Sok-e vízhasználat 2 hónap alatt 37 m3?
Utolsó.
Igen, nincs szigetelve, nincs szárító, és nekünk kettőnknek itthon egész évben ennyi. Nem a lakó a hibás, nyilvánvalóan, hanem az épület, csak eddig nem volt 15 évig penész.
A kauciót visszakapja, természetesen.
Olyan lakás kéne nekik ahol van erkély.
Köszönöm a hozzászólásokat:)
Utolsónak,
Van a fürdőszobában ablak, csak nem fűtenek, mert spórolnak,.......

Sosem szereltetnék más lakásába ventilátort azért, hogy neki jó legyen és ki lennék akadva, ha beleszólnának mennyi vizet fogyaszthatok, amikor igen is normálisan kifizetem minden hónapban a számlákat!
Albérletben lakunk ketten. Hideg-meleg vízóra együtt mutat hó végére kb. 10 m3-t, két naponta megy a mosógép és abszolút nem spórolunk a vízzel. Szerintem 17-20 m3 nagyon sok.
Ez azon múlik, hogy szellőztet-e eleget az illető. A penészt azért nem olyan nehéz kinyírni. Szavó és reggel-este 5-5 perc szellőztetés. Ha mosás van, akkor óránként 5 perc.
A későbbiekben ha valaki odafigyel a megfelelő szellőztetésre, akkor nem is jön vissza a penész, amennyiben nem a lakással van a probléma!!
Nálunk anno csőtörés volt, teljesen átvizesedett a szoba felé egy fal 50 centi magasságig. Azt hittük még a régebbi, előző lakó csőtörése miatt nem száradt meg teljesen (a tulaj mesélte, hogy volt ilyen gond). Szárítottuk, szavóztuk, na ott állandóan visszajött a penész mire szólt az alsó lakó, hogy nála egy hete csöpög a plafonból (vasbeton födém) a víz. Lefolyó cső volt törött, így a vízszámlán semmi nem látszott. Hónapokig áztattuk a falat és a födémet.
Normál körülmények között azért a penészt simán el lehet tüntetni és nagyon maximum a festést penészölő festékkel is meg lehet oldani.
Semmi baj nincs a kifogásoddal és a felmondással, csupán az indoklással van. Ha nekem jössz azzal, hogy azért akarsz kirakni, mert sok vizet fogyasztok, akkor a képedbe röhögök és nevetve aláírom a felmondást nyugtázva, hogy te hülye vagy én pedig hülyéknek nem fizetek lakhatásért. Jó bérlőnek tartom magam, aki sajátjának érzi a lakást és rendesen fizet, te pedig egy jó bérlőt veszítettél el, egészségére. Én találok másik lakást, te nem biztos, hogy találsz mégegy megbízható bérlőt.
Az más kérdés, hogyha megjelenik a penész brutál mértékben, akkor szólnék a tulajnak, aki erre feljöhet és elmondhatja normálisan, hogy eddig nem volt ez jellemző a lakásra, lehet hogy változtatni kellene a szokásaimon, vagy esetleg beépíthetünk valahova egy ventilátort, ami közös érdekünk, így a költségeket is közösen kellene szerintem vállalnunk. Ha x időn belül nem tudunk változtatni a helyzeten, akkor felmondja a szerződést, mert nem szeretné, ha tönkremenne a lakása. Nekem ennyi bőven elég lenne ahhoz, hogy megpróbáljak tenni a penész ellen, főleg ha szeretek ott lakni.
Az mondjuk más kérdés, hogy én is albiban lakom és nálunk a fürdő penészesedik, mert nem jó a szellőző és nincs ablaka sem. Nekem eszembe jut magamtól, hogy lekezeljem és zuhany után nyitva hagyjam az ajtót, hogy távozni tudjon a pára. Valakinek kell hozzá egy beszélgetés...
Utolsó
Igen, előző hónapban szóltam, gond lesz 17 m3 havi vízhasználattól. Barátnőm uszodában dolgozik, ott elszívó van, de azt mondta, minél előbb kell a penészt megszüntetni, mert később le kell szedni a tapétát is, mert alatta is lesz.
Én nem tudom mit kell tenni, mert nem volt még penész, de Ő sem tudja. Nem hibáztattam.

Utolsó.
Igen, igazad van, a 2 havi 37 m3-víztől, óriási a páratartalom, napi 600-700 liter, konkrétan ezt mondtam, csurog a víz az ablakról belül....

naponta 600-700 liter víz csurog az ablakról??? Az tényleg súlyos! Azóta már nyakig állnak a vízben, az ablakról meg csak csurog!
(NEM a magas vízhasználattól penészedik a lakás. Aki naponta 10 litert használ, de azt úgy, hogy elforralja a tűzhelyen és nem szellőztet, annál is lesz penészedés.)
Napi kb 600-700 liter víz, fürdésre, napi 1-2x mos ruhát.
Teregeti ki a ruhákat, ami okozza sztem a párát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!