Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért ilyen pofátlanok a...

Miért ilyen pofátlanok a lakástulajok?

Figyelt kérdés
A párommal keresünk albérletet, diákok vagyunk, de biztos anyagi háttérrel. Már sokadszorra járunk úgy, hogy a lakástulaj kihív minket a világ végére, majd ott tudjuk meg, hogy ez a ház leginkább egyedülállóknak / dolgozóknak / egyedülálló dolgozóknak kiadó? Mi abban a pszichológia, hogy kicsődít egy csomó embert, majd ott találja ki, hogy kinek is akarja kiadni? Ezeknek ez valami perverzió?

2016. máj. 25. 09:04
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%

Ööö... telefont ismered?

Felhívod, csókolom-csókolom, Juliska vagyok, Jancsival költöznénk ekkor és ekkor, mennyi az annyi?

2016. máj. 25. 12:51
 12/37 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező:

Ha van referenciád az jó, a bérbeadók szívesebben adják ki azoknak, akiknek van referenciájuk, hogy normális bérlők.

A jó bérlő kincs (mert kevés ilyen van).

Sokat segítene bérlői és tulajdonosi oldalról, ha lenne egy adatbázis, ahol bérlő és tulajdonos egymást tudja értékelni, így a normális bérlők nem szívnának annyit a rosszhiszemű bérlők miatt, másfelől a bérlők is el tudnák kerülni a problémás bérbeadókat, az államnak is jó lenne, kifehéredne a piac.

------------

nagyon böszme Feri:

Persze, hogy telefonon mindenképp kell egyeztetni a mind-kétoldali elvárásokról, mert ha már ott elbukik nem rabolják egymás idejét, de csak személyes találkozás után fog dönteni a bérbeadó, hogy kinek adja ki.

------------

Az 51%-osnak nem éppen valós dolgokat állít, nem adtam tanácsot a bérlőknek, el lehet olvasni (a bérbeadóknak tanácsoltam, hogy adózzanak mert így tisztességes és ráadásul zsarolhatóak is a rosszhiszemű bérlők által, ha nem adóznak).

Ráadásul az 51%-os tanácsa a rosszhiszemű bérlőknek is rossz, mert a bérbeadó lakhatott a saját ingatlanában a bérbeadás előtt és így jogszerű, hogy oda jelentkezett be, nem is köteles onnan kijelentkeznie.

Vagyis ha a rosszhiszemű bérlő ezzel próbálja meg szívatni a bérbeadót, még inkább ront a saját helyzetén.

Az 51%-osnak több regje van és azokkal húzza le a neki nem tetsző hozzászólásokat.

Az 51%-os itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7615806-albe..

10-esben ezt írja:

"Az összes leveledet visszaküldeném a feladónak "elköltözött" jelzéssel. Nehogymár a bérlőd legyen a hibás, amiért TE nem rendezed a lakcímedet. Nem azért fizet, hogy ezzel zaklasd. Megkérni lehet, de ha nem csinálja meg, így jártál."

Az 51%-os itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-elad..

3-asban ezt írja:

"A lakáskiadók azon a jogon szedik el a bérlők jövedelmét, hogy van valamijük, ami a bérlőnek nincs. Hogy ki mennyire tisztességesen meg kemény munkával jutott a felesleges lakástulajdonához, azt most inkább hagyjuk."

Az 51%-os:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__6988794-buda..

37-esben ezt írja:

"Unalmas már ez a nyafogás a kárt okozó bérlőkről. Normális szabályozás az lenne, hogy aki nem képes a lakóingatlanját akként hasznosítani, vagyis a város lakóinak bérbeadni, az köteles legyen eladni. Akkor nem kell nyűglődnie a bérlőkkel."

