Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mitől ilyen magasak mostanában...

Mitől ilyen magasak mostanában Budapesten albérlet árak?

Figyelt kérdés

#albérlet #budapest magas
2016. ápr. 24. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
50%

Frankfurt is küzd az illegális apartmanoztatás ellen, a város lakóinak védelmében:

[link]

Szerintem természetes az, hogy a város lakói által választott döntéshozók a város lakóinak érdekét előbbre sorolják, mint az ingatlanhiénák meg az alkoholturisták érdekét.

2016. máj. 2. 16:42
 32/62 anonim ***** válasza:
50%

Münchenben is illegális az apartmanoztatás:

[link]

Budapesten is be kellene végre tiltani, mert drágítja az albérleteket.

2016. máj. 4. 08:58
 33/62 anonim ***** válasza:

51%-os:

Ezt írtam:

"Látszik, hogy az airbnb hatása csak töredéke a beköltözőkhöz képest: 61e beköltöző kontra 3,5e airbnb! "

Erre válaszod:

"igyekszik tagadni és bagatellizálni azt az alapvető közgazdasági tényt, hogy az apartmanoztatás emeli az albérletárakat?"

Ez nem cáfolat arra amit írtam (mert nem tagadtam és bagatelizáltam semmit), csak próbálod sugallni, hogy nem úgy van ahogy leírtam. Írd le úgy, ha úgy gondolod és magyarázd is meg, légy konkrét.

Továbbra is tartom, hogy +61 000 Budapestre beköltöző hatása sokkal nagyobb mint a 3 500 airbnb-s.

Vagy az is jó, ha másképp közelítjük meg: szerinted ha betiltanák az airbnb-t, akkor bérleti árak visszamennének az airbnb előttire? Valóban úgy gondolod, hogy akkor az airbnb-re tett lakásokat az airbnb előtti árakon adják majd ki?

Mondjuk engem az is érdekelne, ha már Münchenről és Frankfurtról linkelsz, hogy ott mennyi ideig tud rosszhiszemű bérlő bent maradni és nekik milyen tanácsot adnál a további bent maradáshoz, mert azt már tudjuk, hogy az itthoniaknak mit írtál ezért is fordulnak hozzád ilyen kéréssel.

2016. máj. 4. 13:43
 34/62 anonim ***** válasza:
50%

Dortmund, Bonn, Köln és Münster már szintén betiltotta az apartmanoztatást, mert szerintük az felnyomja az albérletárakat, ezért megkárosítja a város lakóit:

[link]

2016. máj. 4. 14:18
 35/62 anonim ***** válasza:

"Dortmund, Bonn, Köln és Münster már szintén betiltotta az apartmanoztatást, mert szerintük az felnyomja az albérletárakat"

Dortmund, Bonn, Köln és Münster airbnb-s lakásainak semmi köze a BUDAPESTI ALBÉRLETI ÁRAKHOZ, teljesen irrelevánsak Budapest tekintetében!

Az eredeti kérdés is úgy szól, hogy: "Mitől ilyen magasak mostanában Budapesten albérlet árak?"

Akkor lehetne írni a német városokról, ha azok befolyásolnák a budapesti árakat! De közük sincs hozzá!

Budapesti KSH adatokkal és linkekkel támasztottam alá, hogy nincs igazad, nem irreleváns cikkekel, mint te.

Budapesten 3,5 EZER AIRBNB LAKÁS VAN ÉS 61 EZER BUDAPESTRE KÖLTÖZŐ, csak 2015-ben több mint 12 ezren költöztek Budapestre. Ennek a 61 ezer beköltözőnek van leginkább hatása az itteni állapotokra, nem a német (vagy más országok) városainak.

Nekem nem válaszolsz, bezzeg a rosszhiszemű bérlőknek, akik nem akarnak se fizetni se kiköltözni, tanácsokat adsz, hogy szívassák a tulajdonost. A bérbeadóknak megírod, hogy legyenek jogkövetők, a rosszhiszemű bérlőknek véletlenül se írsz ilyet!

