Akkus csavarbehajtóból milyet vegyek? Javaslatokat várok, árral, ha lehet!
Én sem vitatkozok, inkább eszmecsere legyen :)
Faanyagoknál nekem nagyon jól jön, hogy nem szalad bele a csavar feje a fába. Persze keményfánál nem lényeg, meg fenyőnél is megoldható érzéssel, de kényelmesebb határolóval. Viszont ha metrikus csavart is akarsz csavarozni (én szoktam), akkor a 25Nm simán szétszaggatná a 3-as csavart. Nagyobb csavaroknál is elkerülhető a túlhúzás, csak annyira húzom meg, amennyire kell, nem jobban. Ráadásul a fúrógépnek kisebb a nyomatéka is. A behajtó könnyebb, és 6m-es a vezetéke annak, ami nekem van. Sokkal kényelmesebb dolgozni vele, mint egy akkussal, és könnyebb mint egy ütvefúró. Persze nekem megtérült, mert én napi szinten használom.
Brico GoOn akkus csavarozó 3-4e forint. néha-néha csavarozni tökéletes, egyből bit-et fogad a fej, szóval kiveszed, beteszed a másikat és csinálod a dolgod. kicsi, könnyű, zsebben is elfér és a nadrágot sem húzza le rólad. lehet kapni olyan fúrószár készletet, aminek bit a vége, egy-egy előfúráshoz (fába csavarnak) gépet sem kell váltani.
amit most árulnak, annak a korábbi változatával én végigcsináltam egy teljes felújítást, azt kibírta, most 3 évvel később válik kuka éretté, nem akkugond, hanem a motor már nem bírja. valószínűleg karácsonyra lepem meg magam az újjal.
ez volt a régi változat, most picit máshogy néz ki és és picit drágább:
Most, hogy felsoroltad a gyakorlati hasznát, azt kell hogy mondjam, igazad van. Nem hülyeségből fejlesztették azt ki, a mérnökök.
Azt azért megjegyzem, hogy én kizárólag fában használtam eddig és ott valahogy megvoltam nélküle.Na de ezután. . . Legközelebbi gépvásárlásnál , alaposan megválasztom, hogy mit veszek. Köszi.
munka könnyítésnek egyébként ez is egy baromi jó kis szerkezet, bár lehet többe kerül, mint egy olcsó kis akkus...
két tárolóhenger van hozzá, mindegyikben a felsorolt tartozékok fele van benne. egyszerre egy hengert be lehet csavarni a nyélbe.
Erről mi a véleményetek?:
Nemrég ilyet vettem az OBI-ban. Nagyon könnyű, és használni is az, még nőként is, tehát végülis tudom ajánlani. De mondjuk nincs viszonyítási alapom más készülékhez...
Továbbá ha valaki ismeri ezt a szerszámot... érdekelne, hogy ha fúrószárat tennék bele, akkor fúrni is lehetne vele (fát vagy falat), vagy csak kifejezetten csavarásra való?
Nem egy erőmű, de rengeteg előnye van. Kezdjük az elején:)
Lítiumos, tehát nem fog a kevéds használattól kirohadni az akkuja. Elég sok csavarozási munkára alkalmas, kicsi, könnyű. A ház körüli munkákra bőven megfelel. Fát, műanyagot biztosan lehet fúrni. Megfelelő. éles vídiás fúrószárral, kis előtolással (nem kell nyomni izomból :) ) 5-ös átmérőig szerintem a téglafalban is képes furatot készíteni. Minden szerszámgépnél fontos az éles fúrószár, sokkal hosszabb életű lesz.
Előny a 30 perces töltés is. Szóval házkörüli munkákra ideális, kicsi könnyű, de még kellően erős masina. Nagyobb csavar és furatármérőhöz már gyenge, de úgy összességében nincs baj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!