Fura és nem túl barátságos ember, hiába tanácsoltuk neki, hogy inkább abba fektessen energiát, hogy jobb szakmája és jobb állása legyen, többet keressen, mert azzal tud előrébb jutni és életminőségén javítani, akár saját lakást is venni. De sajnos mindhiába, csak a fenti "megoldások"-ban gondolkodik :(

2016. máj. 25. 14:32
 13/37 anonim ***** válasza:
26%
A #8-as névtelenség mögé bújva, minden bizonyíték nélkül vádol engem azzal, hogy privát üzenetben osztogatnék rosszhiszemű tanácsokat. Ennyit a gerincességéről :)
2016. máj. 25. 18:49
 14/37 anonim ***** válasza:
63%

"#8-as névtelenség mögé bújva"

- tényleg? a te nevedet hol látjuk?

"minden bizonyíték nélkül vádol engem azzal, hogy privát üzenetben osztogatnék rosszhiszemű tanácsokat"

erről írsz: http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7524310-az-j..

-a topikban 9-esben a kérdező leírta, hogy nem fizetett, nem akart elköltözni és beengedni sem a tulajt: "Azert mert elküldött lejárt 20 án a bérleti de még adott 10 napot és nem akartam beengedni. Nem is akartam elmenni ez tény. De egy szemét pöffeszkedik a bérleti díjól szívta a vérünk fél évig perkáltunk neki."

-innentől kezdve MINDENKI ELÍTÉLTE A ROSSZHISZEMŰ BÉRLŐT,

-EGYEDÜL AZ 51%-OS ADOTT NYÍLVÁNOSAN TANÁCSOT A ROSSZHISZEMŰ BÉRLŐNEK A TULAJ SZÍVATÁSÁHOZ (a fenti linken a 12-es hozzászólásba)

-a rákövetkezőben (linkelt topik 13-asban) máris megkérdezte az 51%-ostól, hogy "Másik új helynél hogy érjük el hogy bejelentsenek és ne tudjanak kirakni akkor se ha nem fizetünk egy ideig?"

-erre már 51%-os nem válaszolt nyilvánosan, de a rosszhiszemű bérlőnek nem volt több kérdése (vajon miért?!), csak a tulajdonosokat szidta és közölte, hogy találtak újabb tulajdonost aki nyakán élhetnek

"Ennyit a gerincességéről :)"

- az eddigi hozzászólásaidból és rosszhiszemű bérlőknek adott tanácsaid után hááát "érdekes", hogy ilyet írsz (12-esben van néhány link a gerinces gondolataidról)

- te bizonyítékok ellenére is valótlanságokat állítottál, hogy azzal támaszd alá mondanivalód (ha kell van rá link!)

- olyan is volt, hogy szívattál valakit, értetlenkedtél, amikor jóval előtte leírtad te is u.azt, vagyis csak szívattad a másikat tudatosan, mert nem tetszett amit gondol

- ebben a topikban is (pl. a 10-es hozzászólásban) is rám próbáltál olyat fogni, amit bizonyíthatóan te tettél, visszaolvasható (de persze nem az első alkalom)

2016. máj. 27. 15:46
 15/37 anonim ***** válasza:
0%
Foglaljuk össze: bizonyíték nélkül, névtelenül vádol másokat. Ennyi, nem kell ezt túlragozni :)
2016. máj. 29. 20:56
 16/37 anonim ***** válasza:
87%

OK. Foglaljuk össze: bizonyítottan adsz nyilvánosan tanácsot rosszhiszemű bérlőnek a tulajdonos szívatásához, amikor mindenki más elítélte, mindezt névtelenül.

Vajon mi történhet privát üzeneteidben???

2016. máj. 29. 21:33
 17/37 anonim ***** válasza:
0%

Watson, Watson, te kis hamis, még tanácsokat is adsz simlis bérlőknek:

"hogy tovább tudjon fizetés nélkül bent maradni, majd felnyomni amikor már nem tud":

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7815499-ti-n..

Vádaskodsz, hamisítasz, és még tippeket is adsz :)

Hol a bizonyíték, hogy privát üzenetben rosszhiszemű tanácsokat adtam?

2016. máj. 29. 21:46
 18/37 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy nem tanács volt, érdemes az egész hozzászólást elolvasni, hiába próbálja 14-es másképp beállítani.

