Melyik fúró jobb tégla lakásba, általános felhasználásra?
Viszonylag ritkán fog kellenni, most a költözéshez gyakrabban. Jó volna, ha nem lenne szenvedés lyukat fúrni. Itthon 0 száram van amúgy.
A pénz nem az elsődleges szempont, de nyilván valamennyire az is számít, ha mindkettő ugyanolyan jó.
Vagy
A Lidl-ösnél a kevesebb fordulat/perc meg kevesebb ütés/perc mennyire számít?
Illetve mi a gyakorlati különbség a foglalatok között? Hallottam, hogy az SDS foglalat jobb minőségű szárak megvételét teszi lehetővé. Ez igaz?
Ennek nagyját tudtam eddig is, köszönöm, azért hazsnos általános tudás volt.
Nem ártott volna viszont kifejteni egy picit, de gondolom te nem a fúrókalapácsot ajánlod, hanem a B&D ütvefúrót. Nem? Csak azért, mert téglába az való, vagy voltak egyéb szempontjaid is?
A sima ütvefúró(1linked)jó téglába és a sima betonhoz is. Mindkét esetben normál vídiás fúrószárral. Viszont ilyen esetben jobb a kulcsos tokmány. Esetleg ha racsnis a gyorstokmány még elmegy.
Házgyári panelhoz viszont csak a pneumatikus, a 2linked jó.
A cserélhető tokmány jó, de a lidlis, hogy egyiket a másikba fogod, már elég vacak. Kisebb helyen nem fér el, dolgozni is rosszabb vele.
Most nézz körbe, mert jó akciók vannak.
Van többféle fúrógépem, köztük ez a Lidl fúrókalapács is. Jó gépnek tartom, de ez inkább csak betonra, téglára való. Lehet vele vésni is, bár ez a funkció betonhoz elég gyenge, inkább téglához jó.
A hozzáadott SDS befogatású tokmánnyal lehet fúrni fémet, fát, stb.. de a befogatásból adódóan a tokmánynak nagy az oldalirányú mozgása, ezért vékonyabb fúróval való fúrásra nem igazán alkalmas. Könnyen törhet a fúró és nehéz pontosan fúrni vele, különösen a fémeket.
A B&D szintén jó gép, de az meg betonhoz nem való. A körmös ütőművel rendelkező gépekkel a keményebb betont (panelház) kínszenvedés kifúrni. Cserébe viszont téglára, fémre, fára, stb.. tökéletes. Nincs oldalirányú mozgás, pontosan és nagy fordulattal lehet vele dolgozni.
Valójában a benne lévő ütőmű nem sokat ér, inkább csak szükségmegoldás szerepe van, ezért én az ilyen gépeket csak sima, egyszerű fúrógépeknek tekintem.
Minden tégla a lakásban, talán amin járunk, az lehet beton, de az se biztos, meg oda nem hiszem, hogy túl gyakran fogok fúrni.
Tehát igazából a B&D kéne, az jobb általános fúró, sokkal több területen megállja a helyét. Ha jól raktam össze az információmorzsákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!