Nő vagyok, kitudnék "meszelni" egy lakást? Van létrám, hengerem. Tudok venni festéket.
Hogyan lehet azt kiszámolni, hogy hány liter kell?
Tényleg egy rétegben fednek ezek a reklámból ismert falfestékek?
Ha színezett festéket veszek, kell bele valami? Víz vagy fehér festék?
A meszelés és a festés között némi különbség van.
Én a könyhát festettem ki, azt hiszem 8 litereset vettünk, 2 réteget vittem föl, de megkívánja a 3.-at is. Amúgy nem nehéz, csak fárasztó, és figyelni kell, hogy olyan helyre ne menjen festék, ahova nem kell.
Én is nő vagyok, és kifestettem a gyerekszobát egyedül /mindezt 8 hónapos terhesen.
Mindent lehet, csak akarni kell :)
simán! az előző kolléga tanácsát megfogadod, és óvatosan szépen lassan nekiállsz.
először kitömíted a repedéseket, mire a végére ésrt, rámész egy smirglivel. ha dohányzol lemosod a falat, majd kikened először a sarkokat és éleket és adjad neki.
sok sikert!
Köszi a válaszokat.
Jóóó, igazad van festeni akarok nem meszelni. :P
Szóval nem egyszerre akarom a lakást letudni. Sőt először a fürdő-konyha-wc-előszoba lenne, egyszínű fehérre szeretném. Bemelegítésnek :DD
Ezt a négyzetmétert hogy számolom ki? A fenti helyiségeknél a plafon és a falak lennének, de a falak nem teljesen, mert 1 m magasságig csempe ill. lambéria van, a fürdőben magasabb a csempe sor....
Még a szobáknál kiszámolom, de itt...
De arra nem válaszoltatok, hogy egy rétegben fednek már vagy, hányszor kell festeni?
A két szoba világos festékkel van jelenleg festve, egy rétegben befedi a "gyári" bekevert színes festék? Pár éve festő csinálta, hagyományos tubusos festékekkel, hááát nem ilyen színű falakra vágytam, de akkor azt mondta, hogy változik hetek alatt a szín. Hát változott. Kibírtam, mert nem vészes, de megfogadtam, hogy ilyen festék keveréses cucc nem lesz még egyszer.
Köszi a válaszokat, míg írtam a kommentet - jött még...
Mivel tömítem ki a repedéseket? Vannak a falon hibák, amiket először le kell "vakarni", ugye? azokat is ki kell tömíteni majd, nem? A plafonon a repedéseket az illesztéseknél is... ugye? Ehhez milyen cuccot vegyek?
Ha ilyen alpvető dolgokat nem tudsz hogy mivel kell hígítani a festéket vagy hogy hogyan kell kiszámolni hogy a fal hány négyzetméter akkor sztem ne állj neki.
Nem olyan egyszerű a festés, ha elrontod akkor egy csomó anyag kárba veszett.
Egy létra meg egy henger kevés a festéshez. Kell 2 henger(kis és nagy henger),, rács, ecset, pár vödör mert nem a gyáriból kell festeni. Hagyományos vödörbe nem fér bele a nagy henger úgyhogy nem tudsz belőle festeni.
Az egyrétegű festéket is 2 rétegben kell festeni, főleg ha javítottál valamit a falon.
Ne kezdj bele, hívj festőt.
Vannak olcsó festők is, bár ők nem dolgoznak olyan szépen de szebben mint pl te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!