Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mitől ilyen magasak mostanában...

Mitől ilyen magasak mostanában Budapesten albérlet árak?

Figyelt kérdés

#albérlet #budapest magas
2016. ápr. 24. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
50%
Nini, a cikk "egyik legerősebb" állításából az "a legerősebb"-et csináltál, és abba kötöttél bele. Lehagytál egy szócskát, ezzel meghamisítottad az eredeti kijelentést. Mert neked az könnyebb. Mint ahogy az "emeli az árakat" helyett a "csak az emeli az árakat, és semmi más" állításba kötsz bele. Tipikus beteg árnyékbokszoló magatartás.
2016. máj. 18. 21:08
 52/62 anonim ***** válasza:

"Nini, a cikk "egyik legerősebb" állításából az "a legerősebb"-et csináltál, és abba kötöttél bele. "

Egyrészt az adatok alapján a következtetésnél mindegy, hogy "legerősebb" vagy "egyik legerősebb" az állítást cáfolom, mert egyik sem igaz.

Másrészt nem igaz, hogy "egyik legerősebb"-ből csináltam, "a legerősebb"-et, ezt az "a" határozott névelőt te írtad oda, majd állítod, hogy én tettem.

Hiába próbálsz szavakba kapaszkodni, mert továbbra is igaz az állításom, "egyik" szóval, vagy nélküle. De ha neked ez "probléma" akkor tedd oda a lemaradt "egyik" szót és vedd el az általad odatett "a" névelőt és válaszolj arra.

"meghamisítottad az eredeti kijelentést"

A lemaradt "egyik" szó helyére az általad önkényesen beírt "a" határozott névelővel te tettél ilyet, majd engem okolsz.

"Mert neked az könnyebb."

Nézd meg a válaszom, mindegy, hogy "egyik legerősebb" vagy "legerősebb", mert egyik sem igaz.

"Mint ahogy az "emeli az árakat" helyett a "csak az emeli az árakat, és semmi más" állításba kötsz bele. "

A 38-as hozzászólásban azt írtad:

"érdekes: éveken keresztül költöztek be Budapestre úgy, hogy ez nem befolyásolta az árakat. Aztán egyszer csak felfut az apartmanoztatás, és hopp, máris a beköltözők a ludasak az áremelkedésben :)) Figyelemreméltó érvelés :))"

vagyis szerinted a betelepülők miatt nem emelkedtek az albérletek árak, hanem az airbnb-t okolod emiatt.

Azt állítod, hogy: "Tipikus beteg árnyékbokszoló magatartás."

Erre elég, ha csak idézek pl. a 42-es hozzászólásodból:

"Watson szerint ők mind őrültek. Ehhez annyit tudok hozzáfűzni: ha azt gondolod, hogy rajtad kívül mindenki őrült - akkor lehet, hogy éppen fordítva igaz :)"

"De azt lehet a legkönnyebben kiküszöbölni. "

Nem azt kell csinálni ami a legkönnyebb, főleg akkor ha az nem old meg semmit, mert mások az okok.

2016. máj. 19. 16:03
 53/62 anonim ***** válasza:
50%
Van ebben valami szánalmas, hogy akkor is letagadod a hamisításodat, amikor csak vissza kell lapozni, hogy lebukj :) Watson, Watson, téged hamarabb elkapnak, mint a sánta kutyát :)
2016. máj. 23. 21:51
 54/62 anonim ***** válasza:

"Van ebben valami szánalmas, hogy akkor is letagadod a hamisításodat, amikor csak vissza kell lapozni, hogy lebukj :) "

Ha egyes szavakon lovagolsz, akkor illene pontosan idézni, ehelyett inkább átírod teljesen, majd te vádolsz hamisítással.

Nézzük csak, hogy volt:

1) a (48-asban lévő) cikkben ez volt: "egyik legerőteljesebb árfelhajtó"

2) ezt írtam/idéztem (a 49-esben): "legerőteljesebb árfelhajtó"

3)(51-esben) aztán állítottad, hogy: "Nini, a cikk "egyik legerősebb" állításából az "a legerősebb"-et csináltál"

Fentiekből látszik, szavakon lovagolsz, mégis teljesen átírtad amire hivatkozol és mégis te vádolsz hamisítással, azért, hogy eltereld a figyelmet az igazságról, mert neked az nem tetszik.

