Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Nő vagyok, kitudnék "meszelni"...

Nő vagyok, kitudnék "meszelni" egy lakást? Van létrám, hengerem. Tudok venni festéket.

Figyelt kérdés

Hogyan lehet azt kiszámolni, hogy hány liter kell?

Tényleg egy rétegben fednek ezek a reklámból ismert falfestékek?

Ha színezett festéket veszek, kell bele valami? Víz vagy fehér festék?

2010. júl. 18. 14:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Én elárulom Neked, hogy egy szem festőhengerem volt, egy vödör diszperziós falfestékem, gipszem és hálóm.

A repedéseket egy kifejezetten erre a célra készült"ragacsos hálóval" leragasztod, majd vékonyan, szépen legipszeled. Tényleg vékonyan, ne dudorodjon!

A szegek helyét gipsszal kitöltöd, majd ha megszáradt reszeled simára/ én körömreszelővel csináltam ;)

A diszperziós festéket egy kicsit fel kell higítani, majd a hengert belemártani, lehúzni a rácson és mehet a menet.

A 8 hónapos pocakos voltam.

Meg tudod csinálni! Ne költs a festőkre!

Mivel a saját házadat fested, szíved-lelked beleadod, hogy szép legyen! Nem lesz gond!

2010. júl. 18. 15:34
 12/33 A kérdező kommentje:
Utolsónak: kösz az őszinteséged, biztos igazad is van. De azért gondoltam a fehér festékkel kezdeni a konyhát és a stb-t.... De most őszintén: nagy szakértelem kell a festéshez... oké, hogy a festés előtti alapvető dolgokat nem tudom... de kérdezni lehet, nem? Látni láttam már glettelést és falfestést is... tehát annyira nem az alapoktól indulok, hogy mi az a vödör... (amúgy azt is tudtam, hogy több vödör kell és több féle henger vagy ecset.... A főzés is ilyen, nem úgy születik az ember, hogy tudja, hogy mi az a rántás... de egy tök egyszerű dolog, amit egyszer megkérdezel esetleg megmutatja valaki és tudod.
2010. júl. 18. 15:37
 13/33 A kérdező kommentje:

Bocsánatot kérek a tényleg utolsótól!!

Amikor írni kezdtem még nem voltál itt... :)

Egyébként tényleg büszke lehetsz magadra! Ügyes voltál! Jó, hogy nem történt bajod!!! Mennyi idős a kicsid?

2010. júl. 18. 15:40
 14/33 A kérdező kommentje:
Ez a ragacsos háló, marad? Gipszelés után?
2010. júl. 18. 15:42
 15/33 anonim ***** válasza:
szintén: 1 henger, 1 ecset, színező, rács ,festék...létra + egy teleszkópos nyél ...pár száz katalógusújság és tökéletes lett a fal ;)
2010. júl. 18. 15:50
 16/33 anonim ***** válasza:

Hova valósi vagy?

Szívesen elküldök Neked ezt-azt, ami hasznos lehet!

Viki

Amúgy most lesz egy éves a lánykám. Semmi baja nem lett-miért is lett volna? :) Tárva volt az ablak, szellőzött a szoba.

Meg amúgy is izgő-mozgó vagyok, meg se kottyant!

2010. júl. 18. 15:51
 17/33 anonim ***** válasza:

Simán ki tudsz festeni, egyáltalán nem bonyolult dolog. Pl én se vagyok festő, tavaly mégis kifestettem majdnem az egész házat. Jó, igaz nem egyszerre.

A ma már kapható drágább, de egyrétegű festékek, tényleg egy rétegben fednek. Esetleg ha előtte valami nagyon elütő minta volt a falon, akkor kell 2 réteg. Igaz, hogy drágább, de sok munkát és időt takarítasz meg vele. Nem kell bele semmi más, csak kinyitod, jól megkevered és már festhetsz is vele.

A hagyományos festékek sokkal olcsóbbak, de 2-3 rétegben is fel kell vinni.

Hígítani általában nem kell őket, de ha igen, ráírnak mindent a festékes dobozra. Általában egyébként majdnem az összes falfesték vízzel hígítható.

A dobozra ráírt m2 adatokkal nekem az a tapasztalatom, hogy általában mindig egy kicsit több kell.

A m2-t ki tudod számolni. Tudod a helység alapterületét és a falak magasságát. Az ajtók, ablakok, csempés felületeket levonod belőle. Nem kell mindent cm-re kiszámolni, elég ha csak hozzávetőlegesen tudod, hány m2-t kell festened. Tehát hogy 8 vagy 9 m2, az szinte mindegy, de hogy 8 vagy 38 az már nem.

Ha kevesebb festéket veszel és elfogyna, később még mindig vehetsz még. Főleg ha előrekevert festéket veszel, akkor még az árnyalat sem fog eltérni.

Ha sok festéket veszel és sok marad meg, akkor a vödröt alaposan lezárva 1-2 évig nyugodtan el lehet tárolni, így esetleg jó lesz egy másik helység kifestésére.

Ha egy helységet kifestettél és látod, hogy mennyi fogyott, akkor már meg tudod saccolni, hogy a többire mennyi kell.

2010. júl. 18. 16:11
 18/33 anonim ***** válasza:

Olvastam tovább a kérdéseidet...

Fürdőszoba-wc-konyhához lehet kapni speciálisan ezekbe a helységbe való festéket. Az az előnyük, hogy nedves környezetben sem lesz hajlamos a fal penészedésre.

Ha szoktak penészfoltok lenni, akkor ezt ajánlom.

És igen, a repedéseket, hibákat vagy gipsszel egy spakli segítségével besimítod, vagy veszel készre kevert glettanyagot. Ezzel talán könnyebb dolgozni, mert nem neked kell a vízzel beállítani az állagát, hogy jól simítható legyen, de nem is folyjon le. De ha csak egy-két helyen kell javítani, akkor egy csomó meg fog maradni.

2010. júl. 18. 16:17
 19/33 anonim ***** válasza:
Most olvastam a fentebbi hálós módszert. Szerintem marad, igen a gipszben. Bár én még ezzel nem dolgoztam.
2010. júl. 18. 16:20
 20/33 anonim ***** válasza:

Bocsi!

Igen, a háló marad :)

2010. júl. 18. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!