Hogyan lehet megállapítani, melyik romlott el?
Általában az aksik készülnek ki ekkor ha töltötted pár órát akkor elindul de pillanatok alatt kifogy belőle az erő..Ez az aksi hibája..
Ha semmit nem vett fel,tehát 1 pillanatra sem indul el a gép ,akkor a töltővel van gond,de nem nagyon szokott elromlani,könnyen lehet hogy valahol a vezeték tört meg.
Kimérni nem mindegyiket lehet,nekem egy blac&Decker gépem intelligens töltővel van és ,csak akkor adott áramot ha rá dugtam a az aksit,(amúgy 0 V mértem a töltő kapcsain,hiába volt a 220-ba bedugva.
Ezért kár volt előre tenni a kérdést! Az első egészen jól leírta!
Vidd el egy szerelőhöz inkább!
Igazad van, illetve igazatok van, már ami a szerelőt illeti.A baj csak az, hogy nyolcvan kilométeres körzetben nincs olyan szerelő, aki...
De ha tudom melyik rossz, azt megrendelem és a posta helybe hozza
Első vok. Kevés infóval.. nem lehet megmondani,hogy melyiknek mi a baja/-uk. Hány V-os a gép? Van fesz.mérőd? A ráírthoz képest mennyi feszültséget mérsz az aksi kapcsain önmagában ? (Pl A 12Voltos-->11 V alatt már nem indul el egyáltalán) Elindul 1 picit is valamennyire ha töltötted ? A gépben is lehet,hogy csak egy rohadt saru csúszott szét és ezért nem indul el
Amúgy noname gépet(újat) kapsz már 5-6 ezerért a tescoban,praktikerben stb..nem biztos hogy jobban jársz pótalkatrészezéssel,postázással....barkácsolgatáshoz ez is ki bírja 3-5 évig.
Ha mégis ragaszkodsz ehhez,akkor mérd meg először a feszültséget,.. szed szét a gépet,..nézz bele,igen egyszerű a szerkezetük..információ kell..,barkácsold meg..,ügyes legyél.
5:35- Köszönöm a hasznos tanácsaid.
Ami infó:18voltos. A gép jó, mert egy másik aksival( a sövényvágóé pont ilyen)müküdik.Ez utóbbi aksit 6-7 óráig kell tölteni, mig a fúrógépét 1 óra hosszatt.Feszmérőm nincs.Ha a rossznak vélt aksit a töltőjébe teszem, a töltő ledje világit, a kb 1 óra letelte után a gép megse nyekken.
Ami a kérdés.
Hogyan tudom azt megállapitani, hogy a töltő tölt-e?.Tegyük fel, ha volna feszmérőm.(kérek valamelyik szomszédtól, vagy átviszem hozzá a töltöt, meg az aksit is...)
A fentieken túl, valóban egy újabbal jobban járnék, de ezt a gépet nagyon megkedveltem, és sajnálnám kidobni.És még valamit: A tapasztalatszerzés miatt is kiváncsi lennék az okokra.A következó válaszodat előre is köszönöm.
Ezekből kiderül hogy a fúrógép aksija romlott,el "full" cellazárlatos és nem képes tárolni egy deka áramot se.. Szed szét a rossz aksit ,találsz benne 15 db 1,2 V-os mini akkut(vagy 12db 1.5 V-os) ,ezek között minimum 1 rossz. Ha van kedved forrasztgatni,kiméregetni akkor cseréld ki. Akkupack-ot kapsz akkumulátor szaküzletben,vagy a [link]
de baromi drágák !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!