Üdv, van néhány fa munkafelületem amit olykor olykor felfrissítenék egy gyalulással. A munkaasztalom valamilyen keményfa de mondjuk egy régebbi gyúródeszkámat is legyalulnám ami fenyő.
Ah azt csak azért irtam mert sokszor idetéved néhány ember okoskodni és ha valaki később olvasná akkor majd ne érkezzen olyan hogy inkabb ne is probalkozzak stb 😁
2021. márc. 30. 22:57
12/25 A kérdező kommentje:
Majd a vásárba veszek egyet ha látok valami jó állapotút és megélezem kipróbálásra
2021. márc. 30. 22:57
13/25 anonim válasza:
Ezeket a fém gyalukat el kell felejteni. Hagyományos simítógyalut vegyél, amit az asztalosműhelyekben is látsz. Egyszer kell csak megtanulni hogyan kell helyesen beszorítani a kést, utána örök élet +1 nap (mármint a gyalu maga, a kést nyilván élezni kell, ha betompul).
Közben végigolvastam a válaszokat. Ne higgy azoknak, akik szerint a gyalu kiszakítja a munkadarabot. Az csak akkor lehetséges, ha rosszul van beállítva a kés. A gyalunak pont az a lényege, hogy simává teszi a felületet.
2021. ápr. 2. 01:08
15/25 anonim válasza:
Sógorom asztalos, akként is dolgozik, otthon is maszekol sokat, néha segítek is neki, de talán a 30 év alatt kétszer ha láttam gyalut a kezében, amikor szoruló ajtóból szedett le, szóval nem létszükséglet. Amúgy olyan vasgyaluja van, mint amit belinkeltél.
2021. ápr. 2. 04:37
16/25 anonim válasza:
14-es! Egy asztallapot nem lehet kiszakadás nélkül meggyalulni kézi gyaluval.
2021. ápr. 2. 07:15
17/25 anonim válasza:
#16 Nem a kiszakadás a probléma asztallapnál, hanem, hogy ha nagy a felülete és huplis, akkor nehéz egyenletesre ledolgozni. Nekem a kérdésből az jön le, hogy már alapból sima a felülete, csak a használattól lettek benne huplik, azokat szeretné síkba gyalulni, tehát nem az egész lapot tolná át vele.
2021. ápr. 2. 16:33
18/25 anonim válasza:
17-es! Én úgy gondolom, hogy az egész felület karcos, benyomódásos lesz, át akarná gyalulni, hogy sima is legyen, meg újszerű is. A kiszakadáson kívül az is probléma, hogy nehéz úgy meggyalulni, hogy sík maradjon.
2021. ápr. 2. 16:41
19/25 A kérdező kommentje:
Köszi az új válaszokat 😊
2021. ápr. 2. 17:43
20/25 A kérdező kommentje:
Igen, kisebb egy egyenetlenségek vannak már rajta
De azért ne vesszetek össze
Majd itt a faluba keresek valami mesterembert hátha van kedve kioktatni egy fiatalt :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!