Elromlott a mosogatógép, ki fizeti?
nálunk a tulaj vette az újat.
Mondtam hogy veszek én, de ha kiköltözök, akkor eladom. Ha nem veszi meg a tulaj, akkor eladom másnak, mondta hogy ok akkor veszi ő.
Érdekes. A 2-es válaszom 100%-os, ahol leírtam, hogy a kérdezőt terheli a dolog.
Majd ezek után a 10-es válaszom, ahol megerősítvén az előttem szólót leírtam _pont ugyanezt_, az meg le van pontozva.
Fck logic :D
Kérdező, alapvetően úgy van, hogy a szerződés lehet más, mint az általános jogszabály, feltéve, hogy nem érinti hátrányosan a feleket. Ha adott esetben a tulaj bevállalta, hogy javít mindent, akkor tök jó fej :), nekem is volt ilyen főbérlőm, de nem kötelező. Ha meg netalán valamilyen oknál fogva nem szerepelne a szerződésben valamilyen lényegi infó, akkor arra mindig a jogszabály vonatkozó passzusa a kötelező érvényű. (Sok helyen ezt utolsó pontnak bele is szokták tenni, hogy minden, amiről a szerződés nem rendelkezik... blabla. De ha nincs benne, akkor is így van.)
Azt meg tudod esetleg próbálni, hogy fizesse ki a kauciódból, mert most nem telik rá, és visszafizeted neki egy-két hónap alatt, ha jó fej, talán belemegy. :)
Képzeljetek amiért megbízható bérlő vagyok neki már 4 éve, tegnap itt járt és mondta h megrendelte a gépet... a hétvégén ha tudja szállítani a bolt, itt is lesz, csak a szerelőt kell inteznem... vannak meg jó emberek basszus :) nagyon köszönöm a válaszokat!
Amúgy sajnos ezer a mosogatni valo, szakácsnak tanulok most és itthon ezerrel kiserletezek :D így ez nekem már olyan, mint egy kisebb családtag. De persze kibirtam volna nélküle :-D csak az ember hamar megszokja a jót 🙈🙈
Szerencsés fordulat! Örülünk!:)
Rendes a tulaj, megbecsüli a jó bérlőt.
Én is így vagyok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!