Fegyver acél alkatrészek csiszolása és polírozása ? Hogyan ?
Figyelt kérdés
Egy hatástalanított 2. vh-s hadi puskának a fém alkatrészeit szeretném helyre hozni. Apró rozsdagödrök vannak minden felületen. A konkrét tervem az lenne hogy minden alkatrészt finom/sima felületűre szeretnék csiszolni, majd ezt követően szép fényesre polírozni. Saját magam házilag szeretnék ebbe bele vágni. Tudna valaki segíteni nekem tanácsokkal hogy konkrétan milyen eszközöket vásároljak és mire figyeljek ? Illetve hogy mivel kezeljem az elért cél után a fém felületeket hogy ne rozsdásodjon ? Nagyon köszönöm annak aki segít.tegnap 22:54
1/4 anonim válasza:
Nem biztos, hogy jó ötlet. Nézegetem a zálogházas műsorokat és mindig csóválják a fejüket amikor bevisznek egy felújított fegyvert, hogy nem kellett volna hozzányúlni, csökkenti az értékét. Talán csak olajozd le és tedd ki a falra.
2/4 anonim válasza:
Biztos, hogy értéktelen lesz ezek után. Mivel síkig csiszolsz mindent, az összes méret kicsi lesz, kotyog lötyög, szar lesz. Tönkre lesz téve. Egy régi rozsdásból nem lehet szép újat csinálni. Az a rozsdafolt adja a korát, használatát, értékét. Csak tisztítani kell, olajozni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de az érték csökkenés nem érint engem, elvégre nem szeretnék megválni tőle. Továbbá a rozsdagödrök nagyon apró méretűek, ha simára lesz csiszolva az nem fog annyit elvenni az anyagból hogy az alkatrészek méretei olyan jelentősen változzanak hogy ne illeszkedjenek,kotyogjanak,lötyögjenek. Mind ennek tudatában jutottam arra a döntésre hogy szeretném csiszolni/polírozni. Továbbra is várom ezzel kapcsolatban a tippeket/tanácsokat. Előre is köszönöm.
ma 14:54
4/4 anonim válasza:
Ehhez nem kell ötlet és tipp.
Veszel csiszolópapirokat, polírpapírt, vannak fúróba foghatók lamellások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!