Vályog fal szigetelésére, vakolására, nemesvakolására érdemese költeni? . Illetve javaslatokat / ellenjavaslatokat várok
Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 20:21
1/6 anonim válasza:
A vályog falak elvileg jól szigetelnek, még jobban, mint a tégla. Én nem látom értelmét, de ti éltek a házban. Ahol inkább bejöhet a meleg az a födém, azt lehet szigetelni, vagy a nyílászárók cseréje.
2/6 anonim válasza:
Szigetelni attól függ milyen vastag. Ha 60-80 centi akkor teljesen felesleges szigetelni, azon pluszban javítani nem tudsz.
Hát vakolni azért csak kéne... már csak a kinézete miatt is.
3/6 A kérdező kommentje:
Valóban esztétikusabb lenne. Atlagosan milyen m2 aron jönnék ki anyagaron a vakolásból? Illetve hogyan tudom felfogatni a valyogfalra a tyúkhálót?
2012. júl. 18. 08:40
4/6 anonim válasza:
Az indexen van egy nagyon jó vályogos fórum, azt nézd át nagyon jó. Ott azt olvastam, hogy a vályogot hungarocellel nem szabad szigetelni, mert akkor nem lélegzik a fal.
5/6 anonim válasza:
és keress rá a hővezetési tényezőjére és rájössz, hogy a vályog rossz hőszigetelő. egyébként szalmabálával szokták hőszigetelni, annak jó a páravezetési tényezője, és olcsó. keress szalmaházas fórumokat, oldalakat, ott megtalálod. vakolni pedig csak vályoggal vagy mészvakolattal szabad, vagy tönkrevágod az egészet.
keresd meg a végén a szalmaházas videót.
egyébként egy A+ házat simán olcsón lehet belőle csinálni házilag.
6/6 anonim válasza:
szalmatöretet kell belekeverni, hogy ne repedezzen meg,lassan száradjon.
itt mindent megtalálsz, és az építésztől is tudsz tanácsot kérni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!