Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kiadás céljára milyen lakást...

Kiadás céljára milyen lakást érdemes venni?

Figyelt kérdés
Panel? Tégla? Inkább minél több szobás, vagy épphogy kevesebb? Én jelenleg 2+2-est néztem ki, mert ott 3 szoba is kiadható (+ lenne egy közösségi tér is). 1,5 vagy 2 szobás esetén max. 2 helység van és nincs is közösségi tér, viszont olcsóbb a lakás. Tapasztaltabb befektetők szerint melyik a jobb?

2015. szept. 2. 09:06
1 2
 11/11 xswerdy ***** válasza:

Befektetői szempontból az a jó környék, és lakástipus, ahol a bérleti díj és a vételár aránya a legjobb. Elég jelentős különbségek vannak. Pl. a panel az adásvételi piacon jobban le van értékelődve, mint a bérletin, mert sok ember az életét nem akarja panelban leélni, de pár évig bérlőként nincs vele semmi baja. És ugyan így vannak környékek, ahova bérlőkét szívesebben költöznek emberek, mint tulajdonosként.

Ha te a diákokra akarsz fókuszálni, akkor fontos a jó közlekedés. Ha az adott egyetemi városban külvárosban van a campus, akkor lehet, hogy fontosabb a belváros közelsége, ahova buli után könnyű hazamenni, az egyetemre meg kimennek, nappal van tömegközlekedés.

Szobából nem csinálnék közös teret, legyen minél több külön bejáratú lakószoba. A konyha-étkező viszont ne legyen nagyon kicsi. Ha a nagy szoba ketté vágható (két ablaka van), akkor inkább felezném, illetve olyan lakást keresnék eleve, ahol felezhető. Több ágyas szobát nem csinálnék, arra ott van a kollégium. (Ma már több egyetemen nem probléma kollégiumhoz jutni, ugyanakkor a kollégiumok továbbra is tömegszállások. Így a magán bérbeadók nem a kollégiumból kiszorulókra kell, hogy fókuszáljanak, hanem a kicsit igényesebbekre. Ez nagyjából a külön szoba, közös mellékhelyiségek szinvonal.) Én 4 szobára már csináltam két fürdőt, amit nagyra értékelnek a lakók (persze nem tudom, hogy ha csak egy lenne, mennyivel lenne nehezebb kiadnom).

2015. szept. 8. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!