Igaz, hogy télen nem lehet meszelni?
apu azt mondja, hogy csak nyáron lehet, mert hogy télen nem szárad meg a festék. nappali lenne feste.
szerintem ugyanúgy lehet festeni télen is mint nyáron. meg azt mondja, hogy télen bepenészedik. szerintem nyáron melegbe épphogy jobban penészedik a fal.
meg fűtünk, szoval nincs hideg a házba.
tényleg nem lehet télen?
Télen enyleg nem nagyon lehet.
De azért arra kiváncsi lennék, hogy hogy magyarázod el, hogy szerinted NYÁRON jobban penészedik a fal...
A héten meszeltem. Még nincs tél de elég hideg volt.
Nem túl költségkímélő ilyenkor mert mennie kell a fűtésnek és közben szellőztetni is kell hogy a kipárolgó víz távozni tudjon.
Még így is rosszabbul szárad mint nyáron.
Milyen 1-2 nappal??
Gondolom még életedben nem festettél.
A műanyagfesték szobahőmérsékleten 2 óra alatt megszárad, a meszet kicsivel később.
Ha hideg van akkor 4 óráig is eltarthat ameddig megszárad de azért 1-2 napot nem kell várni.
Az ugye tiszta, hogy a festés nem egyenlő a festék felkenésével?
A felület előkészítés, glettelés stb, mind mind azzal jár, hogy vizes masszát kensz a falra.
Télen is lehet festeni, én legutóbb 4db 3000 w-os ventilátoros fűtőtestet hívtam segítségül, mert nem száradt a glettelés.
Folyamatosan szellőztetni kell,hogy legyen hova száradnia a falnak. aztán csiszolás, és újra glettelés. és megint szárogatás.
Aztán egyszer lefested, és megint szárogatod hogy rá tudj menni a második réteggel.
Szóval lehet télen is festeni, de kínlódás, ha van lehetőség érdemes megvárni a tavaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!