Mivel tudom hatásosan és észrevétlenül kiirtani a bálványfát?
Itt nagyon okosakat írnak: [link]
Észrevétlenül úgy tudod, hogy mondjuk éjjel 2-kor kisettenkedsz és leszórod a permetezővel. vagy nappal csinálod, és ha valamelyik szomszéd akadékoskodik, megmondod, hogy csak lombtrágya van a permetezőben. A kekeckedő szomszédoknak esetleg felajánlhatnád, hogy a kiirtott fák helyére ültetsz szép díszfákat, befüvesíted a helyüket, telepítesz szép dísznövényeket, parkosítasz. Megmutathatsz nekik cikkeket, amikben leírják, milyen káros növény, és hogy mindenkit a kiirtásukra buzdítanak.
Egyrészt nem szép a szomszédok helyett dönteni, másrészt meg ha nem is tudják rád bizonyítani, akkor is sejteni fogják, ki volt, és ők is ki tudnak ám tolni veled.
Ettől függetlenül azt elmondhatom, hogy a bálványfa talán a legkártékonyabb inváziós növény Magyarországon, pont azért, mert sarjad mindenfelé, és egyfajta gyomirtót választ ki a gyökere, ami elnyomja az őshonos növényeket, az egész ökoszisztémát. Igazából irtani kéne, mint a parlagfüvet. Én is ezzel a problémával küzdök a telkemen.
A kifejlett bálványfa irtására megoldás: derékmagasságban ferdén lefelé lyukakat fúrni a fatörzsbe, ebbe glifozáttartalmú gyomirtót juttatni. A cucc felszívódik, és kihal a bálványfa. Kapnak belőle a gyökerek is, de a sarjadékok megmaradhatnak, azokat is le kell kezelni (fiatal állapotában elég az ecsetelés is). Szóval nehéz meló, nem tudom, hogy tudnád észrevétlenül elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!