Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kézigyalu hobbira?

Kézigyalu hobbira?

Figyelt kérdés

Üdv, van néhány fa munkafelületem amit olykor olykor felfrissítenék egy gyalulással. A munkaasztalom valamilyen keményfa de mondjuk egy régebbi gyúródeszkámat is legyalulnám ami fenyő.

[link]

Ez vagy hasonló a típusok használhatók vagy keressek valami mást

Előre is köszi!

2021. márc. 29. 14:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Nem kínlódnék kézi gyaluval, főleg, hogy az árából már kapsz elektromosat is.

[link]

2021. márc. 29. 19:52
 2/25 anonim ***** válasza:
A gyalulás nekem kicsit drasztikus (bár persze lehet szükséges), első körben csiszolnék egy rezgőcsiszolóval pl.
2021. márc. 29. 19:58
 3/25 anonim ***** válasza:
Egy gyaluval eléggé össze lehet barmolni a felületet, szakad, törik, belegyalulsz, nem lesz sima. Kézivel is, meg géppel is. Inkább vegyél egy excenter-, vagy szalagcsiszolót. A rezgőcsiszolóval semmire nem mész. Sajnos csiszológépből is érdemes jó minőségűt venni, a barkácsáruházas gépekkel kínlódni lehet, dolgozni nem nagyon.
2021. márc. 29. 21:15
 4/25 A kérdező kommentje:
Rendben akkor majd inkabb csiszolom. Csak egy videoban láttam hogy egy fickó mimdig azzal "frissíti" a munkaasztalát. Köszi a válaszokat.
2021. márc. 30. 00:30
 5/25 anonim ***** válasza:
#4: Csak "frissítget" rajta 1-1mm-t, aztán azt veszi észre, hogy elfogyott a munkaasztal :)
2021. márc. 30. 07:05
 6/25 A kérdező kommentje:
Az nem baj amig mindig sima haha
2021. márc. 30. 16:51
 7/25 anonim ***** válasza:
Tudod linkelni azt a videót? Kíváncsi vagyok hogy csinálja.
2021. márc. 30. 18:13
 8/25 A kérdező kommentje:

Igen mindjárt, de csak beszél róla hogy amikor már elhasznalt az asztala akkor legyalulja

Alapból a csávó ilyen régimódi asztalos és arrol szól a videó hogy milyen az optimalis asztal

És azt hozza fel hogy ő jobban szereti a nyers fát nem pedig a rétegelt lapokat meg préselt lapokat mert a nyers fát ki tudja simítani gyaluval

Nemsokara linkelem

2021. márc. 30. 21:14
 9/25 A kérdező kommentje:

[link]

15:30 -tól

Ha kell forditani mit mond pontsan szólj és leirom

Én tényleg ilyen érdeklődésből kérdeztem csak azt az egészet mert kézi szerszámokhoz nem értek 😊 de lehet majd kipróbálok más más eszközöket

2021. márc. 30. 21:18
 10/25 anonim ***** válasza:

Köszönöm! Belenéztem néhány videójába, az egyikben találtam egy részt, ahol tényleg kézzel gyalul egy pad szerű dolgot, közeli felvételeken látszik, hogy mennyire kitöri a felületet, ahogy kínlódik a gyaluval. Ezután egy excentercsiszolóval nekiáll megcsiszolni.

Azt hittem esetleg van valami szupergyalu, vagy speciális technika, de sajnos nem. Szóval marad a bevált módszer az ilyesmire, az pedig a csiszolás. Azért ha tudsz, próbálj ki egy kézigyalut, elég egy 15-20 cm széles deszkán.

"Én tényleg ilyen érdeklődésből kérdeztem csak azt az egészet mert kézi szerszámokhoz nem értek"

Én sem okoskodni, vagy kötekedni akarok, ez a véleményem.🙂

2021. márc. 30. 21:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!