Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben a helyzetben mit lépnéte...

Ebben a helyzetben mit lépnétek, mint főbérlő? Hová teheti a lakásom bútorjait? Köpni nyelni nem tudok és senki sincsen Aki segítene

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ti ebben a helyzetben mit lépnétek, mint főbérlő?

Kiadtam a lakásomat úgy, hogy a Szerződés megírása közben közölte az albérlő, hogy ő sokallja a 2 havi kauciót, így csak 1 havit ad és 1 havi lakbért, majd másnap átutal 1 hó kauciót még, mert látja, hogy nem megyek bele. Akkor azt mondtam neki, hogy ha most gondok vannak mi arra a garancia, hogy később nem lesznek?

Ez 1 hete volt és azóta már 3 x felszólítottam a fizetésre vagy az esetleges kiköltözésre.

Ma meg felhívott, hogy hová teheti a lakásom bútorjait? Kérdem miről beszél? Azt mondta, hogy ő kicserélné újakra és ezeket levinné a kukához.

Közöltem vele, hogy ezt nem engedem. Aztán erre, hogy mindenki kicserélte volna de, hogy amikor ő kiköltözik akkor ne maradjak bútor nélkül elvihetem a bútorjaimat a 4.emeletről, hogy majd vissza tudjam szállítani, ha szükségem lesz rá.

Köpni nyelni nem tudok és senki sincsen Aki segítene. A lakást a szüleimtől örököltem, párom nincs.

Kérlek segítsetek!

2018. máj. 6. 12:46
1 2 3
 21/21 Imre12hdjdndjsisk válasza:
22%

Most hol tart a dolog? Ha ilyen köcsög a bérlő, bizonyosan nem jóhiszemű. Fel kell mondani neki.

Ha nem megy el, akkor tapasztalatból javaslom a következőket:

- bejárati ajtó elvitele felűjításra, minden belső ajtó elvitele felújításra, ablakok (a nagyobbakkal kezd) elszállítása felújításra. Minden nap ellenőrizni és eltávolítani az esetenként oda eszkábált nejlon fedéseket az ablakok helyére.

- villanyra plomba, kismegszakítók eltávolítás, gáz mobil csövek eltávolítás, óra lezárás, víz elzásár. Naponta ellenőrzés nem kötötte-e vissza. Ha igen, akkor megint kikötni. (őrákat közművekkel leszereltteni is lehet, de az drága dolog majd visszahozatni.)

- saját cucc, egy fogkefe a fürdőbe, néhány régi ruha és egy matrac bevitele, hogy ha jön a hatóság lássák, hogy itt laksz, birtokon belül vagy. Ezeket, amint elhelyezted fényképezd, videózd le. Hang felvétel mehet folyamatosan,

- Ablak és ajtó keretek, vagy egyéb értéktele bűtor festése pl. olajfestékkel, minden nap, hogy festékszagban aludhasson.

- Cuccok bedobozolása korrekt módon, bútorok lapra szerelése, ami az ővé, szépen, kedvesen, szorgosan.

Ha azt mondja ne nyűlj a cuccomhoz, mond azt, hogy az nem az ő, hanem a te cuccod, de ha kell neki, akkor nekiadod, csak vigye el mert neked nmár nem kell.

- Szólítsd unokaöcsédnek, keresztfiadnak, bárminek, ami életkor szerint reális. Ha rendőr jön lássa, itt egy családi lakberendezési vitáról van szó. Mutasd meg a rendőrnek, te be vagy jelentkezve, de ez nincs.

- Ha lökdösődés van, akkor baráti, látható tűlerő kell, hogy ne legyen. Zálogjogod van minden ingóságára.

- Ha rendőrt hív jelentkezz be a lakásba. Ha be van jelentve, mint tulajdonos jelentsd ki őket a lakásodból.

- A rendőrrel légy kedves informatív. Ő nem fogja a dolgot megoldani, de megakaszthatja esetleg. Sokat ne várj tőle, de egy kis családi veszekedésbe, lakberendezési vitában biztosan nem kompetens. Szépen lassan el lehet hordani a cuccokat ki a lakásból.

- Ha rongálja őket, akkor el kell vinni a fogyasztókat és szerelvényeket a lakásból (kazán, konvektör gázsütő, radiátor, konyhabűtor, lámpatestek, vízcsapok, wc tartály, hűtő, mosógép, stb. ami van.) felűjítás/javításcéljából, ha a rendőrbácsi kérdezné.

- Ha van megbízható félhajléktalan ember, nem tűl igényes, kezelhető, esetleg kutyával, akkor azt be lehet költöztetni, lássuk hogyan alakul az együttélés.

A végén már úgy fog kinézni a lakás mint egy bontás előtti ház, ha a végletekig el kell vinni a dolgot.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Fontos, hogy egy rosszhiszeművel szemben, nem kell jóhiszeműen eljárni, mert akkor belekavarodsz a magyar jogi valóságba, az meg nem annyira szupcsi mert pár éved rámehet erre a kellemetlenségre.

Legközelebb a megfelelő bérleti szerződés tartalmárólszerződésről írok majd. Muhahahaha.

2018. szept. 2. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!