Ahogy a 26-osban lévőkre se válaszoltál, mert nincs igazad.

Ahol pl. a keresetekkel kapcsolatos valótlan állításaid már máshol cáfoltam a KSH adataival, akkor se válaszoltál ott, mert nem tudtad cáfolni a KSH adatait, de itt ebben a topikban újra ugyanezeket a valótlan állításaid szajkózod. Ebből is látszik, hogy nem az információ hiányában írsz valótlan állításokat, hanem szándékosan :(

Ha úgy gondolod, hogy igazad van, miért kell szándékosan valótlan dolgokat írni.

2016. máj. 4. 15:09
 36/62 anonim ***** válasza:
50%

New Yorkban ennyivel emeli az albérletárakat az apartmanoztatás:

[link]

Érdekesség, hogy még maguk az airbnb-sek szerint is drágítja az albérleteket a szolgáltatásuk. Nekik persze egy kisebb szám jött ki: bagatellizálják az egyértelmű összefüggést. Ismerős?

2016. máj. 4. 16:04
 37/62 anonim ***** válasza:

"New Yorkban ennyivel emeli az albérletárakat az apartmanoztatás"

Amint bebizonyítod, hogy befolyásolja a bp-i árakat elolvasom, ígérem :)

"bagatellizálják az egyértelmű összefüggést. Ismerős?"

Persze, hogy ismerős, mert már írtad, hogy:

"igyekszik tagadni és bagatellizálni azt az alapvető közgazdasági tényt, hogy az apartmanoztatás emeli az albérletárakat?"

Ez hogy bizonyítja, hogy a 3,5ezer airbnb-s lakásnak nagyobb a hatása mint a 61ezer betelepülőnek?

Ezért írtam, hogy:

"Ez nem cáfolat arra amit írtam (mert nem tagadtam és bagatelizáltam semmit), csak próbálod sugallni, hogy nem úgy van ahogy leírtam. Írd le úgy, ha úgy gondolod és magyarázd is meg, légy konkrét.

Továbbra is tartom, hogy +61 000 Budapestre beköltöző hatása sokkal nagyobb mint a 3 500 airbnb-s. "

De továbbra sem válaszolsz, csak további irreleváns linkekkel teszel be.

Nem magyarázod meg, hogy a budapesti 3500 airbnb-s lakás, hogy folyásolná be hasonlóan vagy jobban az itteni állapotokat mint a 61000 betelepülő. Ehhez semmi köze semmiféle más ország városai airbnb-s lakáskiadásának.

Persze értem, csak terelsz, mert nincs igazad. Állj bele és válaszolj!

Továbbra is várom, hogy bebizonyítsd a lehetetlent :D

Persze tudom, hogy pont emiatt van sok irreleváns link, hogy terelj!

Sokadjára írom, hogy ezt cáfold meg:

"Továbbra is tartom, hogy +61 000 Budapestre beköltöző hatása sokkal nagyobb mint a 3 500 airbnb-s."

2016. máj. 4. 16:43
 38/62 anonim ***** válasza:
50%

Mulatságos, Watson már nem azzal az állítással hadakozik, hogy növeli-e az apartmanoztatás az árakat (úgy tűnik, abba beletörődött :))) )

hanem hogy minek mekkora a hatása egymáshoz képest, holott ilyet senki nem állított rajta kívül :) Watson önmagával árnyékbokszol :)

Mindezt egy lakcímbejelentésen alapuló statisztika segítségével... Magyarország meg a lakcímbejelentés muhaha :)

De még ha hiteles is lenne az adat, érdekes: éveken keresztül költöztek be Budapestre úgy, hogy ez nem befolyásolta az árakat. Aztán egyszer csak felfut az apartmanoztatás, és hopp, máris a beköltözők a ludasak az áremelkedésben :)) Figyelemreméltó érvelés :))

2016. máj. 4. 17:45
 39/62 anonim ***** válasza:

"Mulatságos, Watson már nem azzal az állítással hadakozik, hogy növeli-e az apartmanoztatás az árakat (úgy tűnik, abba beletörődött :))) ) "

Ahogy egy poros szikla súlyához hozzáadódik a rajta lévő por súlya is, de sokat ne változtat rajta.