Hiába látszik az adatokból, hog nem az airbnb az oka, mégis azt tiltanád be mert, idézlek: "De azt lehet a legkönnyebben kiküszöbölni."

Nem problémát oldanál meg, hanem továbbiakat generálnál :(

Azt is írtad, hogy: "Példát kell venni a berliniekről."

Az általad belinkelt cikkben ezt is írják:

"Az albérletek és ingatlanok árai viszont egyelőre nem csökkentek jelentősen."

Ebből a cikkből: [link]

látszik, hogy Berlinben más a helyzet mint Budapesten, azért is mert:

"Ezekhez a változásokhoz fontos azt is tudni, hogy a berliniek többsége nem lakástulajdonos, a legtöbb ingatlan még mindig önkormányzati kézben van."

Vagyis Berlinben a legtöbben az önkormányzattól bérlik és adják tovább bérbe vagy azt teszik/tették airbnb-re (ők főbérlők), míg Budapesten nem így van (ott a tulajdonosok a sajátjaikat adják ki), sőt BP-en teljes önkormányzati lakást nem lehet továbbadni bérbe se, nem hogy airbnb-re!

2016. máj. 25. 16:55
 55/62 anonim ***** válasza:
50%

Hogyne lenne fontos a szavak jelentése, azt hamisítod meg :)

Watson, Watson, már megint lebuktál, és mellébeszélsz :)

2016. máj. 25. 18:44
 56/62 anonim ***** válasza:

Az emberek a fizetésük nagy részét lakhatásra költik, ez nyilván rendben van, így aztán lehet a nulláról építkezni. Éljenek a dolgozó fiatalok, éljen a jövő! Akinek nem tolják a s*gge alá a lakást, kocsit a szülei, annak a büdös életben nem lesz semmije, ha nem megy ki külföldre, főleg, ha esetlen nem élnek a szülei és nincs hol laknia. Kivétel ez alól a felső néhány százalék, akik 0-ról indulva (nem szülői segítséggel) halálra dolgozva magukat, diplomával és nyelvtudással, 15 év munkával megkeresik egy átlag lakás árát, miközben adósrabszolgaként dolgoznak fele annyiért, mint 100km-re egy mosogató 8 osztállyal. 15 milliós hitel nélkül ki tud lakást venni? Ki biztos benne, hogy itt akarja leélni az egész életét? M

Mindenkit megilletne a jog, hogy legyen hol laknia, aki dolgozik. Családokat is kitesznek az utcára, a kutyát nem érdekli az egész. A pályakezdőknek lepratelepen kell élniük egy patkánylyukban idegenekkel összezárva, ez a jutalom az egyetemi évekért és amellett is kellett dolgozni. Egy egyszobás garzon legalább 100 ezer ft-ba kerül havonta, amellett jó ideig nem lehet komolyabb összeget félretenni. Pályakezdő és csak magára számító fiatalként az ember halálra van ítélve ebben az országban.

2017. jún. 23. 18:21
 57/62 A kérdező kommentje:

Én eztnem értem...

Miért illeti meg csak valakit azért több és jobb mert egyetemrejárt???

2017. jún. 23. 18:27
 58/62 anonim ***** válasza:
Talán azért, mert nagyobb gdp-t termel az országnak? Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egyetem mellett is kell dolgozni! Ugyanúgy kell fizetni az albérletet és a kaját. Aki tanul ÉS dolgozik, igenis megérdemli, hogy lehessen jövőképe. (más is aki tesz érte) Nem negatívnak szántam amit írtam. De miért tanul valaki mérnöknek, hogy utána nettó 160 ezret keressen? Belegondoltál már, mennyi tanulás, munka és tudás van mögötte? 24 éves fiatalról beszélünk, aki 18 éves kora óta tanul és dolgozik, erre keres 160 ezret havonta utána..
2017. jún. 23. 18:43
 59/62 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: ha nem "becsüli az ország" a pályakezdőkét, de csodálkozzunk, hogy menekülnek innen.:(
2017. jún. 23. 18:44
 60/62 anonim ***** válasza:
Előbb nagyon gyorsan gépeltem, de talán érthető a két elírás ellenére is, hogy mit akartam írni.:D
2017. jún. 23. 18:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!