Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy képzelik a lakástulajdono...

Hogy képzelik a lakástulajdonosok, hogy bele merik írni az albérlet hirdetésükbe, hogy "gyerek akadály", "gyerek nem hozható", "gyerek nélkül költözhető"?

Figyelt kérdés

Én nem tudom, hogy mégis mit képzel magáról az, aki ilyet bele mer írni egy hirdetésbe? Ez negatív diszkrimináció, és maximálisan sérti, az alapvető emberi jogokat!

Ember az ilyen egyáltalán, aki ezt kiírja?

ui: Nekem van saját lakásom, nem akarok albérletbe menni, de mostanában egy barátnőm keres a kicsi fiával lakást, és e miatt nem talál.

2016. máj. 4. 14:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
93%

#20 Nem érted, amit mondok. #16 szerint "2003. évi CXXV. törvény 8. § l) pontja szerint ha egy személy anyasága (terhessége) vagy apasága miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, az közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül, ami ellen a hatóság felléphet."

A fentebb tárgyalt esetben sosem az a kitétel, hogy a bérlőnek ne legyen gyereke, hanem az, hogy gyerek ne éljen a lakásban. Így senkit sem amiatt diszkriminálnak mert szülő (amiről a #16-os beszél) Csak arra világítottam rá, hogy a tárgyalt esetek között nem feltétlen van átfedés...

Ha az anyának 16 gyereke van de egyedül saját nevére bérel egy garzont és mind a 16 gyerek az apával él egy másik lakásban, senkit sem érdekel, hogy anya-e az illető vagy csak egy nő, sőt köze sincs hozzá a bérbeadónak.

Egyébként édesanyámmal ma beszéltem, 1 órája épp megvacsoráztam a főztjéből, mert pont ezen a hétvégén utaztam haza a családhoz, szóval a tipped nem jött be.

2016. máj. 4. 23:59
 22/34 kiad-lak ***** válasza:
95%

Magántulajdon eladásakor / kiadásakor azzal szerződsz akivel akarsz. A tulajdonosként döntesz. Hogy mik a szempontjaid az a te dolgod. Bármi lehet, senkinek semmi köze. Nem kell indokolni.

Ennyi.

Bérlakás piacon hátrányos helyzetben vannak pl. kutyások, gyerekesek, számlát kérők.

Az, hogy ez nem tetszik, az érthető.

2016. máj. 5. 09:11
 23/34 anonim ***** válasza:
5%
A kutyásokat meg a számlát kérőket tételesen nem sorolja a törvény a hátrányos megkülönböztetéssel szemben védendők közé. Az édesanyákat igen.
2016. máj. 5. 09:20
 24/34 anonim ***** válasza:
97%

A tulajdonos annak adja ki a tulajdonát akinek akarja, olyan feltételekkel és annyiért emennyiért akarja (persze ha van rá kereslet).

Semmi sem kötelezi, hogy ki kell adnia kutyásnak, gyerekesnek, macskásnak, nagycsaládosnak, szőkének, kék szeműnek.

Aki beleírja a hirdetésbe az "elvárásait" gondolom "előszűrni" akarja a potenciális bérlőket.

Gondolom egyszerűbb így, mint hússzor felesleges tájékoztatást adni vagy elmenni és bemutatni a lakást majd megmondani, hogy azért nem adom ki önöknek, mert nem akarom.

Ez így a bérlőnek is jobb, nincs felesleges túráztatás egyik oldalon sem.

2016. máj. 5. 10:14
 25/34 anonim ***** válasza:
97%

Először is: nagyon sajnálom azokat a jóhiszemű bérlőket akik gyerek(ek)kel keresnek albérletet.

Az mennyivel jobb, ha valaki nem akarja kiadni gyermekesnek, a bérlő megnézi, majd úgy sem kapja meg. Ha eleve beleírja a bérbeadó, a bérlő el se megy, nem tölti idejét felesleges körökkel, szerintem ez neki is jobb.

A rosszhiszemű bérlők miatt van így. Itt a fórumon is nyíltan segítik egymást a tanácsokkal ezek az emberek.

Pl. itt is ( tanulságos :( ):

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7524310-az-j..

Olvasd el, pl. ezt is, hogy milyen károkat tudnak okozni, gyerek nélkül is (hát még, ha egy vagy több gyerek még rá is segít):

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7773160-tula..

Ha gyerek nélkül adod ki, akkor (többé-kevésbé) védve vagy közjegyzői szerződéssel, mert bíróság nélkül végrehajtható, de így is több hónap.

Ha gyerekesnek adod ki, akkor a közjegyzői okirat sem véd és évek hosszú sora mire visszakapod a lakást (állapotról nem írok semmit, mert már annak örülni fogsz, ha néhány év után újra megkapod)

Ha normális törvények és szabályozás lenne, a tulajdonosok nem félnének annyira (sajnos joggal) gyerekesnek kiadni.

2016. máj. 5. 14:40
 26/34 anonim válasza:
89%

Én meg teljesen megértem az ilyen főbérlőket, hogy nem akarnak gyereket a lakásban.

Ez nem diszkrimináció, mindenki annak és olyan feltételekkel adja ki a SAJÁT lakását, akinek és amilyennel akarja.

Viszont nekem van ismerősöm, és ő már többször megjárta gyerekes anyukákkal, és végül ő is úgy adta ki a lakást, hogy a gyerek kizáró ok!

