Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbe költözéskor bevett...

Albérletbe költözéskor bevett szokás-e cserélni zárbetétet?

Figyelt kérdés

2017. szept. 28. 20:06
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
96%

Budapesti lakások/szobák kiadásával foglalkozom régóta!

Nálam az a szokás, hogy minden bérlő váltásnál cserélem a 2db zárból az egyiket, kulcsuk csak nekik van. Felesleges ezen felháborodni. Normális szerződéssel bárki kilakoltatható!

Kell egy normális szerződés ami minden oldalról védi a bérbe adót. A hangsúly a normális szerződésen van! Az, hogy egy mintát kinyomtatasz majd mindketten alá írjátok az semmi. A sport szelet csomagolását is aláírhattátok volna annyi erővel!

Amelyik bérbeadót zavarja, hogy szeretnél kizárólagosságot belépés szinten a bérlemény felett, azt ott kell hagyni.

2017. szept. 29. 00:06
 22/57 anonim ***** válasza:
87%

A kommentek tökéletesen jól mutatják, hogy miért olyan a magyar tulaj-bérlő viszony, amilyen. Azt nem értem, hogy vár el a tulaj a bérlőtől korrektséget, ha ő sem az... és fordítva.

Én nem aludnék nyugodtan, ha rajtam kívül a tulajnak és ki tudja hány retyerutyájának van kulcsa ahhoz a lakáshoz, ahol értékes cuccaim vannak.

2017. szept. 29. 05:08
 23/57 anonim ***** válasza:
91%
Nekem több kiadó lakásom van. Sokan ki sem akarják cserélni. Ha a bérlő előre szól, hogy cserélné akkor engedem. Birtokjogod kapott megteheti. Ha nem szól előre csak kicseréli, akkor esetleges csúszásnál én is rugalmatlanul állok hozzá és gyorsan repül. Előre feltőltős villanyóráim vannak. Nem fogok feszólízgatni, meg perelgetni. Rosszak a jogszabályok. Nem fizetem az áramot és kész. Akkor nem lesz hütő, tv, világítás, telefontöltés, facebook, stb. Akkor gyorsan elmennek.
2017. szept. 29. 08:10
 24/57 anonim ***** válasza:
90%
#23, ez az előre feltöltős villanyóra jó ötlet :-)
2017. szept. 29. 08:38
 25/57 anonim ***** válasza:
92%

A bérlőnek joga van a birtokát védeni, olyan módon is, hogy akár a tulaj számára is bejárhatatlanná teszi azt. Tehát cserélhet zárat, ha akar. A szerződés ezzel ellenkező pontja törvénnyel szemben állás okán érvénytelen.

Ha a tulajdonosnak van kulcsa a lakáshoz, ő lesz az első gyanúsított, ha a bérlő értékei közül valami eltűnik onnan.

Csőtörés és egyéb vészhelyzet esetén bárki (szomszéd, egy éppen arra járó idegen, vagy akár a tulajdonos is) bemehet akár zárfeltöréssel is a lakásba, az értékek mentése céljából. Ilyen esetekre egy megbízható szomszédnak érdemes kulcsot adni, hiszen többnyire ő van a közelben. De ez egyedül a bérlő döntése.

2017. szept. 29. 09:26
 26/57 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem legtöbben nem cserélnek, de abszolút érthető, ha valaki cserél, mert nem tudhatják kinek van kulcsa, még ha a bérbeadóban meg is bízik, az előző lakókról nem tud semmit.
2017. szept. 29. 11:11
 27/57 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó, szerinted, ha én tulajként látom hogy csőtörés van, de a kedves bérlőm zárat cserélt, akkor majd pont betöröm az ajtómat hogy mentsem az értékeit? Dehogy is...majd észreveszi ha hazajön, és fizetheti szépen a javítást...ha ő nem korrekt, én miért legyek? :-)
2017. szept. 29. 11:25
 28/57 anonim ***** válasza:
81%
Nincs abban semmi inkorrekt, ha valaki zárat cserél a lakásának az ajtaján.
2017. szept. 29. 11:59
 29/57 anonim ***** válasza:
66%
Ja és a javítást az fizeti, aki a kárt okozta. Ha a kár nem felróható senkinek, akkor a tulajdonos. A zárcsere nem okoz csőtörést, remélem, nem mondtam újat.
2017. szept. 29. 12:01
 30/57 anonim ***** válasza:
15%
Igen, viszont ha betöröm az ajtómat amiatt hogy nincs kulcsom, az bizony kár...és én nem fogom tönkretenni az ajtómat mert a bérlőm értékei bent vannak...
2017. szept. 29. 12:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!