Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben a helyzetben mit lépnéte...

Ebben a helyzetben mit lépnétek, mint főbérlő? Hová teheti a lakásom bútorjait? Köpni nyelni nem tudok és senki sincsen Aki segítene

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ti ebben a helyzetben mit lépnétek, mint főbérlő?

Kiadtam a lakásomat úgy, hogy a Szerződés megírása közben közölte az albérlő, hogy ő sokallja a 2 havi kauciót, így csak 1 havit ad és 1 havi lakbért, majd másnap átutal 1 hó kauciót még, mert látja, hogy nem megyek bele. Akkor azt mondtam neki, hogy ha most gondok vannak mi arra a garancia, hogy később nem lesznek?

Ez 1 hete volt és azóta már 3 x felszólítottam a fizetésre vagy az esetleges kiköltözésre.

Ma meg felhívott, hogy hová teheti a lakásom bútorjait? Kérdem miről beszél? Azt mondta, hogy ő kicserélné újakra és ezeket levinné a kukához.

Közöltem vele, hogy ezt nem engedem. Aztán erre, hogy mindenki kicserélte volna de, hogy amikor ő kiköltözik akkor ne maradjak bútor nélkül elvihetem a bútorjaimat a 4.emeletről, hogy majd vissza tudjam szállítani, ha szükségem lesz rá.

Köpni nyelni nem tudok és senki sincsen Aki segítene. A lakást a szüleimtől örököltem, párom nincs.

Kérlek segítsetek!

2018. máj. 6. 12:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Amennyiben a felmondási utáni egy hónapon túli lakásba tartózkodás történik a bérlő hozzájárul ahhoz, hogy külön jogi intézkedés nélkül, kiköltöztetési végrehajtás váljon lehetővé."

Ezt kár volt bele írni, ha nem közjegyző hitelesítette a szerződést, akkor semmi jelentősége nincs. Annyi mint egy magánokiratban, tehát nem sokat nyom latban.

Mint már írtam, határozottan, személyesen intézkedj, ha már semmi veszi a felszólításaidat, és többszörösen meg is szegte a szerződést! Már az elején szigorúan fel kell lépni ellene, ne levelezgess vele, hanem menjetek oda felmondással a kezedbe, és paterold ki! Tartózása van, nem is értem mire vársz!

2018. máj. 6. 17:01
 12/21 A kérdező kommentje:

Pontosan április 21-én költöztek be. 2 hó kaució és 1 hó albérlet díj helyett 1 hó kaucióval és 1 hó albérleti díjjal. Azóta mindent kitalál a következő napra megígért fent maradt 1 hónapról.

Kiszámoljam, hogy pontosan meddig elég ez az összeg és ott kirakassam???

Köszönöm a tanácsokat!!

2018. máj. 6. 17:10
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Élj azonnali felmondással, hivatalosan 8 napot kell adni nekik, hogy telhesítik-e az elmaradást, utána ki lehet tenned.

Írd meg nekik e-mailben a felszólítást az elmaradt kaucióra, jelezd, hogy tértivevényesen is postára adod - ez a hivatalos eljárás -, 8 napos időintervallumot megadva a fizetésre. Ha nem teljesíti pakolhatod ki. Légy talpraesett, mint már írtam, az is sokat nyomba latba, ha személyesen is át tudnád adni neki némi beszélgetés keretébe a felszólítást. Láthatóan nem vesz sajnos túl komolyan. Pedig jó lenne nem elhanyagolni az ügyet, és bedőlni az ígérgetésnek, mert csak a tartozást fogják felhalmozni. A bútor kidobásról már nem is beszélve...

Ha nem jutnál mégse eredményre, ők ilyesmi problémákkal is foglalkoznak:

[link]

2018. máj. 6. 17:17
 14/21 A kérdező kommentje:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM, EZ HATALMAS SEGÍTSÉG!!!
2018. máj. 6. 18:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Még ennyit:

" A problémás albérlőkkel hadakozó tulajdonosok sokszor érzik úgy, hogy teljesen tehetetlenek. A lakók nem mozdulnak a lakásból, a jog azt védi, aki birtokon belül van, de pont ezt lehet kihasználni is.

„Amit a törvény tilt, az a tilos önhatalom. Nem mehetek be, nem foghatom meg a bérlőt és nem dobhatom ki a lakásból, de ha én is abba a lakásba vagyok bejelentkezve, akkor minden további nélkül odamehetek és lecserélhetem a zárat. Kihívhatom a lakatost, mikor a bérlő nincsen bent; ezzel nem csinálok semmi jogszerűtlent és elérhetem azt, hogy ténylegesen csak nekem legyen kulcsom a zárhoz. Ekkor én kerülök birtokon belül és onnantól már megfordul a dolog, akkor a bérlő fordulhat bírósághoz” – mondta Szender Zoltán jogász."

[link]

2018. máj. 6. 23:40
 16/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2018. máj. 8. 15:54
 17/21 xswerdy ***** válasza:
15-nek: sajnos nem egészen. A bérleti szerződés az irányadó. Ha abban az van, hogy az egész lakást adtam bérbe, akkor nem mehetek be, akkor sem, ha véletlenül elfelejtettem kijelentkezni onnan, amikor elköltöztem (mert az amúgy kötelességem).
2018. máj. 8. 17:50
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 Ha nem baj, egy ügyvédnek jobban hiszek, aki adja a nevét, és az arcát is a nyilvánosságnak!

Kösz azért a reagálást!

2018. máj. 8. 22:17
 19/21 anonim ***** válasza:

Egyébként linkelj már egy törvényt, ami kimondja, ha kiadom fél/egy évre az ingatlanom, köteles vagyok kijelentkezni a lakóhelyemről, ha közben bejelentem a tartózkodási helyemet?!

Köszönöm!

2018. máj. 8. 22:26
 20/21 Pipas Pisti ***** válasza:

Lakcím: mivel a bérlők probléma esetén gyorsan jogi doktorokká tudnak válni, ahogy sok hozzászólásban is kiderül, így érdemes tudni: [link]

ez rendelkezik a lakcímekről.

De amúgy teljesen mindegy, hogy ki kell-e jelentkezni a lakásból, ha kiadom, vagy be vagyok-e oda most jelentkezve. A törvény lehetőséget ad arra, hogy a saját tulajdonomba harmadik fél engedélye nélkül be tudjak jelentkezni. Viszi az ember a tulajdoni lapot és bejelentkezik. Majd ha már véleménye szerint nem él a bérleti szerződés, az ügyvéd által javasol mód beköltözik.

Amúgy meg érdemes valami szinte birtokban maradni: azaz beleírni a szerződésbe is, hogy birtoklás folyamatos, és ott is laksz. :) Így hiába lebegteti a bérleti szerződést, a yard nem rakhat ki a lakásból. Őt sem fogja, nem kell neki a rossz sajtó (sajtó = jajjaj szegííínnyy bérlőket a csúnya túúúlajjjj!!!). A többi már csak idegek játéka.

2018. máj. 10. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!