Egy albérlet fenntartása tényleg nagyon megterhelő anyagilag?
A család egyik tagjától azt hallom hogy semmi esélyem se lesz fenntartani, a másiktól meg azt hogy még elrakni is tudok majd.
Most végeztem eladóként, munkám viszont még nincs. Az étvágyam nem túl nagy, úgyhogy a kaja sztem nem lesz drága. Inkább az áram a 600w-os tápommal a gépben.
Kb. mennyi egy bútorozott albérlet fenntartása? (nem pesti vagyok.)
En mindig at mondom aranyaiban kell nezni az alberlet/fizetes viszonyat.
Nekem Pesten a fzetesem több mint felet elvitte csak az alberleti dij, ehhez hozzajott a rezsi es az etel. Ezutan mar szinte semmi nem maradt. Felretenni is havi 10.000-et tudtam...
Videken olcsobb az alberlet, de kevesebb is a fizetes. Kezdj el surgosen alberletet keresni es a leolcsobbra hajts. A rezsivel jol lehet takarekosodni, ha egyedi merős minden (panelok altalaban nem azok), etellel is lehet sporolni (csak vajas kenyer parizer, olcso teszta etelek...). Az alberleti szerzodes alairasakor elkernek 1-2 honapnyi kauciot is.
Egy pelda: ha talalsz 60 plusz resiert egy egyszobas lakast akkor az kb havi 80.000 lesz, plusz 30.000 a kaja. Es elso honapban meg egyszer 60-at vagy 120-at le kell tenned (ezt a vegen vagy lelakhatod vagy visszafizetik). Azaz legalabb havi NETTO 110.000-et kell keresned. De akkor még nem mentél szorakozni, nem vettel ruhat es nem tartasz font egy autot.
Ha ennyire parazol barmi hasznalhato adatot is megadni, akkor lehetetlen a kerdesre valaszolni.
Sokat fugg a varostol, lakas elhelyezkedese, milyen allapotban van, telen eleg a 21 fok vagy 25 kell egy rosszul szigetelt lakasban, meg hogy egyaltalan mit fogsz dolgozni es mennyiert.
Azt viszont oda tudod bokni hogy 600W-os tapod van, amivel elarulod hogy a szamitogepekhez sem ertesz.
Albérlet Bp-en 80ezer
Rezsi 30-50 ezer
Bérlet 10 ezer
Kaja 50ezer
Tisztálkodószetek 5ezer
Tisztítószerek 5 ezer
Bolti eladóként kapsz kb 140 ezret
Okés akkor ne írj konkrétumot...
100-120 alatt nem úszol meg egy teljes lakást, hacsak nem valami 20 m2-es lyuk
Én vidéki kisvárosban élek, 50 ezer forint az albérlet, de ennél már csak drágábbat lehet találni. A párommal gyárban dolgozunk 3 műszakban, ez fizet a környéken a legjobban. Így hogy ketten vagyunk, a fizetésem felét félre tudom tenni, ha nincs valami extra nagy kiadás.
A legtöbb amit fizettünk télen a nagy hidegben az mindennel együtt 120 ezer volt. Persze ez függ a fűtés típusától és az ablakoktól is.
Én úgy látom, hogy mintha ez az ország arról szólna, hogy hogy legyen az ember ellehetetlenítve.
A keresetek a bányászbéka schegge alatt (de a munkaerőhiány miatt rínak a cégek és a vállalkozók, de megfizetni nem akarják az embereket) a bérlemények meg az egekben.
Talán többen összeállva egy többszobás kecó társbérletben még működhet, de önálló aligha.
Magyar vagy? Érd be kevéssel. Ez a szlogen sajna. 😥😥😥
Az eddigi válaszokat tudnám mondani, sajna ez van. Számolni kell hozzá és sorra venni mindent. Elsőre inkább a legolcsóbbat venni ki és legfeljebb félre is tudsz tenni.
Opciók amikből variálhatsz és számolj is:
- szoba olcsóbb
- olcsó kis lakás kevésbé jó helyen
- szobatárs/ak, lakótárs/ak
- otthon lakni egy ideig amíg jobban rálátsz bérlésre és fizukra
- spórolási technikák (itt gyakorin rengeteg van - jók)
Ha segít mostanában hallottam, hogy egy vidéki városban spar pénztáros netto 150 000 alapból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!