Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egy albérlet fenntartása...

Egy albérlet fenntartása tényleg nagyon megterhelő anyagilag?

Figyelt kérdés

A család egyik tagjától azt hallom hogy semmi esélyem se lesz fenntartani, a másiktól meg azt hogy még elrakni is tudok majd.

Most végeztem eladóként, munkám viszont még nincs. Az étvágyam nem túl nagy, úgyhogy a kaja sztem nem lesz drága. Inkább az áram a 600w-os tápommal a gépben.

Kb. mennyi egy bútorozott albérlet fenntartása? (nem pesti vagyok.)

2018. jún. 2. 22:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

En mindig at mondom aranyaiban kell nezni az alberlet/fizetes viszonyat.

Nekem Pesten a fzetesem több mint felet elvitte csak az alberleti dij, ehhez hozzajott a rezsi es az etel. Ezutan mar szinte semmi nem maradt. Felretenni is havi 10.000-et tudtam...

Videken olcsobb az alberlet, de kevesebb is a fizetes. Kezdj el surgosen alberletet keresni es a leolcsobbra hajts. A rezsivel jol lehet takarekosodni, ha egyedi merős minden (panelok altalaban nem azok), etellel is lehet sporolni (csak vajas kenyer parizer, olcso teszta etelek...). Az alberleti szerzodes alairasakor elkernek 1-2 honapnyi kauciot is.

Egy pelda: ha talalsz 60 plusz resiert egy egyszobas lakast akkor az kb havi 80.000 lesz, plusz 30.000 a kaja. Es elso honapban meg egyszer 60-at vagy 120-at le kell tenned (ezt a vegen vagy lelakhatod vagy visszafizetik). Azaz legalabb havi NETTO 110.000-et kell keresned. De akkor még nem mentél szorakozni, nem vettel ruhat es nem tartasz font egy autot.

2018. jún. 3. 00:35
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Irhatnal varost. Egyebkent anelkul is konnyu lesz teged beazonositani mert nincs mindenkinek 600W-os tapja.
2018. jún. 3. 00:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha lesz is munkad, egyedül fenntartani egy alberletet, elég megterhelő lesz. Persze, nem lehetetlen, de azért felretenni, szerintem nem nagyon fogsz tudni.
2018. jún. 3. 01:04
 14/22 anonim válasza:
100%
Nem lesz egyszerű, mondjuk nem mindegy,hogy melyik városban,de ugye ez "top secret", meg az se mindegy,hogy milyen helyen van,az az közel vannak hozzá az üzletek, nyugis környék, stb.
2018. jún. 3. 01:27
 15/22 anonim ***** válasza:

Ha ennyire parazol barmi hasznalhato adatot is megadni, akkor lehetetlen a kerdesre valaszolni.

Sokat fugg a varostol, lakas elhelyezkedese, milyen allapotban van, telen eleg a 21 fok vagy 25 kell egy rosszul szigetelt lakasban, meg hogy egyaltalan mit fogsz dolgozni es mennyiert.

Azt viszont oda tudod bokni hogy 600W-os tapod van, amivel elarulod hogy a szamitogepekhez sem ertesz.

2018. jún. 3. 07:03
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Albérlet Bp-en 80ezer

Rezsi 30-50 ezer

Bérlet 10 ezer

Kaja 50ezer

Tisztálkodószetek 5ezer

Tisztítószerek 5 ezer

Bolti eladóként kapsz kb 140 ezret

2018. jún. 3. 08:02
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

Okés akkor ne írj konkrétumot...

100-120 alatt nem úszol meg egy teljes lakást, hacsak nem valami 20 m2-es lyuk

2018. jún. 3. 08:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én vidéki kisvárosban élek, 50 ezer forint az albérlet, de ennél már csak drágábbat lehet találni. A párommal gyárban dolgozunk 3 műszakban, ez fizet a környéken a legjobban. Így hogy ketten vagyunk, a fizetésem felét félre tudom tenni, ha nincs valami extra nagy kiadás.

A legtöbb amit fizettünk télen a nagy hidegben az mindennel együtt 120 ezer volt. Persze ez függ a fűtés típusától és az ablakoktól is.

2018. jún. 3. 09:38
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy látom, hogy mintha ez az ország arról szólna, hogy hogy legyen az ember ellehetetlenítve.

A keresetek a bányászbéka schegge alatt (de a munkaerőhiány miatt rínak a cégek és a vállalkozók, de megfizetni nem akarják az embereket) a bérlemények meg az egekben.

Talán többen összeállva egy többszobás kecó társbérletben még működhet, de önálló aligha.

Magyar vagy? Érd be kevéssel. Ez a szlogen sajna. 😥😥😥

2018. jún. 3. 10:03
 20/22 TappancsMancs ***** válasza:

Az eddigi válaszokat tudnám mondani, sajna ez van. Számolni kell hozzá és sorra venni mindent. Elsőre inkább a legolcsóbbat venni ki és legfeljebb félre is tudsz tenni.

Opciók amikből variálhatsz és számolj is:

- szoba olcsóbb

- olcsó kis lakás kevésbé jó helyen

- szobatárs/ak, lakótárs/ak

- otthon lakni egy ideig amíg jobban rálátsz bérlésre és fizukra

- spórolási technikák (itt gyakorin rengeteg van - jók)

Ha segít mostanában hallottam, hogy egy vidéki városban spar pénztáros netto 150 000 alapból.

2018. jún. 3. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!