Hogy képzelik a lakástulajdonosok, hogy bele merik írni az albérlet hirdetésükbe, hogy "gyerek akadály", "gyerek nem hozható", "gyerek nélkül költözhető"?
Én nem tudom, hogy mégis mit képzel magáról az, aki ilyet bele mer írni egy hirdetésbe? Ez negatív diszkrimináció, és maximálisan sérti, az alapvető emberi jogokat!
Ember az ilyen egyáltalán, aki ezt kiírja?
ui: Nekem van saját lakásom, nem akarok albérletbe menni, de mostanában egy barátnőm keres a kicsi fiával lakást, és e miatt nem talál.
Milyen jogokat sért? Kérlek mondj egyetlen példát.
A lakás az ő tulajdona és amikor bérbeadásra meghírdeti ő dönti el teljesen egyéni preferenciák alapján, hogy kinek mennyiért, milyen keretek között adja bérbe. Ez nem egy közbeszerzési pályázat. Azt is megszabhatja, hogy amputáltaknak nem adja ki, vagy azt, hogy csak természetes fekete hajúaknak.
1 hete nézem az albérleteket, 10 albérletből 8 leírásában benne van, hogy: ÁLLAT, GYEREK NEM! GYEREK AKADÁLY, GYEREKKEL NEM KÖLTÖZHETŐ!
Itt nem csupán azzal van a gond, hogy leírja, hanem azzal, hogy mégis miért? Milyen jogon! De fenébe a joggal, HOGY VAN EHHEZ SZÍVE??????
Köszönd a csodás jogredszerünknek.
A gyakorlat szerint gyerekkel ha valaki betette a lábát 4-5 évig nyugodtan lakhat ott akkor is, ha nem fizetett egy fillért sem. Sőt a közművek sem kapcsolhatók ki.
Szerintem egy ilyen 5-10 milliós kiadást egy épeszű bérbeadó sem kockáztat meg.
Az, hogy kisállat, gyerek kizáró ok, csak a leggyakoribb probléma forrást zárja ki, nyilván egy agyon piercingelt tojásos hajú drogos punknak sem adja ki a tulaj, de mivel ez a ritkább eset, nem térhet ki minden egyes nem kívánt személyre. Ettől függetlenül legalább kölcsönösen nem rabolja az albérlet kereső idejét sem a sajátját, ha valaki gyerekkel keresne pl.
Ezen felül az albérleti hirdetések nem minősülnek ajánlattételnek. Ráadásul ha ismered a Marshall-kereszt fogalmát, akkor beláthatod, hogy a kereslet-kínálati viszonyban nem csak az árak emelkednek ha sokkal nagyobb igény van mint kínálat, de bizony a kínálat olyan pozícióba kerül, hogy válogathat kinek értékesít. Míg ez a te példád eseteében elég suta, mivel paprikát bárhol vehetek, ha valaki azt mondja nekem, hogy nem kapok, mert 190 cm magas vagyok, arrébb sétálok 20 métert és veszek mástól, így az illető csak magának csinálna kért. A lakástulajdonosok nincsenek ilyen kiszolgáltatott helyzetben, sőt...
Végül ha már rákérdeztél, annak ellenére, hogy semmi közöd hozzá elmondom, hogy panelba születtem, onnan társasházba költöztünk, majd építkezésbe fogtak szüleim, addig pedig nagyszülőnél laktunk amíg az új ház felépült. Minden egyes lakás a család tulajdonában volt. Így nőttem fel.
"Ha Ti beállnátok paprikáért a sorba a piacon, és mikor odaérnétek, közölné veletek az eladó, hogy bocs, Te túl alacsony vagy"
Egyrészt nem akkor közli vele, hanem amikor még nem állt be a sorba. Hiszen beleírja a hirdetésbe.
Másrészt, míg a paprika vásárlásában a testmagasságnak nincs szerepe, addig a lakásbérlésben kifejezetten fontos szerepe van a bérlő(k) személyének és azért lássuk be, egy gyerekkel óhatatlanul együtt jár a megnövekedett amortizáció, zaj és kockázat.
A "szív" meg nem is kerülhet szóba egy üzleti vállalkozásban, hiszen ha az érzelmeket belekeveri az ember az üzletbe, akkor annak a biznisznek már lőttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!