Kézigyalu hobbira?
Üdv, van néhány fa munkafelületem amit olykor olykor felfrissítenék egy gyalulással. A munkaasztalom valamilyen keményfa de mondjuk egy régebbi gyúródeszkámat is legyalulnám ami fenyő.
Ez vagy hasonló a típusok használhatók vagy keressek valami mást
Előre is köszi!
Nem kínlódnék kézi gyaluval, főleg, hogy az árából már kapsz elektromosat is.
Igen mindjárt, de csak beszél róla hogy amikor már elhasznalt az asztala akkor legyalulja
Alapból a csávó ilyen régimódi asztalos és arrol szól a videó hogy milyen az optimalis asztal
És azt hozza fel hogy ő jobban szereti a nyers fát nem pedig a rétegelt lapokat meg préselt lapokat mert a nyers fát ki tudja simítani gyaluval
Nemsokara linkelem
15:30 -tól
Ha kell forditani mit mond pontsan szólj és leirom
Én tényleg ilyen érdeklődésből kérdeztem csak azt az egészet mert kézi szerszámokhoz nem értek 😊 de lehet majd kipróbálok más más eszközöket
Köszönöm! Belenéztem néhány videójába, az egyikben találtam egy részt, ahol tényleg kézzel gyalul egy pad szerű dolgot, közeli felvételeken látszik, hogy mennyire kitöri a felületet, ahogy kínlódik a gyaluval. Ezután egy excentercsiszolóval nekiáll megcsiszolni.
Azt hittem esetleg van valami szupergyalu, vagy speciális technika, de sajnos nem. Szóval marad a bevált módszer az ilyesmire, az pedig a csiszolás. Azért ha tudsz, próbálj ki egy kézigyalut, elég egy 15-20 cm széles deszkán.
"Én tényleg ilyen érdeklődésből kérdeztem csak azt az egészet mert kézi szerszámokhoz nem értek"
Én sem okoskodni, vagy kötekedni akarok, ez a véleményem.🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!