Akik havi 150e+rezsit ki bírnak fizetni egy albérletre, azok mennyit keresnek?
Légyszi, ha van köztetek ilyen, írja már meg, megöl a kíváncsiság!
(ha "csak" 100, 120-at fizetsz az albira, akkor is érdekel)
#10: Pontosan ugyanígy voltam ezzel én is ahogy Te/Ti. Mindenképp úgy akartam lakást venni, hogy kényelmes legyen, ne legyen kicentizve, legyen pénz felújítani meg minden, aztán nekiálltam számolgatni, hogy évi 10%-ot drágulnak az ingatlanok, mellette kifizetünk 1,5M pénzt albira is, a gyűjtögetésünkkel amennyivel kevesebb hitelt kell felvenni, többet veszítünk a várakozással, mint azzal, ha a minimális önerőre több hitelt veszünk fel és fizetem a különbözetre a kamatokat...jó zavaros lett, de remélem érthető. :)
Igazából ez a drágulás érdekes tényleg, érdekel hogy hova fog kifutni, de én még egy 2 évet simán adok a dolognak, aztán talán lesz egy minimális visszaesés, de nem vennék rá mérget, hogy nem csak stagnálásba fog-e átmenni. Meglátjuk, mindenesetre csak azt sajnálom, hogy nem vásároltam be 5-6 éve 1,5 szobás panelekből (nem tehettem meg sajnos), amiket akkor 6-7 millióért dobáltak az ember után. Most nem igazán vannak ezek 20 millió alatt, vagy ha igen, akkor is csak kicsivel.
Én 350-et kapok kézhez, és 40+rezsit fizetek egy kis lyuk, 7 nm-es szobára.
Simán ki tudnék venni egy kis garzont, vagy egy teljes albérletet, de akkor szinte esélytelen, hogy valaha saját lakásom legyen. Így meg azért havi 200-250-et félre tudok tenni.
Mondjuk a vásárlással erősen meg vagyok lőve, mert kvázi minimálbéres bejelentéssel dolgozom, arra a büdös életben nem kapok hitelt. És a családban sincs más, akinek a nevére fel lehetne venni. Párom sincs akivel feleznénk a költségeket.
Amúgy engem néha a sírás kerülhet a lakás árak miatt.
Rokonunk vagy 5 éve vett 1+2 félszobás panelt, 8 millióért. Haverom kapott 1,5 szobás lakást 8-ért belvárosban. Most egy 1+2 félszobás panel kisebb szobájában vagyok, ezt 1 éve 22-23-ért vették. Most hirdetésekben 25-30 között látom ezeket állapottól függően.
Mondjuk én egyre inkább két lehetőségben gondolkozom:
1. Leszarom a saját lakást és a gyűjtögetést. Mivel párom évek óta nincs, és nincs is kilátásban ezért ellennék egyedül egy lakásban. Lehet hogy másé, másnak fizetek, de olyat keresnék amit azért bizonyos fokig magam alakíthatok, bútorozhatok be és egyedül mozgok benne.
2. Nekiállok erőteljesen nyelvet, szakmai nyelvet tanulni, és itt hagyom ezt a retkes országot.
Mai világban kevesen vannak bejelentve 8 órára, illetve hogy a nettó a bankszámlán is elérjen x összeget akkor kaphatsz hitelt.
Nos ez nekem is kilátástalan,hitelt én sem fogok tudni sosem felvenni.
Szóval egy választásom van albérlet bérlés,aztán ha időközben rám talál a szerelem és odáig jutunk akkor közös otthon vétele. Hiába akarnám én fizetni inkább saját házam törlesztőjét,hiába kezdenék önerő gyűjtésbe, ha hitelt így sem úgy sem fogok kapni.
Szakmában dolgozok amit szeretek, keresek bizonyos összeget, viszont ennek annyi a hátránya,hogy be van korlátolva mennyiért tudok kivenni albit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!