Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Rozsdamentes acél lemez,...

Rozsdamentes acél lemez, lézerfóliázott?

Figyelt kérdés

Erre lehet festeni? Mire jó egyáltalán...? Sima rozsdamentes acél lemezt kerestem, és ilyet találtam. Nekem olyan kellene amit lehet festeni akár festékspray-vel is hogy legyen színe.

Horganyzott olcsóbb lenne de azt meg ha vágom tudtommal elkezd rozsdálni idővel... dekopírral tudnám csak amúgy is.

Alulemezt meg nem akarok, az szerintem túl lágy.

2021. szept. 16. 10:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mire kell, és hol lesz felhasználva, azt nem írtad.
2021. szept. 16. 11:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha fested, akkor minek a rozsdamentes?
2021. szept. 16. 11:49
 3/10 A kérdező kommentje:

billenő garázskapu fedésére kellene, azért rozsdamentes, hogy biztosra menjek... nem akarom mindkét felét festeni, csak a külső látszó részt. Mivel méretre kellesz szabnom, ezért sem engedhetem meg hogy rozsdásodjon. Lehet túlgondolom, de legyen inkább biztos.

Tudom erre trapézlemezzel szoktak használni, de az megint olyan, ha szétvágom akkor rozsdálni fog, meg azt nem is biztos tudom olyan szépre passzosra kialakítani.

Egyébként még pluszba, festeni azért is akarom hogy nézzen ki valahogy.

2021. szept. 16. 12:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Rozsdamentesről lejön a festék. Inkább vennék alut, de a horganyzott acél is jó. Normális festéssel sokat kibír.

De vannak helyek, ahol komplett kaput, lépcsőt viszel és tüzihorganyozzák neked.

2021. szept. 16. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A rozsdamentes önmagában szép felületet ad, kár festeni. Ha mindenáron festeni akarod, akkor valójában teljesen mindegy, hogy milyen lemezt használsz. Egyszerűen lefested a vágási felületet is és örök élet meg egy napig bírni fogja.
2021. szept. 16. 13:50
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 Akkor is ha nem zománccal kenem telibe jó vastagon? Akkor elég lesz a horganyzott is, sima akril spray fém-festékkel szeretném, az kényelmes megoldásnak tűnik...
2021. szept. 16. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Vannak alapozók, rozsdagátlók. A zománc nem ilyen.
2021. szept. 16. 14:22
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 Na de a régi festése a kapunak az volt... és én pont nem olyat akarok, mert szerintem ronda, nagyon csúnya tud lenni a zománccal kent fém.
2021. szept. 16. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Megfelelő alapozás után bármivel lefestheted a horganyzottat is.
2021. szept. 16. 15:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Síklemezből is van eleve festett, meg mintás is, illetve trapézlemezből is. A szélét lekened valami hasonlóval, ahogy az 5-ös is írta, és kész. Egységes is lesz, és rohadni sem fog.
2021. szept. 16. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!