Hogy lehetne rögzíteni egy falapot észrevétlenül?
Építési ragasztóval felragasztod. Tekersz a fába csavart, átjelölöd a rögzítendő felületre. Ott kifúrod, és feltöltöd ragasztóval a lyukat, aztán ráülteted a falapot.
2021. márc. 2. 18:35
2/21 A kérdező kommentje:
És később, ha esetleg leszeretném szedni, azt hogy tudom megtenni?
2021. márc. 2. 19:01
Alulról csavarozott fülekkel.
Ha "gyakran" le kell szedni érdemes tessauer anyát használni és sima menetes csavarral rögzíteni.
2021. márc. 2. 19:11
Ha leszedhetőre akarod, rögzítheted a túlnyúló részeken alulról sarokvasakkal
2021. márc. 2. 19:11
Bár a leírás alapján nem biztos, hogy pontosan el tudom képzelni a dolgot, a megoldás úgy lehetséges, ha átfúrod a falapot, csak nem a tetején, hanem az élén, a homlokrészen (ezt aztán be lehet dugózni. Beleültetsz a pult tetejébe egy vastagabb laposvas vagy négyzetvas darabot, aminek a kiálló részén van egy x mm-es menetes furat. Erre a menetes furattal ellátott kiálló darabra rá lehet ültetni egy vastagabb polcdeszkát úgy, hogy megfelelő méretű befogadó részt kivés neki az ember a polcdeszka alsó felén. Aztán a polcdeszka éle (homlokfelület) irányából befúr az ember a polc felületével párhuzamosan egy olyan hosszú furatot, ami a kivésett befogadó részig tart. Ezután már csak le kell szabni a laposvasba vagy négyzetvasba fúrt menetnek megfelelő méretű méretű menetes szárból egy olyan hosszú darabot, ami elér a menetig és ha felslicceli az ember a menetes szár egyik végét, akkor lesz egy hosszú hernyócsavarja, amit a polclapba fúrt furaton át be tud csavarni a rögzített vasdarabokon levő csavarmenetbe. Végül, ha zavarja a polc homlokrészén levő lyuk, akkor azt bedugózza és olyanra színezi, felületkezeli, mint a polclap.
2021. márc. 2. 19:29
7/21 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat!
Ha csak simán átfúrom az nagyon igénytelen. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy belépsz a bejárati ajtón bal és jobb oldalt van egy kb 1 méter magas fal, balra a nappali, jobbra a konyha. Szóval ezekenek a falaknak a tetejére szeretnék rakni egy falapot. Effektíve nem is lennének használva, díszek meg egyéb cuccok vannak rajta most.
Laminált falapokat hol érdemes nézni? Van olyan hely, ahol méretre vágják és laminálják a széleit? (Debrecen környékén vagy ha távoli, akkor szállítással).
8/21 A kérdező kommentje:
*Ha csak simán átfúrom az nagyon igénytelen?
Szerintem igénytelen átfúrni, de a "laminált falap" = butorlap is igénytelen.
Sőt inkább furd át és egy jobban kinezo bútorösszefogatóval csavarozó le.
2021. márc. 2. 20:11
[link]
Én ilyeneket szerelnék be (2-t, 3-at) a falapba besüllyesztve. A téglafalba pedig lyukat fúrnék, abba tiplit, és abba facsavart. Ez a süllyesztett akasztó rész rámenne a facsavar fejére, és oldalra tolva megfogná, így felfelé tartaná, de könnyen le is lehetne venni.
2021. márc. 3. 14:27
Kapcsolódó kérdések: