Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Valaki aki bérelt lakást az...

Valaki aki bérelt lakást az airbnb.com-on keresztül?

Figyelt kérdés

Szeretnék bérelni egy lakást, de a tulaj Londonban lakik így az airbnb.com-on keresztül szeretné rendezni. Na most ez a cég küldött nekem egy levelet, de nem tudom elég gyanus nekem. Ki kell fizetnem egy bizonyos összeget(elég nagy összeg) és csak ez után kapom meg a kulcsokat h egyáltalán megnézhessem a lakást. Eléggé gyanús szóval akik kapott tőlük hasonló levelet itt a link:

[link]

[link]

2015. aug. 28. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez így normális, igen. Kifizeted a lakást előre és ha valami nem tetszik (de súlyos dolog, tehát nem az, hogy mondjuk kissé penészes a zuhanyfüggöny alja, hanem mondjuk azt írta, hogy van mosógép és internet, de mégsincs) akkor felhívod az airbnb-t és ők elintézik a tulajjal a gondot, ha úgy alakul, akkor visszautalják a pénzedet is.
2015. aug. 29. 00:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Kivéve a közvetítési díjat.
2015. aug. 29. 01:23
 3/7 anonim válasza:
Szia! remélem még nem fizetted ki. Engem már vertek így át. Csak akkor nem kamu ha a fizetés az airbnb oldalán történik. Bármi más átverés!
2015. aug. 30. 23:39
 4/7 Dorkaborka12 válasza:

Szia

Mi lett a dolog vége? Kérlek írd meg nagyon érdekel mert nekem is egy londonival vam dolgom és eléggé aggódom mert a szemyelyim is megadtam neki...

2015. okt. 11. 20:47
 5/7 anonim válasza:

Valaki van itt, aki tudna mesélni mi lett a dolog vége?

Én most vagyok ilyen helyzetben.

Azért találtam meg ezt a kérdést, mert utánanézek éppen, hogy ez az airbnb mennyire megbízható. Németországban élek, másik lakást keresek, londoni a tulaj. Még egyelőre csak a címem meg a nevem adtam meg, fizetni nem fizettem. Viszont pont ezmiatt mondtam le egy másik lakást. Gyanúsnak tűnt.

Nem hittem el, hogy tényleg úgy működik, hogy először fizetek és csak utána láthatom a lakást.. De ezek szerint ez divat... :/ ez számomra akkor is érthetetlen.

2016. aug. 31. 15:02
 6/7 anonim válasza:

Utolsó vagyok:

Western Union-on keresztül kérik az átultást, olvastam, hogy az mind átverés. Csak akkor nem értem, miért regisztrált a ,,tulaj" az Airbnb-hez..... :(

2016. szept. 1. 13:27
 7/7 anonim válasza:

Sziasztok! Már én is érdeklődtem ezzel a dologgal kapcsolatban.

Nos, nálam a következő volt a helyzet. Ausztriában élek már harmadik éve. Lakást szerettem volna váltani, de megpróbáltam a províziók elkerülése érdekében ingatlanos nélkül megoldani a dolgot. Így találtam rá helyileg egy Kufsteini lakásra ami az itteni árakhoz képest feltünöen olcsó volt. A lakás viszont gyönyörű, fiatalos, ahogy illik. Felvettem a tulajdonossal a kapcsolatot, aki elkérte minden adatom. Természetesen számlaszámot és hasonló privát adatokat nem adtam meg, ami fel is tűnt a “hírdetőnek”. Az úr azonnal biztosított arrol, hogy minden biztonságos. Ő sajnos nem tudja megmutatni a lakást, nem tud szerződést adni, ugyan is Nagy-Britanniaban él. Kaptam tőle egy linket, (arbnb.com) amin keresztül a pénzt kellett volna utalnom ahhoz, hogy ő elküldje nekem a lakáskulcsot és a szerződést. Kedvezményeket is küldött, mi szerint, ha en azonnal pénzt utalok neki, elengedi az első havi bérleti díjat. Ez egy hatalmas hazugság. Nagyon vigyázni kell, rengetegen csalnak ki pénzt az emberekböl egy hamis arbnb oldalon keresztül. Rengeteget olvastam erről az egészröl és sajnos rengeteg ember kerül ilyen helyzetbe. Hivatalosnak tűnik, de nem az. Ha valaki lakást szeretne kivenni, inkább fizessen egy megbízható, hivatalos ingatlan ügynönknek, mint sem hogy becsapják. Remélem tudtam segíteni, legyetek elővigyázatosak!!

2018. jan. 24. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!