméretű, könnyen kezelhető darabot ajánlotok, előre is köszönöm! :-)

2012. nov. 21. 13:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én sem vitatkozok, inkább eszmecsere legyen :)

Faanyagoknál nekem nagyon jól jön, hogy nem szalad bele a csavar feje a fába. Persze keményfánál nem lényeg, meg fenyőnél is megoldható érzéssel, de kényelmesebb határolóval. Viszont ha metrikus csavart is akarsz csavarozni (én szoktam), akkor a 25Nm simán szétszaggatná a 3-as csavart. Nagyobb csavaroknál is elkerülhető a túlhúzás, csak annyira húzom meg, amennyire kell, nem jobban. Ráadásul a fúrógépnek kisebb a nyomatéka is. A behajtó könnyebb, és 6m-es a vezetéke annak, ami nekem van. Sokkal kényelmesebb dolgozni vele, mint egy akkussal, és könnyebb mint egy ütvefúró. Persze nekem megtérült, mert én napi szinten használom.

2012. nov. 21. 16:09
 12/20 anonim ***** válasza:

Brico GoOn akkus csavarozó 3-4e forint. néha-néha csavarozni tökéletes, egyből bit-et fogad a fej, szóval kiveszed, beteszed a másikat és csinálod a dolgod. kicsi, könnyű, zsebben is elfér és a nadrágot sem húzza le rólad. lehet kapni olyan fúrószár készletet, aminek bit a vége, egy-egy előfúráshoz (fába csavarnak) gépet sem kell váltani.

amit most árulnak, annak a korábbi változatával én végigcsináltam egy teljes felújítást, azt kibírta, most 3 évvel később válik kuka éretté, nem akkugond, hanem a motor már nem bírja. valószínűleg karácsonyra lepem meg magam az újjal.

ez volt a régi változat, most picit máshogy néz ki és és picit drágább:

[link]

2012. nov. 21. 16:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Most, hogy felsoroltad a gyakorlati hasznát, azt kell hogy mondjam, igazad van. Nem hülyeségből fejlesztették azt ki, a mérnökök.

Azt azért megjegyzem, hogy én kizárólag fában használtam eddig és ott valahogy megvoltam nélküle.Na de ezután. . . Legközelebbi gépvásárlásnál , alaposan megválasztom, hogy mit veszek. Köszi.

2012. nov. 21. 16:51
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az utóbbi időben az említett 10-20 csavart kézzel hajtottam be, szerintem ehhez képest a gagyi csavarbehajtóval is álom lesz a munka :-)
2012. nov. 21. 20:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Az is lehet, hogy veszek egy használt márkásat. Bár ha ezekre is igaz, hogy egy új akksi majdnem annyiba kerül, mint maga a gép, akkor nem biztos, hogy jól járok...
2012. nov. 21. 20:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mennyit szánsz rá, és mennyire fontos az akku, de 15.000-ért lehet kapni már vezetékes Skil csavarozót. Ennek az akkuja nem fog kidögleni, az biztos :) A 6m kábel meg elég messzire elér:) Én a nagy testvérét nyüstölöm naponta, erős kis masina, és jó vele dolgozni. Ha fontos az akku, akkor vagy az olcsóbb, vagy pedig márkásból csak lítium aksist vegyél. Új akkut ritkán éri meg venni sajnos.
2012. nov. 21. 21:13
 17/20 anonim ***** válasza:

munka könnyítésnek egyébként ez is egy baromi jó kis szerkezet, bár lehet többe kerül, mint egy olcsó kis akkus...

[link]

két tárolóhenger van hozzá, mindegyikben a felsorolt tartozékok fele van benne. egyszerre egy hengert be lehet csavarni a nyélbe.

2012. nov. 21. 22:36
 18/20 anonim ***** válasza:

Erről mi a véleményetek?:

[link]

Nemrég ilyet vettem az OBI-ban. Nagyon könnyű, és használni is az, még nőként is, tehát végülis tudom ajánlani. De mondjuk nincs viszonyítási alapom más készülékhez...

Továbbá ha valaki ismeri ezt a szerszámot... érdekelne, hogy ha fúrószárat tennék bele, akkor fúrni is lehetne vele (fát vagy falat), vagy csak kifejezetten csavarásra való?

2012. nov. 22. 11:40
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy erőmű, de rengeteg előnye van. Kezdjük az elején:)

Lítiumos, tehát nem fog a kevéds használattól kirohadni az akkuja. Elég sok csavarozási munkára alkalmas, kicsi, könnyű. A ház körüli munkákra bőven megfelel. Fát, műanyagot biztosan lehet fúrni. Megfelelő. éles vídiás fúrószárral, kis előtolással (nem kell nyomni izomból :) ) 5-ös átmérőig szerintem a téglafalban is képes furatot készíteni. Minden szerszámgépnél fontos az éles fúrószár, sokkal hosszabb életű lesz.

Előny a 30 perces töltés is. Szóval házkörüli munkákra ideális, kicsi könnyű, de még kellően erős masina. Nagyobb csavar és furatármérőhöz már gyenge, de úgy összességében nincs baj vele.

2012. nov. 22. 11:57
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jótanácsot. Végülis egy miniatűr Bosch lítium akkus mellett döntöttem, 12.000 Ft volt a Brico Storeban. Igazi kis női kézbe való, beépített lámpája is van, öröm vele dolgozni és kis helyet foglal! :-)
2012. nov. 23. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!