Villanyszerelők segítségét kérném. Hogyan tudom megállapítani, hogy a házamban 2 vagy három fázis van?
Legegyszerűbben úgy állapíthatod meg, hogy megnézed a fogyasztásmérő (villanyóra) ALATT hány darab kismegszakító (kisautomata) van, egy vagy három. Másik egyszerű módszer, ha van külön éjszakai mérőd is, akkor összehasonlítod a két mérő nagyságát, ha egyforma a méretük akkor egy fázisod van, ha a nappali mérő sokkal nagyobb akkor 3 fázisod van.
Az eddigi válaszokat hagyd figyelmen kívül, mert:
1.) Lehet 2 fázis is bekötve!
2.) Tulajdonképpen semmit se segített.
3.) Az egy fázis áll 3 "szálból", fázis+nulla+föld!
4.) Én még nem láttam 3 fázisú háztartási
mosógépet,számítógépet meg mégúgyse!
Kihagynátok a legegyszerűbb vizsgálatot? Hány szál vezeték érkezik a tető árbóchoz? A sodronyon kívűl 1 vagy 3? Ennyi fázis. Aligha 2. Földkábel is lehet persze, de ezt nem túl régóta szerelik, de akkor is látni a szabadvezetékekre kötött erek számát.
A másik: feljegyzel minden információt a villanyórádról, majd elsétálsz az áramszolgáltató ügyfélszolgálatára és azonosíttatod. A kismegszakítók száma csak szakember számára jelent biztosat, mert lehet alatta is 1-3,3-3, felette is, esetleg még a régi olvadó betétes is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!