Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki az aki ilyen albérlet ár...

Ki az aki ilyen albérlet ár mellet nem vesz fel lakáshitelt inkább?

Figyelt kérdés

Találtam egy belvárosi albérlet hirdetést.

2 szoba,70nm, alap szinten fel van újítva szépen be van rendezve, semmi extra.

Havi 300 ezer + rezsi!

Megnéztem egy ismertebb bankot mennyiért ad lakáshitelt.

40 millió 15 évere havi 294 ezer/hó.

40 millió környékén ugyan úgy a belvárosban már akár új építésű lakást is lehet venni hasonló paraméterekkel.

2018. jan. 23. 11:08
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
94%

Az ilyen lakásokat általában nem kispénzűek veszik ki, hanem olyanok, akiknek lenne pénzük lakásra, de mobilisak akarnak maradni a munkaerőpiacon.

Általánosságban nézve a dolgot egy olcsóbb albérlet tekintetében, általában a bankok által kért 25 % önerő szokott gondot okozni, ami miatt meghiúsul az önálló lakás.

2018. jan. 23. 11:19
 2/32 A kérdező kommentje:

"Az ilyen lakásokat általában nem kispénzűek veszik ki"

Én ezzel tisztában vagyok, de aki tud fizetni havi 300 ezeret egy albérletre az tud fizetni havi 300 ezer törlesztőt is. :)

Igen az a fránya önerő ami a válság óta kötelező. :/

Nem mintha nem tartanám jogosnak.

2018. jan. 23. 11:26
 3/32 anonim ***** válasza:
18%
Úgy van ez kitalálva, hogy akinek nincs, az ráfizessen!
2018. jan. 23. 12:35
 4/32 anonim ***** válasza:
48%
Nem akarják besz*pni a hitelt mint anno a devizások. Mert kétsged ne legyen, aki most vesz fel hitelt az is be fogja cumizni.
2018. jan. 23. 12:43
 5/32 anonim ***** válasza:
46%
Csakhogy aki tud fizetni 300.000 albérletet, nem biztos, hogy 10 év múlva is abban a városban, azon a környéken akar élni... énbpl 2 évente költöztem 25-35 éves korom közt, egyre drágább és nívósabb városokba, míg megállapodtam New Yorkban.
2018. jan. 23. 12:44
 6/32 anonim ***** válasza:
45%

"Havi 300 ezer + rezsi! "

Ez csak annak sok aki dolgozik.

Sok nő ez pár nap alatt kitermeli úgy, hogy ki se kel az ágyából...

2018. jan. 23. 13:03
 7/32 anonim ***** válasza:
8%
Amikor pedig odébb állok akkor megint vegyek fel egy ekkora hitelt? Akkor már 600e/hó hitelt fizessek? A következő költözéskor jöhet a harmadik hitel?
2018. jan. 23. 13:17
 8/32 anonim ***** válasza:
14%
Ha megélem az öreg kort, akkor meg majd az amcsi nyugdíjamból veszek egy kecót kp-re a balaton parton, tavasztól őszig ott leszek, szőlőt termesztek, hülyére iszom magam a borommal, télen meg átrepülök thaiföldre egy bungallóba.
2018. jan. 23. 13:52
 9/32 anonim ***** válasza:
87%
Kár ilyen nagy pénzről beszélni. Már 60 ezres albérletet sem éri meg fizetni. Mert már annyiból is tudsz hitelt törleszteni. Vannak már hitel biztosítások is azt mondják azt mondják jók. Hitelt felvenni nem szégyen. Nekem tudtak segíteni a szüleim hogy házam legyen (nem kacsalábon forgóra kell gondolni) de nem mindenki ilyen szerencsés. Sokan nem mernek felvenni még biztos állással sem. Ezzel az a baj hogy hipp hopp elrepül 20 év albérletben ez alatt meg lecsengett volna egy hitel vagy annak jelentős része.
2018. jan. 23. 13:53
 10/32 anonim ***** válasza:
96%

Én most fele annyit fizetek egy lakás törlesztőire, mintha albérletben élnék. Az önerőt éppen csak összetudtam rakni úgy, hogy maradjon minden járulékosra és egy kis "felújításra" is mellette. 5 évig biztosan ugyanennyit fizetek, de nem élek álomvilágban, sejtem, hogyha akkor még nem is, 10 év múlva már tuti nagyokat pislognék, ezért szorgosan takarítgatok meg előtörlesztésre, lakástakarékokat is fizetek. A terveim szerint 5 éven belül a tőketartozásom jó részét visszafizetem, így remélhetőleg nem ér trauma a kamatperiódus végén. A 10-et pedig remélem már nem éri meg a 20 évre felvett hitelem. :)

Ennyi pénzért szerintem külföldiek, vagy olyan űber gazdag emberek tudnak bérelni, akik csak ideig-óráig tervezik maradásukat Budapesten, vagy is nem kívánnak lakásba fektetni.

40 milliót pedig nem osztogat csak úgy a bank. Minimum 20% önerő kell hozzá és maximum az adós+adóstárs közös bevételének fele terhelhető havonta törlesztővel. Ez azért a földi halandókat elég jól "lekorlátozza". Ja, és valamiből az ügyvédi költséget, meg a vagyonosodási illetéket is ki kell perkálni. Nem is beszélve egy esetleges felújításról. 10-12 milliónak kéne zsebben lennie, de még akkor is nagy vakmerőségnek nevezném egyszerű munkás emberként ezt felvállalni.

2018. jan. 23. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!