Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fém tárgyak csiszolás utáni...

Fém tárgyak csiszolás utáni polírozásánál milyen sorban kell lenniük a szemcsenagyság vagy finomságnak?

Figyelt kérdés

Csiszolópapír mondjuk csiszolás után kezdem 60 - utána 80? És így tovább?

A cél a végén polírozás.

Arra is hasonló kérdéseim lennének.

Keresgéltem interneten esetleg komplett tananyagot de sajnos nem találtam.

#polírozás #fémcsiszolás
jan. 30. 17:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

És igazad van! Őrizze meg a tárgy múltját!

Én rozsdamentesbe vagyok belezúgva.

jan. 30. 20:40
 12/16 A kérdező kommentje:

Van egy régi valamilyen rozsdamentes acél ötvözet tálam, csupa karc de családi darab, szeretném rendbetenni.

Ez lenne a cél.

jan. 31. 00:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Leginkább vágóél kialakítására használom, ott szénacélhoz és rozsdamenteshez is jó.

Tálat újitasz fel? Azt nevezem, nem kis feladat! Régen, vésés előtt teljesen kézzel csiszoltuk fel a sárgaréz táblákat, kegyetlenül unalmas volt, ma már sokféle eszköz áll rendelkezésre, de így is le a kalappal a türelmed előtt!

jan. 31. 06:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Így már más. Használj fúróba fogható lamelkás csiszolót. Van belőle olyan, ami műanyag gyapottal van kombinálva, illetve a sebesség miatt is kevésbé karcos. Széoen lehet vele polírozni is.

Legjobb egy oszlopos fúróba fogni a tárgyat meg mozgatni.

A polírozáshoz paszta és filckorong.

Mivel anyagát nem tudod, és vannak alpakka ötvözetek (saválló nem volt jelkemző) kezd finomabbb csiszolóval, mert ha minta van, könnyen kiszeded belőle.

jan. 31. 07:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Erre gondoltam, ez políroz is

[link]

jan. 31. 07:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Kezdőként azt tanácsolom, hogy egy irányba csiszolj és amikor kisebbre váltasz, akkor mindig az előzőre merőlegesen menj rá. Akkor kell váltani, amikor már teljesen eltűntek az előző nyomai.
febr. 1. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!