Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Nő vagyok, kitudnék "meszelni"...

Nő vagyok, kitudnék "meszelni" egy lakást? Van létrám, hengerem. Tudok venni festéket.

Figyelt kérdés

Hogyan lehet azt kiszámolni, hogy hány liter kell?

Tényleg egy rétegben fednek ezek a reklámból ismert falfestékek?

Ha színezett festéket veszek, kell bele valami? Víz vagy fehér festék?

2010. júl. 18. 14:50
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:

Ha először csinálod, kezd a legkisebb helyiséggel, ami gondolom a WC. Ezt elég ha meszeled. A mész a legolcsóbb. Ahol nagyon koszos, mint pl. fűtéscsőnél, ott keféld le. 2x kell átmeszelni. Fél-egy napot érdemes várni közte a száradással. A meszet vízzel higítsd, majd szűrd át. Pár négyzetméterhez 2-3l tejszínsűrűségű elég.Ha nincs szűrőd egy kisebb ritka szövésű anyag (pl. tüll)is megteszi. 2-3 csepp étolajat tegyél bele.

Létra helyett konyhaasztalra mászom. Ez gyakorlásra jó, nem lehet elrontani és önbizalmat ad a továbbiakhoz. A konyhát szintén célszerű meszelni a gőzök miatt. Ott a konyhapultra is felállhatsz.

A meszeléskor a legfontosabb: vizezd be a járólapot, hogy könnyebben tud feltakarítani. Festőszalagot is célszeű használni a kényes részekre.

2010. júl. 18. 19:36
 22/33 anonim válasza:
Előbb lemaradt: ha budapesti vagy, tudok egy kevés meszet és tüllt adni az első helyiséghez.
2010. júl. 18. 19:44
 23/33 anonim ***** válasza:
53%

"A repedéseket egy kifejezetten erre a célra készült"ragacsos hálóval" leragasztod, majd vékonyan, szépen legipszeled. Tényleg vékonyan, ne dudorodjon!"

A ragacsos hálót öntapadós üvegszálas hálónak hívják és nem jó vele dolgozni, jobb a gipszkarton hézagerősítő.

Vékonyan nem célszerű rájavítani mert a javítást meg is kell csiszolni és könnyen kicsiszolod a hálót.

"A szegek helyét gipsszal kitöltöd, majd ha megszáradt reszeled simára/ én körömreszelővel csináltam ;)"

Ezen röhögtem egy sort:D méghogy körömreszelővel...

Csiszolóvászonnal kell megcsiszolni( nem smirgli hanem csiszolóvászon:))

2010. júl. 18. 19:58
 24/33 anonim ***** válasza:

meg lehet csinálni,és sokat lehet spórolni, de készülj fel, hogy sosem lesz olyan,mintha egy festő csinálta volna.

kelleni fog spakni, kicsi és nagy, ecsetek a sarkokba, festőszalag, ha nem egyszínűre szeretnéd.

A repedéseket minden esetben gipszel kell tömíteni, majd síkba csiszolni. Az imént említett hézagerősítő csak a nagy repedéseknél fognak kelleni.

Gipszből is van többféle ,ha csak újrafestessz elék a 0-3 fimoságú a repedésekre. a lényeg, hogy szépen síkba legyen csiszolva.

Hidd el nem éri meg az előre kevert festék, joan jársz ha pl. a bauhausban kevertetsz.Nem fog egyik sem egyrétegben fedni, kettő kell, hogy szép foltmentes legyen.

2010. júl. 18. 22:44
 25/33 anonim ***** válasza:

Na jó, a festés a világ egyik legegyszerűbb "felújítása".

Én is nő vagyok. Elmentem az obiba, beszereztem vödröt, hengert, egy jó nagy diszperzitet, meg glettet, spaknit és csiszolópapirt. Létrám volt :-)

Kigletteltem a repedéseket, spaknival lehúzogattam, hagytam megszáradni, majd simára csiszoltam a kiálló részeket. Mivel nekem az előttem lakó rózsaszín és kék falakat "művelt", nekem 3X kellett átmennem a falon, míg végre hófehér lett. 64 m2, mindent én csináltam, csodaszép lett. 1 hetembe telt (száradnia is kell, dolgozom is), spóroltam kb 60e forintot, ennyit mondott be a szobafestő.

