Albérletbe költözéskor bevett szokás-e cserélni zárbetétet?
Persze, jó ötlet, de inkább kérd meg a tulajt, hogy ő intézze el vagy kérd a belegyezését és adj neki is kulcsot.
Tudom, ha neked adja ... és nélkület nem mehet be stb.. de.... amikor mondjuk egy 30-40 millió forintos ingatlant kell egy idegen kezébe adni, akkor nagyon sokat segít a bérlő-tulaj kapcsolaton, ha nem zárod ki a saját lakásából.
Meg zár cserével nem az a cél, hogy a tulajt zárd ki, hanem az előző bérlőket.
Pl.: Egy nagy bevásárlóközpontban béreltünk egy üzletet és nem rég megtaláltam a rácsnak a kulcsát teljesen véletlenűl takarítás közben. Ha nagyon akarnám, lazán bemehetnék egy nagy kézi kocsival és kirámolhatnám, az egészet és senkinek sem tünne fel. Még a biztonsági őröknek sem, mert van kulcsom. (annak ellenére, hogy folyamatos megfigylés alatt tartják az üzleteket.
31es, és azt honnan tudná meg bárki is hogy én arra jártam pont akkor? :-)
Amúgy van lakásunk ki van adva albérletbe, és két kulcs van hozzá összesen. Az egyik az albérlőnél,a másik pedig a közjegyzőnél, akinél a szerződést írtuk. Meg se fordult a fejemben ok nélkül bemenni a lakásba, főleg nem úgy, ha ő nincs ott.
Tanúk, 33-as, tanúk.
Hidd el, amikor majd ömlik a víz az ingatlanodból, nem leszel ennyire közönyös.
Az is egy jó kérdés, hogy mi célt is szolgál valójában a közjegyzőnél vagy akárhol letétbe helyezett kulcs. Hiszen sosem akarod használni, ugye? Vagy mégis?
Aki nem akar besurranni a másnak kiadott lakásba, az nem tart hozzá kulcsot. Pont.
Azt a célt szolgálja, hogy ha bármi van, pl az albérlőm meghal a lakásban, rosszul lesz, és napok óta nem érik el, vagy a már említett csőtörés van a házban, akkor be tudjak menni. Le van minden papírozva.
De ha ennyire nem bíztok a főbérlőkben, akkor vegyetek saját lakást :-)
#32 ez a "kizárni a tulajt a saját lakásából" egy szokásos ködösítő szöveg. Persze, hogy jog szerint nem szabad senkit kizárni a saját lakásából, csakhogy a tulajnak jog szerint nem a lakása az az ingatlan, amit kiad. Az jog szerint a bérlő lakása.
Ugyanígy a viszonylag ritkán előforduló káreseményeket is csak alibinek használják a kulcs megtartására.
Az igazi ok a tulajnál lévő kulcsra az, hogy ha akar, be tudjon surranni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!