A rozsdamentes acél nem mágnesezhető?
Van a kert végében némi fém hulladékom. Laposvasak, egyéb szálas idomok. Van olyan is, ami 20 éve ott van a gazban, éri az eső, nincs rajta semmilyen felületvédelem. Ennek ellenére fényes, fém színű, egy deka rozsda nincs rajta. Volt amiből már vágtam le és a vágási felületen sem rozsdás.
Én azt gondoltam ebből, hogy ez rozsdamentes acél. Nem akartam tovább rakogatni, vittel el belőle a vastelepre eladni. Ott az ott dolgozó úriember rárakja a mágnest és azt mondja ez nem rozsdamentes, hanem sima vaslemez, mivel fogja a mágnes, 60ft/kg. :O
Nem álltam neki ott vele vitatkozni, de ha sima vaslemez, akkor hogyhogy 20 év alatt sem indult meg rajta a rozsda?
Mondjuk a nevében is benne van...acél.
Amire Te gondolnál az a saválló lemez azt nem fogja a mágnes.
Miért voltam palimadár? Mert inkább megkérdezem itt? Nem értem...
Ezek nincsenek hajtogatva. Sima laposvasat, ami ebből az anyagból van, is fogja a mágnes.
"Amire Te gondolnál az a saválló lemez azt nem fogja a mágnes." Nem gondoltam semmire, csak azt hittem, hogy ami alapból nem rozsdásodik, az drágább. De akkor sima vasnak számít ez is a vastelepen. Oké.
“Miért voltam palimadár? Mert inkább megkérdezem itt? Nem értem...”
Ezért:
“ Nem álltam neki ott vele vitatkozni,”
Tehát átvertek, kétségeid voltak a pénztárcád is bánta, tehát madárnak néztek, ráadásul sikerrel.
Nem szégyen. Ha legközelebb is beleszaladsz, na az lesz szégyen.
Úgy van ahogy 4# írja!
Vannak amit fog vagy gyengén fog a mágnes, van amit nem. Ez összetétel függvénye. Mágnessel pedig nem dönthető el ezért is.
Nem vagy átverve.A vastelepen olyan mágnessel dolgoznak,ami nem gagyi.
Bele is van ütve,hogy hiteles .Az egyik családtagom pont ott hulladék vas átvevő. Sokszor mondja mennyire próbálkozik az etnikum.
“ Bele is van ütve,hogy hiteles .”
Miért milyen a nem hiteles mágnes? Nem elektromágneses hanem gravitációs mezőt gerjeszt? 🤣
Hiteles meg nem hiteles mágnes... miket nem tanul az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!