Ja, és én inkább rendszeresen felmostam a lehulló festékcsepeket, mert a papirba csak belelépkedtem és vittem tovább a festéket, a parkettának meg már mindegy volt egy kis felmosás.

Szerintem érdemes egy nagyobb festékbe beruházni, nem kell akkor feleslegesen rohangászni a boltba, ha a gyerek összerajzolja a falat.

2010. júl. 18. 22:59
 26/33 anonim ***** válasza:

Mi egy hosszú nyelű és egy kis ecsettel simán kifestettünk, nem kell ezt túldramatizálni. Vettünk egy fóliát, amit az aktuális rész elé leragasztottunk, én kis ecsettel kifestettem a sarkokat, a párom a naggyal a nagy felületeket. A konnektorokat, kapcsolókat rongyokkal ragasztottuk le, lévén az a legolcsóbb.

Tippeim számodra: ne akarj egyrétegű festéket. Ugyanis ha bármit elrontasz, a második réteggel simán korrigálhatod.

Gondold el, mennyi időbe fog telni és szánj rá kétszer annyit. Akkor lesz szép, ha nem kapkodsz, hanem van időd mindent gondosan megcsinálni, ez a szakértelem jelentős részét is pótolja.

Ne félj, bárki ki tud festeni, akkor lesz ronda, ha elkapkodod - a legtöbben itt szúrják el szerintem. És ha egy mód van, inkább meszelj. Ugyanúgy lehet színezni, mint a festéket, sokkal könnyebb felvinni, szellőzik alatta a fal (nekünk pl. diszperzit alatt berohadt, két hét múlva le kellett vakarni az egészet), ráadásul még fertőtlenít is. És nem büdös műanyagszag lesz a szobában, hanem friss, tiszta illat :)

2010. júl. 18. 23:04
 27/33 anonim ***** válasza:

3 éve festettem a házat, lassan érik a következő.110 m2, de nem dőlt össze a világ azért, mert egy nő festette ki.

Olyan festéket vettem, ami egy rétegben takar, ez így is volt.Kiválasztottam a színt, két vödörben ideadták, otthon összeöntöttem és fakanállal tisztességesen összekevertem.Hígítani nem kellett.Ez a csomagolásra is rá volt írva.

Gletteltem, csiszoltam, utána mályalapozóval lekentem.Ezután cérnahengerrel kifestettem, kész.

(Tavaly parkettáztam, apró hagyományos fa parkettával.)

59/N

2010. júl. 19. 16:35
 28/33 anonim ***** válasza:

mélyalapozóval.

Bocs.

59/N

2010. júl. 19. 16:36
 29/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok tanácsot és biztatást! :)))

Ha nem lesz itthon a gyerkőc (pár hét múlva) neki állok. De addig is beszerzem az alapanyagokat.

Tudom, hogy nem lesz olyan, mintha szakember csinálta volna... de valljuk be van mikor szakember után is van kritizálni való :P Pl. anno narancssárga falat kértem erre rózsaszínes-sárga lett. :D Azt mondta változik majd... ja változott malacrózsaszín lett, most már úgy néz ki, mint egy rosszul sikerült fehér festés :DD - Ez a gyerekszoba volt szerencsére - de legalább nem kell többször átkennem. :P

2010. júl. 19. 18:30
 30/33 anonim ***** válasza:

Hát ezeken én is jót nevettem :D Körömreszelővel megreszelte v h írta a glettelést xD

Az meg nagy hiba volt ha tárva nyitva volt az ablak!! Csukva kell lennie mert gyorsabban szárad azaz gyorsabban kell csinálnod mert elüthet a szín ha olyan lassú vagy mint csiga.

17F ( Festőnek tanulok ha esetleg vkinek van belekötnie való)

2010. júl. 22. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!