Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki az aki ilyen albérlet ár...

Ki az aki ilyen albérlet ár mellet nem vesz fel lakáshitelt inkább?

Figyelt kérdés

Találtam egy belvárosi albérlet hirdetést.

2 szoba,70nm, alap szinten fel van újítva szépen be van rendezve, semmi extra.

Havi 300 ezer + rezsi!

Megnéztem egy ismertebb bankot mennyiért ad lakáshitelt.

40 millió 15 évere havi 294 ezer/hó.

40 millió környékén ugyan úgy a belvárosban már akár új építésű lakást is lehet venni hasonló paraméterekkel.

2018. jan. 23. 11:08
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
94%

Sokan vannak, akik szürke- vagy feketegazdaságban dolgoznak, és bár pénzük van, papíron alig keresnek valamennyit, így egy bank sem ad nekik hitelt.

Vagy akik ideiglenesen költöznek egy városba (pl. a tanulmányaik, vagy ideiglenes munka miatt), de pár év múlva már tovább is állnak. Lehet, hogy ha ott maradnának, hosszútávon jobban megérné a hitel, de egyrészt egy főiskolásnak se adnak a semmire hitelt, másrészt ha utána visszaköltözne, vagy bárhová máshova, akkor csak nyűg lenne vele.

Ugyanígy fiatal párok esetén. Amíg nem tudják, hogy hány tagú is lesz a család, vagy már tudják, ahogyan azt is, hogy a jelenlegi lakás kicsi lesz, viszont a jövőben mindenképpen nagyobb házban gondolkoznak, felesleges hitelt venni a kisebb lakásra.

2018. jan. 23. 20:18
 12/32 anonim ***** válasza:

Akinek fizeti a munkahelye. Egyik barátnőm édesapja német, és a szintén német munkahelyétől már évekkel ezelőtt is négyszámjegyű ajró pénzt kapott lakhatásra. Mivel ideiglenesen tartózkodtak itt, nyilván nem vettek lakást, de budai albérletre bőven futotta. De magyarok között is van ilyen, akinek mobilnak kell maradnia és nem gond kiperkálni. A másik eshetőség, hogy a többszobás lakást többen veszik ki, és megoszlanak a költségek.

Persze abban egyetértek, hogy egy ilyen batári nagy vízfejben, mint Budapest, elég sokan tartózkodnak huzamosabb ideig, és ha van rá önerő, akkor többszörösen megéri inkább venni havi 50-60e törlesztőért, mint bérelni minimum 100e + rezsiért, és akkor a sajátod, nem húzza senki a száját a gyerekedre/kutyádra/izzadós talpadra, sajátodnak érzed, stb. De az önerőt összerakni a mai ingatlanárak mellett nem egyszerű, élni meg kell valahol...

2018. jan. 24. 06:24
 13/32 anonim ***** válasza:
Ha összeszámolod, sokan cigire havonta elköltik egy olcsóbb albérlet árát.
2018. jan. 24. 15:23
 14/32 anonim ***** válasza:

Jól mondod!

Egy dohányzó párocska 10 év alatt kb. egy garzonlakás árát füstöli el.

2018. jan. 24. 16:28
 15/32 anonim ***** válasza:
Mondok jobbat, én vettem, a törlesztést a bérlők fizetik, én meg 60km-re lakom egy kis bérleményben aminek a bérleti díját még fedezi a bp-i lakás bérleti díjából maradó összeg... majd 10 év múlva ha lejár a törlesztés, meg majd eladom és veszek az árán 2-t valamelyik egyetemi városban.
2018. jan. 24. 16:40
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

Én maradok a magam helyén még egy darabig, de lehet hogy tovább. Vagy legalábbis amig a tulaj úgy nem dönt, hogy sziasztok (ami nem valószínű).

Én nem sima albérletben lakom, hanem SharedHouse-ban. 5 nővel lakom együtt, különböző korúak és foglalkozásúak. Kettesével lakunk a három szobában. Van egy tágas előszoba, óriási nappali amerikai konyhával külön étkező résszel, tágas fürdőszoba, nagy erkély, lapostető, amin kis kerti rész is van, de egyébként tavasszal és nyáron napozásra és teregetésre valamint csak úgy pihenésre használjuk, de van a normál kert is (2 emeletes nagy családi ház felső emeletéről van szó), valamint a pincegarázs is az enyém, ami elég nagy (régebben 3 nagyobb fajta amerikai autót tároltak ott), azt kialakítottam műhelynek.

Erre fizetek 80ezer forintot havonta. Ebben már benne van a rezsi. SharedHouse lévén pedig az ár nem lakás, hanem személy felosztású. Ha csak ketten lennénk a lakásban, akkor is csak 80-at fizetnék.

A társak miatt pedig nem szívesen hagynám itt ezt a helyet. Már 5 éve ott vagyok (az egyik lány 1 évvel utánam költözött be). Van köztünk olyan aki házas. A férjének azonban már az ismerkedésük alatt megmondta, hogy nem költözik el innen, csak ha már teherbe esett, mert akkor már tényleg kell a családalapításhoz saját kuckó. Azonban amíg az nincs (és elmondása alapján egy darabig még nem akar gyereket), addig itt marad.

20/F

2018. jan. 24. 20:14
 17/32 anonim ***** válasza:
74%

"Nem akarják besz*pni a hitelt mint anno a devizások. Mert kétsged ne legyen, aki most vesz fel hitelt az is be fogja cumizni."

Ne legyél ilyen rosszindulatú! Mi most vettünk fel lakashitelt és nem fogunk semmit sem "cumizni". Nincs árfolyam kockázatunk, de még kamat kockázat sincs, a törlesztő részlet fix éveken át. Fogyasztóbarát lakáshitel. Teljesen kiszámítható.

2018. jan. 24. 22:27
 18/32 anonim ***** válasza:

16-os

De mégis mi a jó abban, hogy nincs saját külön szobád? Még családtagok esetén se egészséges az ilyesmi, nemhogy egy vadidegennel egy szobában élni.

2018. jan. 29. 20:14
 19/32 anonim ***** válasza:
Csak azért írom, mert 50-60 ezer körül simán bérelhetnél saját külön szobát, rezsivel együtt.
2018. jan. 29. 20:15
 20/32 A kérdező kommentje:

# 19

Simánnnnn???? :D HAHA!

70 -75 ezerért kerestem tavaly év vége fele kiadó szobát Budapest... nem nagy sikerrel

Az egy dolog hogy sok kiadó szoba hirdetés van (ha van) de annak a fele már nem aktuális a többibe lány vagy nőt keresnek vagy fel se veszik a telefont/nem írnak vissza fb-n...

2018. jan. 29. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!