Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet megállapítani,...

Hogyan lehet megállapítani, melyik romlott el?

Figyelt kérdés
Akkumulátoros fúró-csavarbehajtóhoz tartozó akkutőltő, vagy az akkumulátor közül valamelyik nem jó, mert az akku nem töltődik fel.Melyik romolhatott el, és hogyan tudom ezt megállapítani?
2009. júl. 9. 16:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában az aksik készülnek ki ekkor ha töltötted pár órát akkor elindul de pillanatok alatt kifogy belőle az erő..Ez az aksi hibája..

Ha semmit nem vett fel,tehát 1 pillanatra sem indul el a gép ,akkor a töltővel van gond,de nem nagyon szokott elromlani,könnyen lehet hogy valahol a vezeték tört meg.

Kimérni nem mindegyiket lehet,nekem egy blac&Decker gépem intelligens töltővel van és ,csak akkor adott áramot ha rá dugtam a az aksit,(amúgy 0 V mértem a töltő kapcsain,hiába volt a 220-ba bedugva.

2009. júl. 9. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezért kár volt előre tenni a kérdést! Az első egészen jól leírta!

Vidd el egy szerelőhöz inkább!

2009. júl. 22. 19:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Igazad van, illetve igazatok van, már ami a szerelőt illeti.A baj csak az, hogy nyolcvan kilométeres körzetben nincs olyan szerelő, aki...

De ha tudom melyik rossz, azt megrendelem és a posta helybe hozza

2009. júl. 22. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vok. Kevés infóval.. nem lehet megmondani,hogy melyiknek mi a baja/-uk. Hány V-os a gép? Van fesz.mérőd? A ráírthoz képest mennyi feszültséget mérsz az aksi kapcsain önmagában ? (Pl A 12Voltos-->11 V alatt már nem indul el egyáltalán) Elindul 1 picit is valamennyire ha töltötted ? A gépben is lehet,hogy csak egy rohadt saru csúszott szét és ezért nem indul el

Amúgy noname gépet(újat) kapsz már 5-6 ezerért a tescoban,praktikerben stb..nem biztos hogy jobban jársz pótalkatrészezéssel,postázással....barkácsolgatáshoz ez is ki bírja 3-5 évig.

Ha mégis ragaszkodsz ehhez,akkor mérd meg először a feszültséget,.. szed szét a gépet,..nézz bele,igen egyszerű a szerkezetük..információ kell..,barkácsold meg..,ügyes legyél.

2009. júl. 23. 05:35
 5/7 A kérdező kommentje:

5:35- Köszönöm a hasznos tanácsaid.

Ami infó:18voltos. A gép jó, mert egy másik aksival( a sövényvágóé pont ilyen)müküdik.Ez utóbbi aksit 6-7 óráig kell tölteni, mig a fúrógépét 1 óra hosszatt.Feszmérőm nincs.Ha a rossznak vélt aksit a töltőjébe teszem, a töltő ledje világit, a kb 1 óra letelte után a gép megse nyekken.

Ami a kérdés.

Hogyan tudom azt megállapitani, hogy a töltő tölt-e?.Tegyük fel, ha volna feszmérőm.(kérek valamelyik szomszédtól, vagy átviszem hozzá a töltöt, meg az aksit is...)

A fentieken túl, valóban egy újabbal jobban járnék, de ezt a gépet nagyon megkedveltem, és sajnálnám kidobni.És még valamit: A tapasztalatszerzés miatt is kiváncsi lennék az okokra.A következó válaszodat előre is köszönöm.

2009. júl. 24. 07:32
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Ezekből kiderül hogy a fúrógép aksija romlott,el "full" cellazárlatos és nem képes tárolni egy deka áramot se.. Szed szét a rossz aksit ,találsz benne 15 db 1,2 V-os mini akkut(vagy 12db 1.5 V-os) ,ezek között minimum 1 rossz. Ha van kedved forrasztgatni,kiméregetni akkor cseréld ki. Akkupack-ot kapsz akkumulátor szaküzletben,vagy a [link]

de baromi drágák !!

2009. júl. 26. 04:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Szétszedtem: Az első ránézésre legalább kettő ( a 15-ből) bedöglött.Az aksit majd dobom a kukába.Ha valakinek kell, elküldöm:
2009. aug. 6. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!