Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Akik havi 150e+rezsit ki...

Akik havi 150e+rezsit ki bírnak fizetni egy albérletre, azok mennyit keresnek?

Figyelt kérdés

Légyszi, ha van köztetek ilyen, írja már meg, megöl a kíváncsiság!

(ha "csak" 100, 120-at fizetsz az albira, akkor is érdekel)

2018. okt. 21. 18:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Mi ketten fizetünk rezsivel együtt 130-at, és 850-et keresünk összesen.
2018. okt. 21. 18:34
 2/14 A kérdező kommentje:
na, abból azért nagy duzzogva kijön :D
2018. okt. 21. 18:38
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm dániában 1 millát keres. 500 az albérlet rezsivel.
2018. okt. 21. 19:05
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

2008 ban fizettem Debrecenben egy fél szobáért havi 25 e ft os és 110 et kerestem.

2012 ben vidéki kisvárosban 25 e ft ot fizettem 1,5 szobás lakásért és 120 at kerestem.

2018. okt. 21. 19:07
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

490 ezer a bruttó fizetés, havi 110 + a rezsi amit fizetek

25L

2018. okt. 21. 19:12
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Nekünk nagy mákunk van, mert 80ezer az albink (1+fél szoba), a főbérlő kedves volt és "csak" évi 10 ezerrel emelte meg 2015 óta amikor 50ért kibéreltük. A keresetünkkel nem akarok hencegni, de ketten összesen 7 számjegyű összeget hozunk haza, úgyhogy jövőre már saját lakást fogunk venni.

De van olyan ismerősöm aki 100+rezsit fizet 250ezres fizuból egyedül, illetve van olyan is, aki 350-et keres és fél éve hezitál, hogy 70-80ért kivegyen-e egy szobát és elköltözzön-e otthonról. Ez egyébként Budapest és 28-30 éves emberekről beszélek. :) Hátha így teljesebb képet kapsz.

2018. okt. 22. 17:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi még a rohamos emelkedés előtt laktunk albérletben. Akkor kezdtünk el hitelen és saját lakáson gondolkozni, amikor kezdtük alulról nyaldosni a 100 ezret és folyamatosan azt sugallta a tulajdonos, hogy ennél már csak drágább lesz. A régi albérletünket az új bérlőknek 160+rezsiért adta ki. Nem arról van szó, hogy nem tudnánk fizetni, hanem arról hogy ez elképesztően sok pénz, amitől már-már sírógörcsöt kapnék, ha más kezébe kell adnom a lakhatásomért úgy, hogy tudom, hogy sosem látom viszont.

Átlag havi 800 ezer forintból élünk ketten, plusz negyedévente 1-1 havi, vagy félhavi prémiumból, mikor hogy.

Vettünk egy csinos kis lakást, aminek a törlesztőrészleteire most 73 ezer forintot fizetünk. A különbözetnél sokkal többet pedig félreteszünk előtörlesztésre, tehát összességében nem fordítunk erre anyagiakban kevesebbet, sőt... de a miénk lesz!

2018. okt. 23. 18:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: pontosan így voltunk mi is ezzel, jól tettétek. Viszont tény, hogy bármennyire is egyszerűnek hangzik ez, meg logikusnak, nagyon sokan meg vannak lőve, mert nem tudnak hitelt felvenni, mivel nem tudnak albérletben összespórolni egy minimális önerőt sem és ez az albérletek drágulásával egyre kilátástalanabb is lesz, így nagyon sokan hosszú időre (vagy örökre) albiban maradnak. Vagy pedig 35 évesen is otthon laknak és félretesznek amennyit csak tudnak, hogy 5-10-15 év múlva a megemelkedett ingatlanárak mellett vagy vidéken vegyenek egy ingatlant, vagy valahol pesten egy kis panelt vagy garzont. Elkanyarodtam, bocs az offért.
2018. okt. 23. 19:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

1.100.000ft t keresek havonta.

Nem magyarországon, asztalos vagyok, de az albérletem pont ennyi :)

Amúgy csak szobát bérelek Harlem-ben, de 1 utcánnyira Manhattantől, gyalog pár perc a Central Park.

2018. okt. 24. 08:05
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

8# Ebben sajnos igazad van.

Mi csak egy éve költöztünk be a lakásunkba és rengeteget gondolkoztunk, hogy belemerjünk-e vágni minimális önerővel a hitelbe, avagy inkább gyűjtögessünk még, hogy kevesebb hitelt kelljen felvenni. Így visszagondolva a jelenlegi helyzetet ismervén viszont áldom a fejünket, hogy akkor így döntöttünk. Nem irigylem azokat, akik nem merték, vagy nem tudták ezt meglépni, mert a lakásárak és az albérletek drágulásával egyre elérhetetlenebb cél lesz a saját lakás sajnos. Szétnyílik az olló, nő a szakadék a pénztárcák és az ingatlanárak között. Ezen felül itt akármennyire is rossz keresetűnek tűnünk néha (értsd az iróniát), tudom, hogy átlagon felüli keresettel rendelkezünk, így nekünk valamivel könnyebb.

Mindenesetre számomra őszintén riasztó, avagy inkább meghökkentő az, hogy az egy éve 15,8 millió forintért vásárolt, közvetlen agglomerációban elhelyezkedő lakásunk hasonló szomszédait ma már pont 10 millióval többért adogatják el. Ez azért durva léptékű emelkedés.

2018. okt. 24. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!