"hanem hogy minek mekkora a hatása egymáshoz képest, holott ilyet senki nem állított rajta kívül :)"

A kereslet-kínálat változást kell megnézni, abból látszik, hogy nem a 3500 airbnb hanem a 61000 betelepülő billenti meg leginkább, de persze ehelyett irreleváns külföldi linkeket másolgatsz ide.

"Watson önmagával árnyékbokszol :)"

Látod, túl sok tv-t nézel, ráadásul ez nem érv semmi mellett és semmi ellen sem! Ahelyett, hogy dolgoznál/tanulnál és azon lennél, hogy többet érj el mint a minimálbér (ami persze megduplázódott 10 év alatt). Én megtehetném, hogy nem dolgozok, csak tv-t nézek, de nem teszem.

"Mindezt egy lakcímbejelentésen alapuló statisztika segítségével... Magyarország meg a lakcímbejelentés muhaha :)"

Csak jelzem, hogy KSH statisztikáról van szó, mondj ennél jobbat. Ha valóban sokan nem jelentik be a címüket, akkor azt jelenti, hogy még több betelepülő van mint 61000, de nyilván én is azért írtam kerekítve, mert nem hajszálpontos, de nem is baj, látszik, hogy mennyiről beszélünk.

Mint ahogy arról se írtam, hogy sok külföldi is vásárol nálunk, így azok se nagyon kerülnek a bérleti piacra:

[link]

Ha megnézed a múlt évben 1500 külföldi vásárolt lakást itt BP-en, vagyis nagyjából 2-3 év alatt annyi lakás kerül le a bérleti piacról csak emiatt, mint az airbnb-s lakások száma.

Csak jelzem, hogy én is külföldinek adtam el jó áron, aki elmondta, hogy nem adja ki, így adózás után is több mint a duplája marad a zsebembe, a 1,5 évvel ezelőtt vételárhoz képest.

"éveken keresztül költöztek be Budapestre úgy, hogy ez nem befolyásolta az árakat. Aztán egyszer csak felfut az apartmanoztatás, és hopp, máris a beköltözők a ludasak az áremelkedésben :)) Figyelemreméltó érvelés :))"

Látom te is abba a csoportba vagy akik nem hiszik el, hogy a mennydörgés és villámlás összefügg, mert nem egyszerre tapasztalják! Továbbra is 61ezer betelepülőről(több mint Eger lakossága) és 3,5ezer airbnb-ről beszélünk!

De nézzük meg mi lenne, ha holnaptól megszűnne az airbnb:

a) 3500 lakás egy részét eladnák a tulajdonosok. Ezeket a jó elhelyezkedés és jó állapot és magas áruk miatt miatt leginkább külföldiek vennék meg

b) a másik része a bérleti piacra kerülne, de a betelepülők miatt kb 2-4 hónap alatt kb el is fogyna, ráadásul a belvárosi elhelyezkedés és jó állapotuk miatt leginkább a drága albérletek kínálatában jelenne meg, nem az alsóban

Látszik, hogy néhány hónap alatt semmi látszatja nem lenne annak, hogy nincs airbnb itt Budapesten.

Viszont: akik airbnb-vel foglakoztak megjelennek a munkaerőpiacon, így lehet, hogy előled viszik el az állást. Kevesebb külföldi jön majd Budapestre, így kevesebb pénzt hagynak majd itt a kül. helyeken. Kevesebb adó is fog befolyni. Akkor mit találnál ki az airbnb mantrád helyett?

2016. máj. 5. 14:03
 40/62 anonim ***** válasza:
50%
Ezt is megértük: Watson beletörődött az igazságba :) Sok munka árán, sok mellébeszéléssel, bagatellizálva, de - beletörődött :D
2016. máj. 5. 20:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!