Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mire fel szednek be ennyi...

Mire fel szednek be ennyi közös költséget?

Figyelt kérdés

Egy teljesen új építésű tömblakásban lakunk albérlőként. A tulaj szerint havi 7 ezer Ft a közös költség. Egy másik lakás hirdetésében láttam, az egyik szomszéd lakásról van szó, ott 5 ezer Ft-ot írnak a hirdetésben. Közben a lakók már faliújságon osztják egymást, hogy mindenkinek kötelező a lépcsőházat takarítani, felírják, aki nem takarított, bár hogy milyen szankciókat vezetnek be, azt nem tudom. A gyűlésekre a tulaj jár, semmit nem mond el, elérni is alig lehet.

Mi nemrég költöztünk haza külföldről, de ott a közös költség arra volt való, hogy a lakás körül rendbe tegyék a dolgokat: takarító brigádot fizettek belőle, akik heti 1x kitakarították a lépcsőházat, külön brigád volt nyáron a fűnyírásra, a növények rendbe rakására...stb. Itt mégis mire van a közös költség, ha nem ezekre? Miért nekem kell még minden x. héten 4 emeletnyi lépcsőházat átsikálni (miközben a földszinten lakom az 1. lakásban), hova megy a havi 7 ezer? 12 lakás van a tömbben, az havi 84 ezer Ft! De az 5 ezerrel számolva is 60... hova megy az el, ha még egy takarító sem jön ki belőle?

2016. dec. 7. 17:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nálunk 27 000 forint a közös költség.
2016. dec. 9. 13:11
 12/12 kovpet ***** válasza:

"Miért nekem kell még minden x. héten 4 emeletnyi lépcsőházat átsikálni"

Biztos, hogy az egészet neked kell?

Vagy az x az 12?

Olvasd el a Házirendet, abban vannak szabályozva ezek a dolgok. A 7 ezer amúgy nem sok, több szokott lenni.

De hogy lehet, hogy bemondás alapján fizeted? A tulaj nem mutat számlákat? Kérd el. Akár lefényképezve vagy szkennelve.

2016. dec. 10. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!