Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Sok-e vízhasználat 2 hónap...

Sok-e vízhasználat 2 hónap alatt 37 m3?

Figyelt kérdés
35 nm-es lakásban a bérlőm 1 hónap alatt 17, majd következő hónapban 20 m3-t fürdött el. Első hónap után mikor láttam mennyi, szóltam csökkentse, mert megjelenik a penész. Így lett 20 m3 másodikra. És persze ott a penész. Felmondtam a határozatlan idejű szerződést, közös megegyezéssel, 30 napra, amit aláírt. Mi van ha nem költözik ki, mert arra hivatkozik, ezt is nehezen találta?

2016. jan. 13. 08:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
78%
Én laktam sokáig 37 m2-en, bizony ilyen kicsi helyen rengeteget kell szellőztetni ha sokat mos-főz az ember. Mikor kisgyerekünk lett és sokat mostam durván megjelent a penész. Szerintem kaucióból majd vond le a penésztelenítés és festés árát, ha eddig nem volt. Ezt mondd meg nekik is, esetleg tanácsold, hogy figyeljék a páratartalmatvés 60%-nál szellőztessenek mindig.
2016. jan. 13. 12:18
 12/31 A kérdező kommentje:

Remélem kiköltöznek, bár ahogy mondták nehezen találtak albérletet.

Itt 2-en laknak, állítólag, és nincs kisgyerek.

A vízórát én diktálom, onnan derült ki a fogyasztás.

10-es, A penészhez magas páratartalom, vagy víz kell. Ha nem fűtik a helységet, a hőhidakon penész lesz..

A konyhában a páralecsapódástól az ablakon folyik a pára,....

Penész eddig még sosem volt, pedig 15 éve a miénk...

2016. jan. 13. 12:30
 13/31 anonim ***** válasza:
66%

Ez nagyon sok. Nem lehet, hogy szivàrog valahol?

Mi ketten kb.5m3 használunk el.

Nem is spórolunk vele. + heti 3-4 mosás benne van.

2016. jan. 13. 12:33
 14/31 A kérdező kommentje:

Szerintem is sok, alattam levő nem szólt, hogy ázik.

Lehet nem 2 ember lakja, amit nem tudok....

2016. jan. 13. 12:36
 15/31 anonim ***** válasza:
41%
Ha minden nap most, akkor nem csoda, hogy penész van, állandóan magas így a páratartalom.
2016. jan. 13. 14:13
 16/31 A kérdező kommentje:

Így van, én is megoldásnak mondtam, vagy kevesebbet mos,vagy páraelszívót szereltet, esetleg ventillátor vagy továbbra is penész lesz. Hiába kezeli le, vissza jön...

A falak nyirkosak és ezért hideg van, folyik a víz az ablakról belül.

2016. jan. 13. 14:21
 17/31 anonim ***** válasza:
34%
37 nmen lakunk 2 en. Heti 2-3 mosással napi fürdéssel max. 5 köbmétert fogyasztunk...17 az baromi sok 2 emberre
2016. jan. 13. 14:33
 18/31 A kérdező kommentje:

Ezért mondtam fel, mert már most megjelent a penész.

Szokásaikon nem tudnak változtatni, -nem akarnak, sztem,- és már említették, biztos eddig is penészes volt.

2016. jan. 13. 14:59
 19/31 anonim ***** válasza:
45%
Tegyük fel, hogy minden nap mos. Tegyük fel, hogy régi típusú, nem víztakarékos mosógépe van. Így havonta elmegy 2,5 m3 víz. Még így is marad durván 15 m3, ami, ha régi típusú, nem víztakarékos zuhanyt használ, durván 850 percet jelent havonta. Napi fél óra! Szerintem 2 centi vastag vízkő van a hátán.
2016. jan. 14. 09:34
 20/31 anonim ***** válasza:
70%

Hidegek a falak, tele hőhíddal az épület, de a lakó a hibás, persze.

Korszerűtlen az épület, rossz a szellőzés (van egyáltalán a fürdőszobában?), meg nincs szárítógép, ez okozza a penészedést, nem a vízfogyasztás.

2016. jan. 14. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!