Az egyik anyukát alig tudta kirakni, nem fizetett semmit, de állandóan a gyerekkel takarózott, meg próbált lelkileg zsarolni mert szegény gyerek, de persze rengeteg tartozást halmozott fel, amit ismerősömnek kellett kifizetni!

A másik anyukánál a gyerek meg mindent összerondított, összefirkálta a falat, ráadásul állandó hangzavar is volt. Mondanom sem kell a keletkezett károk összegét csak elég hosszú pereskedés után tudták behajtani, és itt is jött a "de ő még csak gyerek" kifogás.

Ha nekem lenne albérletem, én sem engednék oda gyereket. Nem azért, mert gyerekellenes vagyok, hanem tudom, hogy ez mivel jár az esetek többségében. És hiába pörögsz a fejeden kérdező, ez nem diszkrimináció, és a tulajnak joga van eldönteni, hogy a saját lakásába kit enged be és kit nem. Ennyi.

Sok az olyan főbérlő, aki csak lányoknak adja ki az albérletet, ha egyetemistákról van szó. Na EZ diszkrimináció, mert csak az érdekli, hogy az illetőnek mi van a lába között.

A gyerek, mint kizáró ok nem diszkrimináció, mert nem azt mondja, hogy az illetőnek tilos szülőnek lennie, hanem azt, hogy nem akarja, hogy az albérletben gyerek is lakjon.

2016. máj. 7. 10:07
 27/34 MZ.per.X ***** válasza:
95%

"Az, aki ilyet kiír, csak egy undorító, antiszociális, gyerekgyűlölő, mocsok, gonosz, romlott ember lehet!"

A gyerekgyűlölőn kívül az összes illik rád kedves kérdező.

Amúgy a paprikás példa ott bukik, hogy azt eladod, és hasznod van rajta. A lakást viszont csak bérbe adod, attól még a te tulajdonod marad, van egy halom kötelezettséged, és a te pénzed van benne.

És nem is kell csak az "élősködésre" gondolni. De például mellettünk is lakott kisgyerekkel fiatal pár, biztos én vagyok a gonosz, romlott ember, de rohadtul nem örültem hogy hajnal 3-kor nekiáll bőgni a gyerek, én meg mehetek 1-2 óra alvás után túlórázni. A bulizó fiataloknál meg simán átkopogok hogy legyenek kicsit csendesebbek, rosszabb esetben a rendőrt is ki tudom hívni. De egy gyerekkel mit csináljon az ember? Kihívjam a rendőrt mert bőg a gyerek?

Na meg akárhogy nézzük, az albérletet üzleti alapon adod ki, azért hogy hasznod legyen rajta, és nem azért mert olyan halál jófej akarsz lenni.

2016. máj. 7. 22:00
 28/34 Nonina válasza:
91%
Hát ennek sajnos az az oka hogy ha a kedves szülő nem is óhajt fizetni lakbért akkor ma Magyarországon csak abban az esetben teheti ki az albérlőt a tulaj a lakásból (ha kiskorú gyermek is van vele), ha biztosít neki másik "fedelet" a fejük fölé.
2016. máj. 10. 20:18
 29/34 anonim ***** válasza:
97%
Nekem 5 gyerekem van, és ugyanannyi kutyám. Szeretem őket, azért is van ennyi. Kertem gödrös, fű nem nő, növények kipusztítva, nem abban, hanem az állatokban gyönyörködöm. A szobák fala sima meszelt fal volt, míg kicsik voltak, és 5 gyerek azért sokáig kicsi, ha nem ikrek. Bizony rajzoltak rá zsírkrétával néhányszor olyan jó négyzetméternyit még a firka korszakból. Engem akartak meglepni vele, hát az első sokk után örültem, és becsben tartottuk. A pelenka bizony szivárog néha, a szobatisztaság sem tökéletes sokáig, a matrac látja kárát. A kárpiton, falon kéznyomok...nem rosszaságból, ez a természetes velejárója a gyerekek cseperedésének. Törékenyek felpakolva, féltett holmik szintén, ez ismerős mindenkinek, akinél gyerek van a családban. És akinél gyerek vagy kutya-macska él, az azt is tudja, hatalmas károkat okoznak. Ha nekem csinálják az enyémek, elviselem. De ha albérlőkről van szó, nálam is kizáró ok, mert amikor elmegy, nem fogja maga után rendbehozni, még ha anyagilag meg is térítené, de ez csak álom, akkor is több utánjárás, időben is kiesés, míg a következő bérlőt fogadni tudom. És akkor most nem beszéltem arról, hogy visszaél bármivel, csak nevelkednek a gyerekei. Nincs összefüggés a gyerek-, állatszeretet és a bérbeadás feltételei között. Sőt, egyébként nemek szerint is szűrhető, és annak sincs semmi intim töltete, egyszerűen úgy ítéli meg a tulaj, hogy férfiaknak pl. ideálisabb, vagy munkásszállást hirdet, mert olyan a felszereltség...
2016. júl. 28. 07:23
 30/34 anonim ***** válasza:
0%
Ezt sajnos én is tapasztaltam. Gyerekkel nem látnak szívesen. Ha az ember kiírná, hogy cigányoknak nem adja ki, rögtön menne az ajvékolás, hogy negatív diszkrimináció. Itt csak az édesanyákról van szó, akik elalszanak a gyerekükkel az árokparton is.
2016. júl. 29. 04:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!