Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbe költözéskor bevett...

Albérletbe költözéskor bevett szokás-e cserélni zárbetétet?

Figyelt kérdés

2017. szept. 28. 20:06
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
5%
Ma lecseréli a zárat,holnap szétfúr mindent,mert neki nem tetszik hát persze....
2017. szept. 28. 20:50
 12/57 anonim ***** válasza:
84%
Megbeszélés kérdése. Én szólnék a tulajnak, hogy mivel az előző lakók akár másolhattak is kulcsot, nyugodtabb lennék, ha lecserélné a zárat. Legfeljebb felajánlanám, hogy beszállok a költségekbe.
2017. szept. 28. 20:50
 13/57 anonim ***** válasza:
90%
#12 vagyok. Magyarországon nincs igazi értelemben vett lakásbérlés, nyugatabbra, itt nemigen vannak bérlakások, magánemberektől lehet az éppen használaton kívüli lakásukat bérelni, amiben nyilván nem kap olyan szinten szabad kezet az ember, mint egy olyan lakásban, amit eleve kizárólag arra építettek, hogy pénzt hozzon. Ennek ellenére egymás igényeinek tiszteletben tartásával és kellő kompromisszumkészséggel simán lehet win-win szituációt kihozni a lakásbérlésből.
2017. szept. 28. 21:02
 14/57 anonim ***** válasza:
80%

"Az ilyen albérlőt úgy kivágnám, mint a macskát szarni."

Tényleg? Aztán hogyan?

Van egy érvényes szerződésetek, amit aláírtatok mindketten. A törvény a lakás használóját védi, ő van birtokon belül, birtokvédelem illeti meg. A bérlő azért fizet, hogy ő lakhasson a lakásban, nem azért, hogy te elrakd a pénzét, aztán bármikor bemászkálj a lakásba, a magánéletébe meg a dolgai közzé.

Ha te akarod használni a lakást, akkor ne add ki, világos? És akkor pénzt se akarjál kapni érte egy másik embertől.

"törném el a kezét, ha lecserélné a zárat."

Álmodban, kistáska.

"Akik ilyen fszságokat irkálnak, látszik, hogy sosem adtak ki ingatlant. viszont bűnöző hajlamaik legalább vannak."

Bűnözői hajlamaid neked vannak, aki megsérted a bérlő birtokvédelemhez kapcsolódó jogait, szeretnél bejárni a bérlőd cuccai közzé lopni, és szerződést akarsz szegni vele.

2017. szept. 28. 21:05
 15/57 xswerdy ***** válasza:
88%

9-es: "zárcserénél, meg a tulaj jelentheti fel az albérlőt illegális lakásfoglalásért, mivel a legtöbb albérlő nincs ideiglenesen bejelentve az albérletbe, és a lakás ugye a tulaj nevén van."

nem a bejelentkezéstől lesz a lakó legális, hanem attól, hogy bérleti szerződése van. Amúgy koteles bejelentkezni, ha ott lalkik, de ha elmulasztja, attól sem lesz illegális lakásfoglaló.

2017. szept. 28. 21:06
 16/57 anonim ***** válasza:
62%
Ha ragaszkodna a főbérlő hogy legyen kulcsa akkor is lecserélném és legfeljebb kapna egyet, bár nem értem minek, ha úgyse mehet be, ha nem vagyok ott. De már csak kicseszésből feltetetnék egy jó riasztót a kódját meg b...nék megmondani neki :-)
2017. szept. 28. 21:14
 17/57 anonim ***** válasza:
14%

Na jó, köszi nektek, most döntöttem el hogy nem adom ki a lakásomat, nem éri meg...

Amúgy meg pont a bérlő követ le szerződésszegést, ha zárat cseréltet és ez nincs a bérleti szerződésbe foglalva, úgyhogy a tulaj reptetheti.

2017. szept. 28. 21:19
 18/57 anonim ***** válasza:
31%

A páromnak pont ez miatt áll üresen a lakása.

Volt 4 albérlő egyik rosszabb volt,mint a másik fizetni nem akartak inkább kifizetjük a minimális költségeket az albérlő meg menjen a híd alá.

2017. szept. 28. 21:21
 19/57 zgyzgy ***** válasza:
82%

Nem szokás.

Korrekt tulajdonos-bérlő viszony esetén ez fel sem merül.

Alapeseteben a tulajdonos nem járkálhat be a kiadott lakásba.

Azonban előfordul olykor, hogy valamely műszaki okból (gáz, víz, stb.)ki kell nyitni a lakást, amikor a bérlő nincs otthon.

Ilyenkor fel kell hívni a bérlőt, és tájékoztatni a helyzetről.

2017. szept. 28. 22:02
 20/57 anonim ***** válasza:
82%

Eddig minden egyes albérletben cseréltünk zárat. Természetesen a tulajnak adtunk kulcsot. Így tudtuk, hogy alapvetően csak nekünk és neki van kulcsa (na persze lemásolhatja, adhat akàrkinek, de miért tenné)

Én szeretem tudni, hogy ki tud gond nélkül bejutni a lakásba, amiben a cuccaim vannak. Egy főbérlőnek sem volt problémája ezzel.

2017. szept. 28. 22:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!