Amit írtam sajnos saját tapasztalat is:

Régebben adtam ki lakást, olcsón, a bérlő boldog volt, hogy olcsón kifogta. Gondoltam így hosszú távon bérlő lesz, nem kell majd állandóan újat keresni, elfoglalt vagyok, sokat dolgozok, nem akarok ezzel túl sokat foglalkozni.

1 éves szerződést megtekintés után örömmel aláírta.

Majd jöttek a kívánságok(szerződésen felül): evőeszközök, tányérok, edények, mikró, elosztó, plusz matrac a barátoknak stb.

Megkapta, sokáig laktam albérletben, megértettem.

Kitalálta, hogy kutyát is akar (szerződés tiltotta, elején tisztáztuk), de rendes voltam, mégis megengedtem neki.

"Cserébe" nehezen, nem időben fizetett, többször kellett egyeztetni emiatt.

Majd egyszer csak azzal jött, hogy szerinte lejjebb mentek az árak és kevesebbet fizetne, az 1 éves szerződés ellenére.

Mondtam, hogy ha gondolja felbontjuk az 1 éves szerződést, visszakapja a kauciót és keressen más helyet, ha úgy gondolja, hogy olcsóbbat talál, többért is találok rá bérlőt, nem gond. Vagyis továbbra is jó fej voltam.

Ekkor már azzal jött elő, hogy azért legyen olcsóbb a bérleti díj, mert "szerinte úgy sem adózok és nagy gondom lenne egy ellenőrzésnél".

Erre közöltem vele, hogy a zsarolása miatt felbontom a szerződést és az abban foglaltaknak megfelelően hagyja el az ingatlant, jelentsen fel ahol akar, mert nem csalok, de zsarolónak nem vagyok hajlandó kiadni a lakásom. Ekkor már visszakozott volna, de nem hagytam.

Sajnos ezt követően is kifogtam egy inkorrekt bérlőt, túl sok időt vett el ezzel való foglalkozás, így a lakást eladtam egy külföldinek, aki már nem adja ki. Adózás után is több mint a duplája maradt meg (köszönhetően a mostani áremelkedéseknek), másba fektettem, kevesebb a gond. Így 1 lakással viszont kevesebb van a bérlői piacon köszönhetően a rosszhiszemű bérlőknek.

A 14-es (50%-os) több helyen nehezményezte, hogy szerinte a bérbeadók sokszor "csak úgy" elküldik a bérlőt. Ez nem így van. A fenti példámból is látható, hogy okkal küldtem el, de persze ezek a bérlők sem fognak eldicsekedni azzal, hogy inkorrektek voltak és azért küldték el őket.

A bérbeadónak az a jó, ha minél kevesebbet kell foglalkozni a kiadott lakással, ha nem kell állandóan új bérlőt keresni, azzal dolgozni és a kieső időben is csak bukja a bérleti díjat, ezért nem fognak "csak úgy elküldeni", hanem annak oka szokott lenni.

A 14-es hozzászólásaiból és annak módjából, pontosan látszik, hogy milyen bérlő is lehet ő, nem csoda, hogy állandóan gondja van a bérbeadókkal és "csak úgy elküldik".

2016. jún. 2. 10:38
 19/37 anonim ***** válasza:
Elnéztem: 13-as hozzászóló (15 és 17-is) az 50%-os
2016. jún. 2. 10:42
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

Watson, Watson, te kis hamis. Tartozol még a bizonyítékokkal. Anélkül ugyanis csak rágalmazol.

Hol a bizonyíték arra, hogy én privát üzenetben rosszhiszemű tanácsot adtam volna?

Hol a bizonyíték arra, hogy nekem "gondom lenne a bérbeadókkal"?

Hol a bizonyíték arra, hogy engem "csak úgy elküldtek" volna?

Ennyire megviselt téged a kudarcod a bérbeadással, hogy még személyeskedni se tudsz anélkül, hogy ne hazudnál? :)

2016. jún. 3. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!