Ebben a helyzetben mit lépnétek, mint főbérlő? Hová teheti a lakásom bútorjait? Köpni nyelni nem tudok és senki sincsen Aki segítene
Sziasztok!
Ti ebben a helyzetben mit lépnétek, mint főbérlő?
Kiadtam a lakásomat úgy, hogy a Szerződés megírása közben közölte az albérlő, hogy ő sokallja a 2 havi kauciót, így csak 1 havit ad és 1 havi lakbért, majd másnap átutal 1 hó kauciót még, mert látja, hogy nem megyek bele. Akkor azt mondtam neki, hogy ha most gondok vannak mi arra a garancia, hogy később nem lesznek?
Ez 1 hete volt és azóta már 3 x felszólítottam a fizetésre vagy az esetleges kiköltözésre.
Ma meg felhívott, hogy hová teheti a lakásom bútorjait? Kérdem miről beszél? Azt mondta, hogy ő kicserélné újakra és ezeket levinné a kukához.
Közöltem vele, hogy ezt nem engedem. Aztán erre, hogy mindenki kicserélte volna de, hogy amikor ő kiköltözik akkor ne maradjak bútor nélkül elvihetem a bútorjaimat a 4.emeletről, hogy majd vissza tudjam szállítani, ha szükségem lesz rá.
Köpni nyelni nem tudok és senki sincsen Aki segítene. A lakást a szüleimtől örököltem, párom nincs.
Kérlek segítsetek!
"Amennyiben a felmondási utáni egy hónapon túli lakásba tartózkodás történik a bérlő hozzájárul ahhoz, hogy külön jogi intézkedés nélkül, kiköltöztetési végrehajtás váljon lehetővé."
Ezt kár volt bele írni, ha nem közjegyző hitelesítette a szerződést, akkor semmi jelentősége nincs. Annyi mint egy magánokiratban, tehát nem sokat nyom latban.
Mint már írtam, határozottan, személyesen intézkedj, ha már semmi veszi a felszólításaidat, és többszörösen meg is szegte a szerződést! Már az elején szigorúan fel kell lépni ellene, ne levelezgess vele, hanem menjetek oda felmondással a kezedbe, és paterold ki! Tartózása van, nem is értem mire vársz!
Pontosan április 21-én költöztek be. 2 hó kaució és 1 hó albérlet díj helyett 1 hó kaucióval és 1 hó albérleti díjjal. Azóta mindent kitalál a következő napra megígért fent maradt 1 hónapról.
Kiszámoljam, hogy pontosan meddig elég ez az összeg és ott kirakassam???
Köszönöm a tanácsokat!!
Élj azonnali felmondással, hivatalosan 8 napot kell adni nekik, hogy telhesítik-e az elmaradást, utána ki lehet tenned.
Írd meg nekik e-mailben a felszólítást az elmaradt kaucióra, jelezd, hogy tértivevényesen is postára adod - ez a hivatalos eljárás -, 8 napos időintervallumot megadva a fizetésre. Ha nem teljesíti pakolhatod ki. Légy talpraesett, mint már írtam, az is sokat nyomba latba, ha személyesen is át tudnád adni neki némi beszélgetés keretébe a felszólítást. Láthatóan nem vesz sajnos túl komolyan. Pedig jó lenne nem elhanyagolni az ügyet, és bedőlni az ígérgetésnek, mert csak a tartozást fogják felhalmozni. A bútor kidobásról már nem is beszélve...
Ha nem jutnál mégse eredményre, ők ilyesmi problémákkal is foglalkoznak:
Még ennyit:
" A problémás albérlőkkel hadakozó tulajdonosok sokszor érzik úgy, hogy teljesen tehetetlenek. A lakók nem mozdulnak a lakásból, a jog azt védi, aki birtokon belül van, de pont ezt lehet kihasználni is.
„Amit a törvény tilt, az a tilos önhatalom. Nem mehetek be, nem foghatom meg a bérlőt és nem dobhatom ki a lakásból, de ha én is abba a lakásba vagyok bejelentkezve, akkor minden további nélkül odamehetek és lecserélhetem a zárat. Kihívhatom a lakatost, mikor a bérlő nincsen bent; ezzel nem csinálok semmi jogszerűtlent és elérhetem azt, hogy ténylegesen csak nekem legyen kulcsom a zárhoz. Ekkor én kerülök birtokon belül és onnantól már megfordul a dolog, akkor a bérlő fordulhat bírósághoz” – mondta Szender Zoltán jogász."
#17 Ha nem baj, egy ügyvédnek jobban hiszek, aki adja a nevét, és az arcát is a nyilvánosságnak!
Kösz azért a reagálást!
Egyébként linkelj már egy törvényt, ami kimondja, ha kiadom fél/egy évre az ingatlanom, köteles vagyok kijelentkezni a lakóhelyemről, ha közben bejelentem a tartózkodási helyemet?!
Köszönöm!
Lakcím: mivel a bérlők probléma esetén gyorsan jogi doktorokká tudnak válni, ahogy sok hozzászólásban is kiderül, így érdemes tudni: [link]
ez rendelkezik a lakcímekről.
De amúgy teljesen mindegy, hogy ki kell-e jelentkezni a lakásból, ha kiadom, vagy be vagyok-e oda most jelentkezve. A törvény lehetőséget ad arra, hogy a saját tulajdonomba harmadik fél engedélye nélkül be tudjak jelentkezni. Viszi az ember a tulajdoni lapot és bejelentkezik. Majd ha már véleménye szerint nem él a bérleti szerződés, az ügyvéd által javasol mód beköltözik.
Amúgy meg érdemes valami szinte birtokban maradni: azaz beleírni a szerződésbe is, hogy birtoklás folyamatos, és ott is laksz. :) Így hiába lebegteti a bérleti szerződést, a yard nem rakhat ki a lakásból. Őt sem fogja, nem kell neki a rossz sajtó (sajtó = jajjaj szegííínnyy bérlőket a csúnya túúúlajjjj!!!). A többi már csak idegek játéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!