Két hónap alatt teljesen bepenészedett a szobánkban a mennyezet csíkokban, illetve az ablaknál a falfelület. Kiköltözünk. Ha én ezt Szavóval kiirtom mennyi idő alatt jön vissza?
Ha nem megfelelően használod a helyiséget, akkor hamar.
Penész akkor jelenik meg, ha magas a páratartalom (kevés a szellőztetés), hideg a fal (kevés a fűtés), illetve napfény hiánya, ezért szokott sötét helyeken, plafonon, sarkokban, szekrény mögött...stb, megjelenni, ez ellen tenni sokat nem lehet. Figyelmeztető jel a penész megjelenésére az ablak "izzadása". Szóval tökmindegy hová költözöl, ha nem jól használod a lakást, penészedni fog.
Itt a fűtéssel volt a baj, csak este fűtöttünk, nappal meg hagytuk hidegen a lakást.
A páramentesítő már szerintem nem segít a penészt kellene levakarni valahogy. Ha nem a Szavó, akkor mi?
Egyébként otthon, én hiába nem szellőztetek, hiába van sötét, soha nem penészedett be semmi se.
Lehet otthon a nyilászárók nem szigeteltek rendesen és folyamatosan szellőzött a lakás. Tipikusan nyilászárók cseréje után jelentkezik. Ha az egyik feltétel nem teljesül, akkor nincs penész.
A szavó amúgy jó és segít, amíg nem csináltam meg a szellőztetőt otthon, akkor azt használtuk. De ez csak tűzoltás, és nem szerettem volna állandőan vegyszert lélegezni, ezért léptem.
Ne hagyd a lakást fűtetlenül napközben, nem sokat sporolsz vele, főleg ha majd gyógyszerre kell költened. 19-20 foknál ne legyen hidegebb. Szellőztess naponta 2X10 percet, tökre nyitott ablakkal, nem lesz penész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!