Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kézigyalu hobbira?

Kézigyalu hobbira?

Figyelt kérdés

Üdv, van néhány fa munkafelületem amit olykor olykor felfrissítenék egy gyalulással. A munkaasztalom valamilyen keményfa de mondjuk egy régebbi gyúródeszkámat is legyalulnám ami fenyő.

[link]

Ez vagy hasonló a típusok használhatók vagy keressek valami mást

Előre is köszi!

2021. márc. 29. 14:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönök minden választ :)

Ah azt csak azért irtam mert sokszor idetéved néhány ember okoskodni és ha valaki később olvasná akkor majd ne érkezzen olyan hogy inkabb ne is probalkozzak stb 😁

2021. márc. 30. 22:57
 12/25 A kérdező kommentje:
Majd a vásárba veszek egyet ha látok valami jó állapotút és megélezem kipróbálásra
2021. márc. 30. 22:57
 13/25 anonim ***** válasza:

Ezeket a fém gyalukat el kell felejteni. Hagyományos simítógyalut vegyél, amit az asztalosműhelyekben is látsz. Egyszer kell csak megtanulni hogyan kell helyesen beszorítani a kést, utána örök élet +1 nap (mármint a gyalu maga, a kést nyilván élezni kell, ha betompul).

https://www.youtube.com/watch?v=M-H09_FEhew

2021. ápr. 2. 01:05
 14/25 anonim ***** válasza:
Közben végigolvastam a válaszokat. Ne higgy azoknak, akik szerint a gyalu kiszakítja a munkadarabot. Az csak akkor lehetséges, ha rosszul van beállítva a kés. A gyalunak pont az a lényege, hogy simává teszi a felületet.
2021. ápr. 2. 01:08
 15/25 anonim ***** válasza:
Sógorom asztalos, akként is dolgozik, otthon is maszekol sokat, néha segítek is neki, de talán a 30 év alatt kétszer ha láttam gyalut a kezében, amikor szoruló ajtóból szedett le, szóval nem létszükséglet. Amúgy olyan vasgyaluja van, mint amit belinkeltél.
2021. ápr. 2. 04:37
 16/25 anonim ***** válasza:
14-es! Egy asztallapot nem lehet kiszakadás nélkül meggyalulni kézi gyaluval.
2021. ápr. 2. 07:15
 17/25 anonim ***** válasza:
#16 Nem a kiszakadás a probléma asztallapnál, hanem, hogy ha nagy a felülete és huplis, akkor nehéz egyenletesre ledolgozni. Nekem a kérdésből az jön le, hogy már alapból sima a felülete, csak a használattól lettek benne huplik, azokat szeretné síkba gyalulni, tehát nem az egész lapot tolná át vele.
2021. ápr. 2. 16:33
 18/25 anonim ***** válasza:
17-es! Én úgy gondolom, hogy az egész felület karcos, benyomódásos lesz, át akarná gyalulni, hogy sima is legyen, meg újszerű is. A kiszakadáson kívül az is probléma, hogy nehéz úgy meggyalulni, hogy sík maradjon.
2021. ápr. 2. 16:41
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszi az új válaszokat 😊
2021. ápr. 2. 17:43
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, kisebb egy egyenetlenségek vannak már rajta

De azért ne vesszetek össze

Majd itt a faluba keresek valami mesterembert hátha van kedve kioktatni egy fiatalt :D

2021. ápr. 2. 17:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!